Anonymous: “Vi skulle aldrig attackera brandförsvar eller sjukvård”

  2
  499

  AnonymousRäddningstjänsten uttrycker i senaste numret av sin tidning “Larmet går” oro för att Anonymous ska slå till mot det svenska brandförsvaret. NewsVoice får dock en lugnande dementi från Anonymous. Tvärtom kan de hjälpa till att stoppa hackerattacker!

  I senaste numret av Räddningstjänstens tidskrift ”Larmet går” säger Johanna Hillgren, som arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser på Räddningstjänsten, att samhället förlitar sig mycket på att kommunikation via telefon och internet alltid fungerar. I sammanhanget uttrycker artikeln särskild oro för hackergruppen Anonymous vars gestalt täcker hela förstasidan på ”Larmet går”.

  Johanna Hillgren studerar vilka faror som finns. Uppgiften är att stödja de svenska kommunerna så att de kan arbeta tillsammans med andra aktörer vid stora händelser som exempelvis ett stort elavbrott.

  Tidningen “Larmet går” påpekar dock att de senaste åren har hackernätverket Anonymous lyckats stänga ner ett svenska myndigheters sajter. Attackerna visar hur sårbara vi är och hur sabotage kan ställa till med besvär i samhället.

  “De stora problemen kommer när människor som är i behov av hjälp inte kan komma i kontakt med sjukvården eller Räddningstjänsten”, säger Johanna Hillgren.

  NewsVoice fick kontakt med Anonymous representanter i Sverige. De dementerar att de skulle attackera brandförsvaret.

  Anonymous kom även med följande häpnadsväckande uttalande:

  “Vi är flera inom anonymous som aldrig ens skulle tänka tanken om att ge oss på varken brandförsvaret eller sjukvården. Sedan finns det kriminella ligor som sysslar med hacking som anonymous tar avstånd ifrån.”

  “Vi snarare skulle försöka hjälpa brandförsvaret att försöka stoppa attacken eller mildra omständigheterna för att de ska kunna jobba så effektivt som möjligt.”

  “Vi är inte ute efter att skada folk. Anonymous har som grundpelare att aldrig attackera varken sjukvården eller brandförsvar där man försöker rädda liv och vi uppskattar det hårda arbete de gör för att skydda människors liv.”

  Läs mer och ladda ner “Larmet går”

  Text: Torbjörn Sassersson


  Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Tobbe
  Tobbe
  Gäst
  29 januari 2013 kl 15:50

  Alla 3 organisationerna ska skyddas. Räddningstjänst, ambulans och Anoonymous

  Tobbe
  Tobbe
  Gäst
  29 januari 2013 kl 15:49

  Mycket bra! Självklart kan det finnas oro kring detta. Men nu får man svar på tal. Hoppas informationen går fram till dem så de slipper känna oro. Deras verksamhet att rädda folk är viktig, och ska skyddas.