Hur man förstör ett samhälle och börjar om från början

publicerad 27 juni 2013
- Kent Bengtsson

CiceroNär jag var en långhårig tonåring och gick omkring i tajta byxor med ”tjafs” och klämde finnar i spegeln, så hörde jag ibland att Sverige hade den näst högsta levnadsstandarden i världen efter USA.

Text: Kent Bengtsson | Foto: Wikimedia Commons

Vi hade en massa finländare, ungrare och jugoslaver som kom till Sverige för arbeta i vår industri, eftersom det inte fanns tillräckligt med svenskar för att fylla behovet, eller så ville svenskarna inte ta den typen av jobb – och det fanns gott om annat jobb att få. Jag gick ur yrkesskolan och fick ett jobb direkt.

Bostäder och hyra var relativt billiga jämfört med idag. Folk spenderade sina löner efter det att de fått betalt och man tog normalt bara lån till stora inköp som hus och bil – inte för att betala för en hamburgare eller biobiljett (med kreditkort).

Den offentliga sektorn var mycket mindre och skatterna var mycket lägre. Trots detta verkade folket få bättre och billigare tjänster, såsom allmänna transporter, sjukvård, äldrevård, etc.

Vi hade mycket färre lagar och förordningar, men ändå mindre brottslighet, bedrägeri och (jag tror) mindre sjukdomar och olyckor.

Sverige verkade vara ett oberoende neutralt land som bestämde över sina egna affärer. De politiska partierna var olika i mer än bara namn.

Vad hände med allt detta och var står vi idag?

Hur kan det komma sig att ett välmående samhälle blir fattigare och sämre, när enligt all logik, nästa generation kan bygga vidare på det som deras föräldrar redan byggt, och därigenom borde alla bli mer och mer välmående allteftersom tiden fortskrider?

Beror det på faktorer som ligger bortom vår kontroll (såsom billigare produktion i andra länder, oljepriser, etc.) eller beror det på faktorer som vi borde kunna kontrollera?

Här är ett citat som kanske kastar lite ljus på vad som hänt:

”En Nation kan fortleva trots sina dårar och sina överambitiösa medborgare. Men den kan inte överleva internt förräderi. En fiende som står vid porten är ett mindre hot, för han är känd och bär sin fana i det öppna. Men förrädaren rör sig fritt bland dem som bor inom murarna, hans sluga viskningar fläktar genom gator och gränder och kan höras i korridorerna av själva regeringsmakten.

Förrädaren syns inte som en förrädare – han talar med samma dialekt som sina offer, han ser ut som dem och klär sig som dem och han vänder sig till den mörka sida vi alla bär djupt i våra hjärtan.

Han förruttnar den själ varje nation besitter – han utför sitt arbete i hemlighet i nattens dunkel, så att samhällets stöttepelare undergrävs. Han infekterar samhällets kärna så att det inte längre existerar. Frukta honom mer än en mördare. – Cicero, anno 42 före Kristus.”

Som ni ser så skrevs detta för länge sedan – inget är nytt under solen. Civilisationer har kommit och gått – och när de har gått så har det alltid varit med hjälp av de osynliga förrädarna som alltid utfört sina dåd för att stilla sin hunger för makt och kontroll, utan hänsyn till vad det stora flertalet önskar.

Psykopater ibland oss

Enligt källor som studerat ämnet, så är en liten procent av en given befolkning (runt 3%) psykopatisk eller allvarligt antisocial. De plågas inte av att ha ett samvete. Deras handlingar tar inte i beräkning hur andra påverkas. Istället känner de sig ofta starkare och bättre när de kan skada och såra. De är på gott humör när andra omkring dem är kuvade eller mår dåligt. De kanske är smarta nog att inte visa detta öppet, men det finns där likväl. De kan ofta vara mycket övertygande och karismatiska. Men oavsett hur trevliga de verkar och hur bra de ser ut, så lämnar de alltid misär i sina kölvatten. Du har säkert kommit i kontakt med sådana personer då och då.

 • Men vad händer när en sådan psykopat besitter hög intelligens, charm och övertalningsförmåga?
 • Vad händer när han/hon intresserar sig för storfinans eller politik.
 • Vad händer om han/hon föds inom en inflytelserik familj?

Vad som måste förstöras för att förstöra samhället

Utbildning. Om man kan fördumma ett folk genom att ändra utbildningen så att fattningsförmågan minskas så kan folket manipuleras lättare. Detta kan vara så enkelt som att inte göra ett grundligt arbete i språkets grunder så att alla elever hänger med och förstår vad alla bokstäver, bokstavskombinationer och ord gör, betyder och uttalas. Här ligger en stor orsak till dyslektiska barn och vuxna.

Om man sedan tar bort allt som har med kritiskt tänkande eller logisk analys att göra och istället lägger tonvikten på att acceptera och minnas det som står i böckerna och eleverna betygssätts enligt deras minnesförmåga snarare än deras förmåga att finna ut och lösa problem, så har man snart en befolkning som accepterar vad den informeras om.

En annan fördel med en dummare befolkning är att de är först och främst de outbildade och okunniga som ställer till problem i ett samhälle. Så ju mer problemfall som existerar desto mer anledning att skaffa mer polis och ha mer lagar som inför mer kontroll av befolkningen och tar bort existerande fri- och rättigheter.

Välståndet. Inga revolutioner eller drastiska förändringar har ägt rum i ett land där folket levde väl. Så därför måste produktion och arbetstillfällen dras ner på. Detta är mycket lätt att göra. Beskatta produktion så mycket att den blir olönsam, och om inte det hjälper, inför så många regler och restriktioner att det blir näst intill omöjligt att starta en rörelse eller fortsätta bedriva en. Anställ sedan dem som normalt skulle ha jobbat med att producera värdefulla produkter eller tjänster, i jobb inom statsapparaten med att skyffla papper, sitta i möten och åka hissen upp och ner, eller gör dem beroende av staten genom olika ineffektiva och dåligt betalda utbildnings- eller sysselsättningsalternativ, så att moral och självkänsla allvarligt drabbas.

Om det är dåligt med jobb, så blir folk oroliga och rädda och accepterar saker och missförhållanden som skulle vara otänkbara i annat fall. Man blir rädd för att säga ifrån, ifall man blir sparkad och sedan kanske inte hittar ett annat jobb.

Om tiderna är dåliga så kan befolkningen kanske acceptera olika ”lösningar” som presenteras av de makthavande – som EU medlemskap. Mer skatt. Mer förbud. Mindre frihet. Färre rättigheter.

Hälsa. Vem är starkast, en frisk och kry person eller en som är krasslig? Vi har idag en hel katalog av nya sjukdomar som tycks svåra eller omöjliga att bota, och som inte tar död på sina offer utan lämnar dem för svaga för att vara till mycken nytta – beroende av olika ”mediciner” för att alls fungera. Sedan har vi Cancer som bara tycks öka och öka.

Vi har idag tusentals nya kemikalier i vår omgivning och vår mat. Vi antar att de alla testats av ansvarsfulla institutioner som vill oss väl, men tänk om de har knytningar till läkemedelsindustrin och att läkemedelsindustrin tjänar mer på att folk är sjuka. Eller tänk om de kontrolleras av de dolda förrädarna som vill förstöra samhället.

Ja, men vi lever ju längre idag, vilket vittnar om en bättre allmän hälsa. Kanske det, eller kanske är det så att läkarvetenskapen är bättre på att hålla oss vid liv längre. En bra kund är inte en död kund – och heller inte en frisk kund. Därav alla dessa försök att göra vitaminer, mineraler och naturpreparat illegala.

När du är sjuk så begränsas ofta din intressesfär till din egen kropp och omedelbara omgivning. Du har varken ork eller intresse att ägna dig åt större frågor.

Informationskontroll. Jag antar att Internet är en nagel i ögat på dem som vill förstöra samhället, eftersom det ännu inte censurerats. Undersök gärna vem som äger nyhets-distributionsfirmor eller Tidningar, TV och Radio kanaler, och jag tror du kommer att finna att alla stora ägs av en liten klick eller Staten. Sedan skall alla ha licens från staten för att verka. Hur mycket sanning kan komma fram i ett sådant arrangemang.

Politisk kontroll. Har du märkt att eftersom åren gått så verkar det vara mindre och mindre skillnad mellan de olika politiska partierna, till en punkt där det inte är mycket mer än stavningen som är olika. De tycks alla värna om det rådande systemet – som om det var det enda alternativ som fanns här i världen.

Se dig omkring i världen och i historien, och du finner att människan är otroligt flexibel i sina levnadsarrangemang. Det finns samhällen där kvinnorna bestämmer och männen är underordnade. Samhällen där månggifte är vanligt. Fredliga samhällen, krigiska samhällen, andliga samhällen, materiella samhällen, vidskepliga samhällen, etc. etc. Hur kan det komma sig att vi bara har alternativ som existerar inom ramar så smala att de knappt kan kallas alternativ längre? Och detta är allt vi kan välja mellan!

Den här listan skulle kunna göras längre och är längre. Men jag stannar här. Frågan är inte så mycket vad som är fel, utan vad man kan göra åt det.

Lösningar?

Om du känner dig redo att ha lite utmaning och skoj i ditt liv, så kan du börja ifrågasätta allt du inte håller med om i det nuvarande samhället, eller helt enkelt sluta betala skatt (om ditt arbetsval tillåter). Räkna med att utmålas som terrorist och snyltare, samt att bli antastad och trakasserad av myndigheter. Räkna med att bli arresterad och dragen inför ”rätta” då och då. Räkna med att vänner och bekanta tar avstånd från dig eller ser dig som en idiot eller ett hot mot deras egna liv och trygghet. Så välj denna väg endast om du är villig att lida dessa konsekvenser.

Det ger dock en otrolig tillfredsställelse att vinna små segrar och se hur personer i offentlig ställning inte har några svar när de ställs väl uttänkta frågor. Personligen har jag fått banker och kreditfirmor att ge upp utan att vidta andra åtgärder än att vidarebefordra ”skulder” de inte kunde substantiera till inkassoföretag. Jag har fått varenda inkassoföretag att ge upp. Jag har fått böter att försvinna. Jag har fått kronofogde-företag (här i England, där jag nu bor, är de privata) att ge upp. Jag har pågående ärenden med kommunal och statlig skatt. Jag har varit i domstolar och haft goda framgångar där (liksom bakslag). Jag säger inte detta för att skryta, utan för att påvisa att det inte är omöjligt att stå upp för sina rättigheter.

Om du vill lära dig åka skridskor, så finns det inget substitut för att sätta ett par på fötterna och ge dig ut på isen. Det hjälper att veta lite om principerna för skridskoåkning och att ha någon som håller handen först. I början tar man det försiktigt och man kommer oundvikligen att ramla, men om man inte ger upp kan man bli riktigt bra till slut. Sak samma gäller i det här spelet. Vi behöver fler kompetenta individer som förstår de roller de spelar och kan använda dem till att skapa ett bättre samhälle.

Men eftersom jag tror att få är så djärva eller dumdristiga att de vill ta den vägen, så finns det andra mindre påtagliga saker vi kan göra. Först bland dessa är att ge så lite stöd som möjligt till det rådande systemet.

Köp begagnat och skippa momsen. Betala så lite skatt och avgifter som möjligt. Använd kontanter i möjligaste mån, för att stoppa det ”kontantfria samhället”. Idka byteshandel. Säg upp TV abonnemang och skippa helst TV med dess licens helt och hållet. Säg upp prenumerationer på morgontidningen och köp inte tidningar och tidskrifter som används för att sprida desinformation.

Köp organisk mat, gärna direkt från bönder för att skippa alla mellanhänder och deras skatter. Laga och baka din egen mat. Forma lokala grupper som kan stödja varann i dessa saker.

Ta ansvar för din egen kropp och lär dig hela med alternativa metoder och naturliga ämnen. Sluta i möjligaste mån använda mediciner och läkemedels preparat. Om du är på en medicin du måste ta för att inte få attacker eller livshotande tillstånd, se om det inte finns något naturligt alternativ och prova att försiktigt gå över till det naturliga alternativet. Använd sunt förnuft här och försök hitta kompetenta alternativa helare.

Vänd helt enkelt ryggen så mycket som möjligt åt det offentliga och officiella och undanhåll ditt stöd i möjligaste mån. Sök reda på grupper som vill utträda ur företaget Sverige och skapa alternativa samhällen istället.

Sluta rösta eller be staten ingripa i olika ärenden. När du röstar så säger du med dina handlingar att du godkänner det rådande systemet och går med på att underställa dig det. När du skriver under en namnlista riktad till stat eller kommun för att rätta till någon orättvisa, så säger du med denna handling att du ser dem som bemyndigade att agera i detta.

Om du inte gillar det samhälle vi har idag – SLUTA STÖDJA DET!

Text: Kent Bengtsson

Resurser

Fredofrihet.blogspot.co.uk

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: samhälle
 • Bra skrivet Kent. För att få kunskap på det mesta som du skriver om läs böckerna : Bankerna & skuldnätet med Ellen Hodgson Brown samt “Hotet mot livet” med F. William Engdahl.

  M.a.o. det stora hotet kommer från de extremt rika personerna i b.l.a. USA.

  Dessa personer styr över Läkemedelstillverkning, krigsmakten och dess industri, atombombstillverkning , de styr över alla politiker på allra högsta nivå, de styr över hela banksystemet samt de styr över matproduktionssidan, dessutom styr de över massmedia.

  Vi har nu något som heter frihandel, avreglering och globalisering. Detta är inte avsett som fördel i första hand till vanlig folk utan för storföretagen som nästintill är monopolföretag. Alla regler och bestämmelser är nu bortplockade hos dem. Som exempel nu kan de förorena hur mycket de vill inga länders makthavare är stora och starka nog att gå emot dem.
  Jobben och industrierna försvinner efterhand i nästan hela världen. Detta är avsiktligt. Den som tillverkar billigast i hela världen får jobbet . Dessa personer tjänar samtidigt så dåligt att det knappt räcker till maten, de blir också utnyttjade av storföretagen.

  I Sverige har vi nu b.l.a. problemet med “chemtrails” och GMO, det demonstreras lite för jämnan emot detta , men från massmedia och politiker på alla nivåer är det helt tyst.

  Det allra otäckaste avsikten dessa enormt rika personerna har är att de vill minska på folkmängden med mer än 6 miljarder människor med olika medel. B.l.a.med GMO-mat och genom vaccinering.

  I slutändan är det meningen att hela världen ska bli en världsregering , som ska styras av dessa rika personer.

 • Jag tror de flesta kan tänka upp ett bättre system än vad vi har idag, eller så kan man testa andra modeller som redan hittats på någonstans.
  Frågan är snarare “Kommer Storebror att tillåta att folk testar andra alternativ?”.
  Om inte, så återstår bara att försöka få tillräckligt många att se den verkliga bilden, snarare än den av Strorebror presenterade bilden. Om vi kan bli tillräckligt många som vaknat upp en smula, så finns det en changs att göra något åt det.
  Här är ett trevande försök att skapa ett alternativa samhälle:
  http://www.universalcommunitytrust.net/index.html
  Här är en intervju som när man kommer förbi småprater i början, handlar mycket om samhälls alternativ: http://www.youtube.com/watch?v=b5DnUWwwfbc
  Hoppas det är begripligt för någon.

   • Jag är inte säker på vad den svenska motsvarigheten är till “common law”. Grundlagen, kanske.

    Common law är en kombination av grundläggande ursprungslagar och den lag som har formats genom domstolsbeslut genom tiderna. Den tillämpar mer på verkligheten än det Monopolspel vilket vårt moderna system är. Så ett brott i Common Law måste ha en kärande i form av en människa, i motsats till brott mot ett regelverk som sällan har en människa som skadats av en eventuell överträdelse. (Detta är min förståelse, och kan vara fel).

    Så under Common Law kan du inte anklagas för att ha brutit mot en hastighets begränsning där ingen kom till skada, medan du däremot kan komma att svara med ditt liv för att ha kört på ett barn. Så trots att vi skulle få vara mer ifred under Common Law, så skulle vi kunna få mycket strängare straff under Common Law för verklig skada orsakad.

 • Varg i Veum har rätt om att inte ta lån om du inte vill stödja systemet. Sedan är jag inte övertygad om att han har rätt i hur pengar skapas ur intet.
  Som jag förstår det, så skapar vi pengar när vi ansöker om ett lån (Se “Money as Debt” på YouTube).
  Det jag nu kommer att säga är inte något jag kan bevisa, och därför inte gillar att skriva om.
  De pengar vi använder idag är i grund ock botten bevis på en skuld, eller skuldsedlar. Så i detta uppochnedvända samhälle använder vi skuld som pengar.
  När vi ansöker om ett lån så tar banken vår ansökan och omvandlar den till ett värdepapper. Om de belutar att vi är dumma nog och produktiva nog för att sannolikt kunna betala lånesumman igen till banken i avbetalningar, och därmed godkänner “lånet” så tar de detta värdepapper som en insättning. Och sedan de är auktoriserade att omvandla värdepapper till kredit, så krediterar de ditt konto med “låne”-beloppet. Nu är deras böcker balanserade. Nu kanske de säljer detta värdepapper till någon investerare, för att inte behöva vänta på alla dina avbetalningar och din ränta, och administrerar betalningarna år investeraren för en avgift. Det finns troligen försäkringar med i spelet här också. Så hur som helst har banken ingen riktig förlust om lånet inte betalas – det var aldrig deras pengar som lånades ut.
  En anna skola säger att vår person har en offentlig och en privat sida. Vi vet i allmänhet bara om den offentliga sidan, vilken har benämningar som “medborgare”, “skattebetalare”, “förare”, “anställd”, “egen företagare”, etc. vilka beskriver den artificiella person de flesta tror de är.
  Den privata sidan å andra sidan är en aspekt av oss de flesta inte ser för att de är för hjärntvättade, och den representerar oss i vår privata kapacitet, i denna kapacitet så är vi delägare av landet och vad som ger auktoritet till det artificiella offentliga.
  Nu har Staten i de flesta länder i all sin visdom beslutat att det är inte en bra ide om folket vet att de har detta ägande och denna makt, utan de förvaltar den privata delen åt oss, och låtsas bara om att din offentliga sida existerar, så att de kan använda dina och alla andras resurser som de behagar.
  När du tar ett lån så är det din privata sida som är säkerhet för det eller tillhandahåller värdet som banken omvandlar till kontanter eller kredit, och när de betalar tillbaks “lånet” så går det till din privata stiftelse. Så tekniskt sett, enligt detta teori/skola så har banken inte lurat dig. Problemet vi har är att vi inte vet hur vi kan få tillgång till dessa privata resurser, eller frukterna av deras förvaltning.
  Det finns de som försökt i åratal att komma i kontroll av finanserna i den privata sidan, men vad jag vet har folk bara haft sporadisk framgång där – och om någon luskat ut hur det fungerat, så kanske han håller det för sig själv.

  • Stöd inte systemet, mata inte djuren
   Men hur man vänder sig så har man ändan bak.
   Detta borde om inte annat vara bevis för oss att systrmet inte är till för oss utan är konstruerat för att ge fördelar åt någon annan.
   Vem?
   Det vi har idag är socialism.
   Den påstås vara bra för hela folket men är inte bra utom på att ha kontroll på allt och alla.
   Det är socialdemokratin som långsamt murat ett fängelse åt oss, långsamhet och tålmodigt är deras kännetecken.
   Nu är inte allt i denna världen vad det synes vara, te.x alla sveriges riksdagspartier är lite olika vinklar på samma sak.
   Mao. vi har ingen demokrati.
   Vänder man sig till en domstol är det Storebror som skrivit lagarna.
   Upprorsfördök har förekommit tidigare i världshistorien, det hat slutat me

   d terrorbombningar, miljontals har dött.
   När det gäller ekonomi, Storebrors ekonomi så finns att välja på att stödja den eller betala den.
   Te.x, du kan välja mellan att bo i lägenhet eller rgen fastighetå

   Stöd inte systemet, mata inte djuren
   Men hur man vänder sig så har man ändan bak.
   Detta borde om inte annat vara bevis för oss att systemet inte är till för oss utan är konstruerat för att ge fördelar åt någon annan.
   Vem?
   Det vi har idag är socialism.
   Den påstås vara bra för hela folket men är inte bra utom på att ha kontroll på allt och alla.
   Det är socialdemokratin som långsamt murat ett fängelse åt oss, långsamhet och tålmodigt är deras kännetecken.
   Nu är inte allt i denna världen vad det synes vara, te.x alla sveriges riksdagspartier är lite olika vinklar på samma sak.
   Mao. vi har ingen demokrati.
   Vänder man sig till en domstol är det Storebror som skrivit lagarna.
   upprorsförsök har förekommit tidigare i världshistorien, det har
   slutat med terrorbombningar, miljontals har dött.
   När det gäller ekonomi, Storebrors ekonomi så finns att välja på att stödja den eller betala den.
   Te.x, du kan välja mellan att bo i lägenhet eller egen fastighet .
   Lånar du till fastigheten drar du av räntan, din skatt blir lägre.
   Men om du gör som Storebror vill, är duktig i skolan, följer systemets regler och inte tänker för mycket själv då kan du bli systemets stöttepelalare.
   Du kan bli politiker, helt utan ansvar kan du tjäna över 100.000kr i månaden.
   Väljer du någon annan inriktning te.x den juridiska banan får du lön för att följa de regler Storebror stipulerat.
   Även som egenföretagare stödjer du Storebror, du betalar in skatt och förmodligen ränta till hans system.
   Alternativ? Finns det?.

 • Vad som verkar ha glömts i texten är att absolut inte ta lån av banker, ta inte lån alls helt enkelt. Det finns inget bättre sätt att stödja systemet än det. Kanske du inte kan köpa den där bilen, TVn eller villan men vad är det emot att inte stödja utsugarna? Banker är parasiterande av naturen och pengarna du lånar finns inte. Många tycks tro att de pengar banker lånar ut är pengar som de lånat in, att pengarna finns på riktigt. Bankernas ständiga vinster beror bara på det faktum att de kan skapa pengar ur ingenstans när folk lånar pengar av dem.

  Bankkriser uppstår när det blir störning i pyramidspelet. Det måste till nya låntagare hela tiden och att de flesta betalar “tillbaka” dessa fantasipengar, annars rasar det ihop som det pyramidspel det är.

 • Vi är alla unika individer och jag tror att både Björn och Anders har rätt. De flesta ser att något är fel men är rädda för att bestraffas eller förlora jobb om de talar ut eller gör något. Men det finns också gott om folk som bara följer trender och vad som talas om i media. Jag jobbade en gång med en kvinna som såg bra ut och var trevlig, men vars största problem i livet var en liten antydning till dubbelhaka. Hon sträckte ofta halsen framåt för att försöka göra dubbelhakan osynlig. Om någon är så ytlig och så bräcklig som person att en sådan bagatell blir viktig, hur kan vi någonsin hoppas att hon skall bry sig om ifall hon är fri eller inte.

  Jag tror att vi kan inte ta fram en enda lösning som ett universalt svar. Därför gillar jag tanken att vi kan skapa olika fristater eller samhällen inom det existerande (eller snarare Utom det).

 • Mycket intressant läsning. Helt korrekt samhällsanalys. Att fördumma folket genom dålig utbildning är precis vad som pågår. Skillnaden är enorm i skolorna idag jämfört med tidigare. Ungdomar som går ut gymnasiet idag kan inget om väsentliga saker medan de kan allt om helt oväsentkiga saker. Ett av de absolut viktigaste skolämnena “Etik & Moral” finns inte överhuvudtaget. “Bröd & Skådespel åt folket” är den gamla romerska devisen som gäller än i dag. Om folk får pizza, öl och fotboll på TV så håller de sig lugna. Är man inte intresserad av av idrott så kan vi byta ut fotboll mot “Lets Dance” eller “Melodifestivalen” i stället. Intresset för att deltaga i politiska diskussioner och möten har aldrig varit så lågt som nu. Politik har gjorts tråkigt för att skrämma bort folk från att engagera sig när det i själva verket är det viktigaste och roligaste man kan syssla med. Vi får det samhälle vi förtjänar och de som vågar ha en avvikande åsikt och göra något åt det kallas ofta dårar och rättshaverister vilken du, Kent, säkerligen har kallats mer än en gång. En mycket bra artikel. Rent nöje att läsa.

  • Jag skulle vilja testa en annan infallsvinkel.
   Här utgås ifrån att folk är lättledda och har antagligen i små steg, lurats in i en mental förvirring som närmar sig apati, eller påminner om apati.
   Man upplever att man inte kan göra något åt sin situation, att ett grepp är kopplat å mig, att total makt utövad och om jag motsätter mig den kommer jag att bestraffas.
   Inte bara för mig själv kommer detta att få konsekvenser utan för min familj.
   Konsekvenserna kan också vara relationer som raseras till min egen familj.
   Jag tänker på sociala inrättningar som medvetet saboterar mannen på kvinnans bekostnad ,detta är bara ett exempel av många.
   Samhällsapparaten har blivit en förtryckarapparat.
   Men jag vill ifrågasätta att många människor inte skulle ha märkt detta, att dem nöjer sig med öl och pizza och är lyckliga när dem får titta på tv,n.
   Jag tror svensken i gemen är långtifrån lycklig, han vet hur läget är, han känner sin maktlöshet, ett tillstånd som kan förleda till bruk av droger, eller lyckopiller om de kvävande känslorna som har sitt ursprung i situationen blir besvärande.
   Han vet innerst inne att han är lurad, att om inget händer så är han förlorad.
   Jag tror inte på att egoismen kan ta någon ur detta förlamande tillstånd.
   Ett väl konstruerat fängelse rasar inte samman av att man sparkar på plitarna.
   Vi kan prata om det fina i att gå sin egen värld men något hot mot nuvarande system blir det knappast.
   Det kan leda till förändringar men lika gärna till det sämre dom till det bättre.
   Ett mirakel skulle sitta fint men jag tror mer på en organisation som är en verklig maktfaktor.

   • Jag tror på lättledda, och styrda från barnsben. Jultomten är ett utmärkt exempel på hur barn lärs att inte se vad som egentligen sker, hålla tyst under lång tid i tron att man förstör för andra genom att prata, och bära detta vidare till andra sammanhang.

    Det finns mycket mer att utreda.

 • Hej, Kent

  En mycket bra artikel så målande och så rätt tänkt, du måtte ha haft ett tufft jobb att samla information.
  Vissa människor skulle kalla din artikel för en konspiration, jo, tyvärr finns det allt för godtrogna, som tror att allt de inte känner till, är konspirationsteorier när gäller en sådan stor sak hur vårt samhälle medvetet ska köras i botten.
  Jag tänker skriva om din artikel på Avpixlat om du nu inte rent av vill ha den publicerad där? Ta kontakt med dess redaktion.

  • Om “att leva med öppna ögon” kan kallas att samla information, så stämmer väl det. Men jag har aldrig sett mitt liv som tufft. Jag har känt folk som lever i plåtskjul utan vatten och avlopp och andra som kan stoppa allt de äger i ett par bärkassar. Jämfört med dem är jag ofattbart rik.

   Att lägga till ändelsen “-teorier” tycks göra vad än ursprungsordet var till något ogiltigt och osant. Så varför inte prata om lag-teorier, penga-teorier, förordnings-teorier, regerings-teorier, etc. vilka alla i min uppfattning är mer teoretiska än konspiration i människors samhällen.

   Jag har inget emot att artikeln publiceras i Avpixlat, om det är OK med NewsVoice, annars kan du skriva om den om du vill. nämn gärna min blogg.

 • Tack för alla positiva kommentarer. Sprid gärna länkar på facebook eller till likasinnade, så att NewsVoice blir mer känd.

  Tyvärr är det nog så att de flesta är efterföljare och behöver en ledarfigur som tar täten och ger mål och syfte till en grupp. Personligen är jag mer på Per Nordgrens sida, och i en ideallisk värld skulle alla vara ansvarsfulla och kapabla till självstyre och fredlig samverkan.

  Just nu tror jag dock tonvikten bör ligga på att göra folk medvetna om att det inte behöver vara som det är och att vi som folk har all makt – om vi bara kunde enas och sluta stödja det destruktiva system vi har idag.

  Någon sade en gång att en ny sannig går genom tre stadier:

  Först så förlöjligas den.

  Sedan förkastas den och motsätts våldsamt och högljutt.

  Till sist ses den som en självklar sanning.

  Jag tror vi är mest i förlöjligande-fasen fortfarande.

  • Brasilien och Egypten är första steget, och där saker händer synligt just nu.
   Youtube-klipp är lämpligt att skicka vidare som väckarklocka. Sök Brazil protest.

   Inlägg på DI och SR kommentarer fungerar bra också.

   • Ja, och så kan vi dela med oss av direktrapporter, vi är inte ensamma, vi är alla ett. Det här kom till mig igår från Kairo:

    Hello Per,

    Good to hear from you,

    yes a lot is going on right now, i think the systems/governments are falling as the universe and planets are shifting.

    So many people are waking up to the madness and are realizing the light and love…all will be well 🙂

    Cairo is getting a bit crazy… petrol was limited yesterday and today with cars congesting the streets….
    i think it was a tactic buy the government leading up to the protests that are planned for the 30th of this month.. a few days away!
    Tunisia, Turkey and Egypt are the three main countries to protest against the Muslim Brotherhood on this day.

 • Mycket intressant artikel, bra skrivet och en fröjd att läsa, blir glad att det verkar finnas fler personer som har fattat vad som pågår.

 • Artikeln beskriver mycket bra hur det korrupta systemet bärs upp av oss alla. Om vi slutade samtycka, rasar systemet obönhörligen samman på ett ögonblick, helt fredligt. Väldigt många har nu också förstått att systemet parasiterar på oss, men trots vetskapen om det väljer man fortfarande den falska tryggheten. Rädsla? För vad i så fall?

  Kent visar också att man faktiskt kan göra något åt situationen med några intressanta verktyg. Annars tänker jag på när de spanska låssmederna slutade vara delaktiga i avhysningar, och sedan hur man vände sig till brandkåren som också gav tummen ner. Ett föredöme att ta efter här..

  Det finns massor av roliga saker att göra om man vill sätta käppar i hjulet, varför inte parkera bilarna mitt i vägbanan på kvällen? “Glöm” bort att lämna in deklarationen till skatteverket, ni anar inte vilken härdsmälta det skulle bli om 100 000 medborgare satte sig på tvären. Det är vi som har makten, det är vi som ser det korrupta systemet, det är vi som har lösningen. Varför inte använda verktygen att göra gott?

  • Per!
   För att några åtgärder överhuvudtaget skall kunna fingera så behövs liksom i en orkester en dirigent.
   En som håller taktpinnen, lyssnar, stämmer av…
   http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Dalupproret_1743
   Den stora daldansen 1743 när masarna fått nog av dålig regering o tågade mot
   Stockholm…men vad blev resultatet?
   Allt blev ett fiasko fast huvudstaden var
   tagen.
   Men utan styrning, inget resultat.
   Jag tror det skulle behövas en general av typ den som ledde folket i striden om almarna i Kungsträdgården.

    • Naturligtvis kan folket vara sin egen dirigent.
     Fiaskot kommer att bli totalt när alla spelar olika musik.
     Kakafoni kallas det, leder ingenstans!

     • Jag är människa, jag är fri. Jag spelar min egen musik. Om du föredrar en dirigent, ok, det är ditt val. Jag respekterar det, men själv föredrar jag att gå min egen väg. Allt sagt med det.

 • Centraliserinen är boven i dramat.
  De associala personerna kan man inte göra något åt.
  Man får för att bli kvitt fem ta bort alla maktpositioner.
  http://expomakt.wordpress.com/
  Här kan man läsa om deras metoder att infiltrera.
  Det är inget nytt, bara gammaldags kommunism o strävan efter världsherravälde.

 • En viktig komponent som jag tycker du verkligen bör ta med i listan, det är distraktionen. Eller avledningen från det viktiga, att du skall engagera dig i oviktiga saker istället sånt som är viktigt. För många, speciellt män, handlar det om “Sport”. När de flesta män engagerar sig i sitt favoritlag, fotboll, hockey eller vad det nu är. Då riktas mycket av deras energi på hur det går med deras lag i sporten. Egentligen är det helt ointressant och oviktigt för dem, det spelar faktiskt ingen roll om det laget vinner eller förlorar, för utgången av lagets prestationer betyder inte något i ditt liv ändå.
  Men det är ett perfekt verktyg att styra stora gruppers fokus på något så betydelselöst som sport, eller som Rommarna gjorde för att avleda folkets fokus från viktiga saker som politik: Gladiatorspel.
  Alltså inget nytt. Bara att samma sak händer idag, historien upprepar sig. mata folket med oviktiga saker, som de lutas att engagera sig i, då kan du arbeta med “politiken” ifred.

 • “Bostäder och hyra var relativt billiga jämfört med idag”
  Jo “bostasdstrappan” fungerade då på 70-talet (Vilket dec. jag förmodar att du syftar på) men när rivningshysterin rasade så försvann två viktiga steg i denna trappa.
  Nämligen de o och halvmoderna lägh. som många gånger var ett förstahandsval för de unga som flyttade hemifrån första gången.
  När man var ung och många gånger upplevde sig själv som osåbar så var man inte särskillt intresserad av att sitta hemma och uggla utan man var ute med sina kompisar och tillbringade sin fritid på krogen eller i varje fall tillsammans.

  Den, oftast, omoderna bostad som man då hade använde man mest till att sova och älska i.

  När man då efter en period hade klättrat så pass högt i karriären och/eller hittat sig en partner (även denne med en liten inkomst) så hade man de ekonomiska förutsättningar som då krävdes för att kunna flytta till en halvmoden bostad varefter då ens gamla omoderna lgh. blev ledig och fri för nästa unga individ som var beredd att flyga ut ur boet och prova sina vingar.

  Samma gällde när man senare flyttade till en modern lgh. och i med detta så fungerade den bostadstrappa som våra sk. “folkvalda” fortfarande envisas med att hänvisa till när deras bostadspolitik kritiseras.

  Att inbilla sig, eller försöka att inbilla väljarna, att nybyggen av bostäder skulle vara en lösning är inget annat än ett spel för gallerierna.

  Med de lagar och regler (tex. lagen om minsta godtagbara boendestandard) samt med de mark och lönekostnader som vi har i Sverige i dag (Lönekostnderna och de sociala utgifterna för löntagarna eskalerade i början av 70-talet under 70-tals krisen då facket fick allt som de pekade på)

  Så en lösning hade varit att riva upp lagen om lägsta godtagbara boendestandard samt att sänka löne och markkostnaderna under en övergångsperiod
  Samt sluta att riva våra gamla bostäder och andra lokaler oavsett om dessa skulle anses av stat och kommun som icke dugliga bostäder.

  Det är väl den som skall vistas/bo i lgh. som skall avgöra om bostaden är i beboligt skick och inte stat och kommun.

 • Mycket intressanta synpunkter. Så sant att det finns en liten procent mycket farliga, psykotiska
  personer som ivrigt understödjer verksamheter och grupper som förstör i namn
  av “hjälp”. Genom att påverka ytterligare ca 20% av befolkningen på ett dolt och undertryckande
  sätt, är det snarare den storleksordningen man får ta i beräkning av antisocialt beteende i
  samhället. Problemet, som jag ser det, är att dessa antisocia individer ofta tillskansar sig
  positioner där de kan utöva sina destruktiva aktiviteter ostört, och som ytligt sätt ser ut att gynna
  och hjälpa .Exempel är sjukvården(speciellt psykiatrin), rättsorgan, myndighetsorgan, politiska organisationer, skolan, polisväsendet och “mainstream media”.
  Den långsiktiga lösningen på ett konstruktivare samhälle, tror jag beror på hur snabbt vi kan
  ge korrekt information och kunskap till den den trots allt större delen av befolkningen, som
  är social och konstruktiv. -Att vi ser till att välja makthavare i “vita hattar” snarare än de i”svarta”.

 • En mycket bra artikel,sann, att vara en ansvarskännade och delaktig person i systemet, måste systemet acceptera dig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *