Svensk sjukvård och dold aktiv dödshjälp för de äldre

3
322

NOTERAT. DN har publicerat en artikel ”Vad var det som dödade Herr B?” om ett horribelt fall av misstänkt dold dödshjälp inom svensk sjukvård genom att patienter svälts till döds. 

Citat från DN:s artikel:

”Hon ringer till sjukhuset, vill ha journalen uppläst. Bilden ljög inte. Under den sista veckan av sitt liv fick hennes man ingen näring. Fru B vet att så gör man med döende. ”Men till mig sade man att han var på bättringsvägen!”

”I sin anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd anklagar hon sjukhuset för ”dold aktiv dödshjälp”. Och när hon skriver till mig är det på inrådan av en professor i medicinsk etik.”

Läs mer

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

    • Inget snack om att vi inte skulle ha aktiv dödshjälp i Sverige. Hade en släkting som vid 92 års ålder låg på (som det hette på den tiden) långvården och man kopplade helt enkelt bort näringstillförseln.

      • Det är väl oki med dödshjälp till en cancersjuk, om den får välja det själv eller anhöriga, inte att man drogar ner personen inte ger någon näring eller vätska och säger sedan han är döende. Innan han blev inlagd var han klar i huvudet och kunde gå, dagen efter var han helt borta och okontaktbar. Vem bestämde detta?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här