Reporter på Sveriges Radio, Humanisternas ordförande och VoF diggar näthuligan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 oktober 2013
- NewsVoice redaktion

huliganDEBATT. Nu har det hänt igen. Facebook som effektiv åsiktsregistrator avslöjar en ofin sympati för extremism. Inga mindre än Amanda Duregård (reporter på Sveriges Radio) Humanisternas ordförande Christer Sturmark, Martin Rundkvist ordförande i föreningen Vetenskap och Folkbildning och fler av hans sidekicks visar sig vara vänner med en viss anonym näthuligan som bedriver skyttegravskrig från en lerig grop i bloggosfären. 

Filmaren, debattören och ordförande i Humanism & Kunskap Börje Peratt upptäckte skaran av Facebook-vänner som av egen vilja anslutit sig till beundrarskaran runt denne näthuligan med egen sida på Facebook. Peratt hann ta en skärmdump innan Facebooks administratörer tog ned sidan. Peratt publicerade listan på sin blogg.

Nu har personer på listan hört av sig och flera kräver att deras namn tas bort. Den hittills argaste kommentaren är postad av en viss Daniel W.

“Vad i helvete tror du att du har för rätt att publicera mitt namn här? Du får 2 timmar på dig att ta bort mig, sedan blir det konsekvenser.”

Men Börje Peratt håller ställningarna och låter hela listan på näthuliganälskare ligga kvar.

Anders Lindström visar dock stolthet inför att få vara den maskförsedda näthuliganens vän. Han skriver:

“Jag tycker vi som gillar [namn borttaget] ska vara stolta för att vi ger stöd till arbetet att klämma dit oansvariga idioter i samhället. De ska bort. Jag vill också ge en eloge till vetenskap och folkbildning som rensar träck i landet. tack ordförande Martin Rundkvist.”

Börje Peratts bloggpost har [29 okt kl 08:30] lästs 2441 gånger och delats på Facebook >162 gånger.

Se hela listan och kommentera


Relaterat

Vetenskap och Folkbildning – en åsiktspolis på WikipediaDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq