Exceptionell teknik bakom produktionen av Oblivion med Tom Cruise, Olga Kurylenko

1

Ny scenteknik testades med stor framgång i produktionen av scifi-filmen Oblivion. Filmen har bland annat ett “Sky Tower” som sticker upp ur molntäcket på hög höjd. För att skapa en perfekt miljö för skådespelarna och en extremt trovärdig ljussättning filmades himmelsomgivningar på hög höjd på Hawaii. Filmsekvenserna projicerades sedan på dukar som omgav “The Sky Tower”. Inga blue screens. Skådespelarna behövde därför inte visualisera omgivningarna. De fanns där i verkligheten om än på duk.

Oblivion spelades in till stor del på Island under tuffa miljöförhållanden.

Premiär i Sverige: 10 april 2013 via SF

Oblivion-Sky-Tower

Skådespelare: Tom Cruise, Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau, Olga Kurylenko, Zoe Bell, Melissa Leo, Andrea Riseborough.
Regissör: Joseph Kosinski
Hemsida: www.oblivionfilmen.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
16 april 2013 kl 18:27

Tom Cruise gör ännu en sci fi-film

Tom Cruise verkar ha fått smak för science fiction. Han är just nu bioaktuell med “Oblivion” som utspelar sig i en postapokalyptisk framtid. Nu har han skrivit på för att spela huvudrollen i Hollywoodversionen av japanska “Yukikaze”, rapporterar Deadline.

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/tom-cruise-gor-annu-en-sci-fi-film