Russia Today kan få nyttig konkurrent – Al Jazeera vill bli bäst på riktig journalistik i USA

2
220

Al Jazeera AmericaNu blir USA:s mest ambitiösa nyhetssatsning sedan Fox News verklighet. Al Jazeera America planerar att bli tunga på seriös journalistik och inte lägga tyngdpunkt på åsikterna [de korrekta?], skriver Brian Stelter för New York Times.

Ibland sker underverk även inom medierna, den tredje statsmakten. Fjorton timmar av raka nyheter varje dag. Tunga dokumentärer, korrespondenter i missade hörn av samhället och färre reklaminslag än alla andra kanaler är målet, allt enligt önskemål från ledarna i Qatar och kanalen startar i morgon tisdag den 20 augusti 2013.

“It sounds like something a journalism professor would imagine. In actuality, it is Al Jazeera America, the culmination of a long-held dream among the leaders of Qatar, the Middle Eastern emirate that already reaches most of the rest of the world with its Arabic- and English-language news channels.”

Nu får Russia Today konkurrens om att leverera de bästa nyheterna och den bästa journalistiken bland de stora kanalerna i världen. Dagens Nyheter ligger långt efter och SvD har visserligen gjort försök att arbeta med bättre journalistik senaste åren, men än så länge är frestelsen för stor för dessa tidningar att mest stanna vid tillrättalagda referat och omskrivningar av pressmeddelanden från Reuters, TT och AP.

Läs mer i New York Times

America.aljazeera.com

Text: Torbjörn SasserssonLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bosse J
Bosse J
Gäst
20 augusti 2013 kl 11:15

Att det skulle handla om nyttig konkurrens tvivlar jag på.
Al Jazeera är nog inte i närheten av den oberoende kanal de var i början av sina sändningar, t.ex Media Lies and Fabrications Fully Revealed: Al Jazeera’s Identity Crisis

Johan Björnsson
Gäst
21 augusti 2013 kl 03:51

En kommentar fastnade.

Mvh

Johan björnsson