Dokumentär för att reda ut förvillande information i Vetenskapens Värld, SVT

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 oktober 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Vetenskapens Värld,   SVTFilmteamet Awake, bakom dokumentären som nu produceras om Dr Andrew Wakefield anmälde Vetenskapens värld (SVT2) för ett inslag om forskarfusk sänt den 14 feb 2013. Anmälan gick till Granskningsnämnden för radio och TV (GRN).

Teamet ansåg att den vaccinkritiska forskaren Dr Andrew Wakefield blivit oetiskt behandlad av Vetenskapens värld. Granskningsnämnden friade SVT.

Det hela började 1998 då Dr Andrew Wakefield och hans kollegor presenterade en studie i British Medical Journal. Studien identifierade ett möjligt samband mellan MPR-vaccin och enterokolit (inflammerad tarm). De bevisade aldrig något men uppmanade till en undersökning av saken. Forskarvärlden kunde ha tagit till sig ny information som kan förhindra att barn blir skadade av vaccin, men istället blev Wakefield ett mål för förnedring av det medicinska etablissemanget.

Läs mer på The National Health Federation

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *