Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Russia Today kan få nyttig konkurrent – Al Jazeera vill bli bäst på riktig journalistik i USA

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson

Al Jazeera AmericaNu blir USA:s mest ambitiösa nyhetssatsning sedan Fox News verklighet. Al Jazeera America planerar att bli tunga på seriös journalistik och inte lägga tyngdpunkt på åsikterna [de korrekta?], skriver Brian Stelter för New York Times.

Ibland sker underverk även inom medierna, den tredje statsmakten. Fjorton timmar av raka nyheter varje dag. Tunga dokumentärer, korrespondenter i missade hörn av samhället och färre reklaminslag än alla andra kanaler är målet, allt enligt önskemål från ledarna i Qatar och kanalen startar i morgon tisdag den 20 augusti 2013.

“It sounds like something a journalism professor would imagine. In actuality, it is Al Jazeera America, the culmination of a long-held dream among the leaders of Qatar, the Middle Eastern emirate that already reaches most of the rest of the world with its Arabic- and English-language news channels.”

Nu får Russia Today konkurrens om att leverera de bästa nyheterna och den bästa journalistiken bland de stora kanalerna i världen. Dagens Nyheter ligger långt efter och SvD har visserligen gjort försök att arbeta med bättre journalistik senaste åren, men än så länge är frestelsen för stor för dessa tidningar att mest stanna vid tillrättalagda referat och omskrivningar av pressmeddelanden från Reuters, TT och AP.

Läs mer i New York Times

America.aljazeera.com

Text: Torbjörn SasserssonDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Al Jazeera