Millions Wrongly Treated for ‘Cancer,’ National Cancer Institute Panel Confirms

3

bröstcancerA devastating new report commissioned by the National Cancer Institute reveals that our 40-year long ‘War on Cancer’ has been waged against a vastly misunderstood ‘enemy, ‘ that in many cases represented no threat to human health whatsoever.

This week, a National Cancer Institute commissioned panel’s report published in JAMA online confirmed that we all – public and professionals alike – should stop calling low-risk lesions like DCIS and high-grade prostatic intraepithelial neoplasia (HGPIN) ‘cancer.’

The practice of oncology in the United States is in need of a host of reforms and initiatives to mitigate the problem of overdiagnosis and overtreatment of cancer, according to a working group sanctioned by the National Cancer Institute.

Perhaps most dramatically, the group says that a number of premalignant conditions, including ductal carcinoma in situ and high-grade prostatic intraepithelial neoplasia, should no longer be called “cancer.”

Instead, the conditions should be labeled something more appropriate, such as indolent lesions of epithelial origin (IDLE), the working group suggests. The Viewpoint report was published online July 29 in JAMA.

Read more in Greenmedinfo.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anders
anders
Gäst
4 augusti 2013 kl 16:18

Själva ordet sjukvård kanske är det mest korrekta, och skall absolut inte misstas för friskvård.

Janne
Reply to  anders
4 augusti 2013 kl 17:40

Ja du har helt rätt Anders, för friskvård har de ingen aning om vad det är för något. De är heller inte intresserade av att vilja veta det, för det är ju ingen ekonomisk vinning i det.
Alltihopa är ett kortsiktigt tänk, för vad tjänar samhället i det långa loppet på att människor är mer eller mindre sjuka!?

Janne
4 augusti 2013 kl 08:46

Inte alls förvånande, finns det någon som blir rätt behandlad vid cancer av den konventionella sjukvården? Ja vissa operationer kan rädda liv vid speciella tillfällen, om tumören ligger och trycker på vitala organ, men så mycket mer är det nog inte som sjukvården gör rätt vid cancerbehandlingar.

Att alla inte dör av skolmedicinska behandlingar vid cancer, innebär INTE att automatiskt att de blir rätt behandlade! Risken för återfall och nya komplikationer av biverkningar, samt undertryckning av självläkningen, är mycket stora då grundorsaken inte åtgärdats.