Svenska Recorded Future spanar på Anonymous och andra hackergrupper

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 maj 2013
- Torbjörn Sassersson

Svenska företaget Recorded Futures prognosalgoritmer försöker fastställa framtida händelser genom att studera trender och historiska data. Chris Holden är Community Manager på Recorded Future redovisar idag sitt span på hackergrupper i världen. Genom att se när hackers är aktiva är det lättare att ta reda på vilken typ av tillhörighet de har och omvänt samt när de ska slå till nästa gång.

Hackergruppen Anonymous är tex mest aktiva på helgerna och torsdagar vilket tyder på att de flesta är anställda och inte har ork eller tid att hacka på arbetsdagarna. Det kan jämföras med Al Qassam Cyber Fighters som är mest aktiva på måndagar och onsdagar då de angriper bla banker i Väst.

hackergroups

Bild: Analysisintelligence.com och Chris Holden

Recorded Future

Läs hela bloggposten Pattern of Life and Temporal Signatures of Hacker Organizations på Analysisintelligence.comDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq