Exceptionell teknik bakom produktionen av Oblivion med Tom Cruise, Olga Kurylenko

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 april 2013
- NewsVoice redaktion

Ny scenteknik testades med stor framgång i produktionen av scifi-filmen Oblivion. Filmen har bland annat ett ”Sky Tower” som sticker upp ur molntäcket på hög höjd. För att skapa en perfekt miljö för skådespelarna och en extremt trovärdig ljussättning filmades himmelsomgivningar på hög höjd på Hawaii. Filmsekvenserna projicerades sedan på dukar som omgav ”The Sky Tower”. Inga blue screens. Skådespelarna behövde därför inte visualisera omgivningarna. De fanns där i verkligheten om än på duk.

Oblivion spelades in till stor del på Island under tuffa miljöförhållanden.

Premiär i Sverige: 10 april 2013 via SF

Oblivion-Sky-Tower

Skådespelare: Tom Cruise, Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau, Olga Kurylenko, Zoe Bell, Melissa Leo, Andrea Riseborough.
Regissör: Joseph Kosinski
Hemsida: www.oblivionfilmen.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq