Svenska Recorded Future spanar på Anonymous och andra hackergrupper

  0
  181

  Svenska företaget Recorded Futures prognosalgoritmer försöker fastställa framtida händelser genom att studera trender och historiska data. Chris Holden är Community Manager på Recorded Future redovisar idag sitt span på hackergrupper i världen. Genom att se när hackers är aktiva är det lättare att ta reda på vilken typ av tillhörighet de har och omvänt samt när de ska slå till nästa gång.

  Hackergruppen Anonymous är tex mest aktiva på helgerna och torsdagar vilket tyder på att de flesta är anställda och inte har ork eller tid att hacka på arbetsdagarna. Det kan jämföras med Al Qassam Cyber Fighters som är mest aktiva på måndagar och onsdagar då de angriper bla banker i Väst.

  hackergroups

  Bild: Analysisintelligence.com och Chris Holden

  Recorded Future

  Läs hela bloggposten Pattern of Life and Temporal Signatures of Hacker Organizations på Analysisintelligence.com  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här