Svensk sjukvård och dold aktiv dödshjälp för de äldre

3

NOTERAT. DN har publicerat en artikel “Vad var det som dödade Herr B?” om ett horribelt fall av misstänkt dold dödshjälp inom svensk sjukvård genom att patienter svälts till döds. 

Citat från DN:s artikel:

“Hon ringer till sjukhuset, vill ha journalen uppläst. Bilden ljög inte. Under den sista veckan av sitt liv fick hennes man ingen näring. Fru B vet att så gör man med döende. ”Men till mig sade man att han var på bättringsvägen!”

“I sin anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd anklagar hon sjukhuset för ”dold aktiv dödshjälp”. Och när hon skriver till mig är det på inrådan av en professor i medicinsk etik.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Christer Nylander
Gäst
18 februari 2013 kl 19:23

Vi måste inse att vi skapat ett så egoistiskt samhällssystem, att inte ens “absurt” duger som ord längre. Detta gigantiska systemfel måste hanteras som ett systemfel och lösningen heter motsatsen dvs ett empatiskt samhällssystem. Läs mer på http://www.empathiccivilisation.com (finns på svenska).

Sambhu Das
Gäst
Reply to  Christer Nylander
19 februari 2013 kl 16:48

Inget snack om att vi inte skulle ha aktiv dödshjälp i Sverige. Hade en släkting som vid 92 års ålder låg på (som det hette på den tiden) långvården och man kopplade helt enkelt bort näringstillförseln.

Pia
Pia
Gäst
Reply to  Sambhu Das
9 mars 2013 kl 15:07

Det är väl oki med dödshjälp till en cancersjuk, om den får välja det själv eller anhöriga, inte att man drogar ner personen inte ger någon näring eller vätska och säger sedan han är döende. Innan han blev inlagd var han klar i huvudet och kunde gå, dagen efter var han helt borta och okontaktbar. Vem bestämde detta?