Tyska federala Bundestag vägrar släppa UAP-rapporter pga affärssekretess

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 oktober 2013
- NewsVoice redaktion


Se engelsk textning genom att klicka på text-ikonen i Youtube-filmen.

UFO-BundestagNOTERAT. Tyska UAP-aktivister begärde 2011 från tyska Bundestag, den ena av Förbundsrepubliken Tysklands lagstiftande federala organ, ut alla hemligstämplade UAP-fall som Bundestag har med hänvisning till motsvarigheten till den amerikanska “Freedom of Information Act” och FN:s resolution “A/DEC/33/426” [se utdrag nedan] som fastställer att forskningsmaterial rörande oidentifierade flygande objekt och relaterade fenomen ska spridas till allmänheten.

Begäran avslogs av Bundestag varpå aktivisterna överklagade beslutet hos den tyska Förvaltningsdomstolen (motsv. Förvaltningsrätten). Den tyska domstolen tog det förvånande beslutet att ge aktivisterna rätt, men nästa vändning var än mer förvånande. Bundestag anlitade toppjurister för att stoppa frigivandet av UAP-rapporterna med motiveringen att rapporterna inte ska släppas på grund av operativa affärshemligheter* [Betriebs- bzw. Geschäftsgeheimnis].

Processen att försöka få ut rapporterna är ännu idag 19 okt 2013 inte avgjord.

“There’s an upcoming trial at the Higher Administrative Court regarding the Bundestag’s secret Unidentfied Flying Objects files, and what the Bundestag has been doing to stop their release is quite upsetting.” / Robert Fleischer, 18 okt 2013


* Reservation för fel i nyansen på översättningen. Originaltext och källa nedan.

“Wie viel den Steuerzahler dieses Rechtsgutachten gekostet hat, bleibt ebenfalls geheim — denn die Bundestagsverwaltung verweigert jegliche Auskunft und beruft sich auf dasBetriebs – bzw. Geschäftsgeheimnis”. Källa

UN document on UAP:s

UN Document Symbol:
A/DEC/33/426
Issuing Body / Session:
A/ 33
Title:
Establishment of an agency or a department of the United Nations for undertaking, co-ordinating and disseminating the results of research into unidentified flying objects and related phenomena
Author / Contributors:
UN. General Assembly (33rd sess. : 1978-1979)
Relation Notes:
In: Resolutions and decisions adopted by the General Assembly during its 33rd session, 19 September-21 December 1978, 15-29 January and 23-31 May 1979. – A/33/45. – 1979. – p.237. – (GAOR, 33rd sess., Suppl. no. 45)
Library Notes:
No job no.
Voting Summary:
Adopted, 87th plenary meeting
Vote / Action Date:
19781218
Subjects:
UNIDENTIFIED FLYING OBJECTS*
SCIENTIFIC RESEARCH*
INFORMATION DISSEMINATION*
UN. Committee on the Peaceful Uses of Outer Space (22nd sess. : 1979 : New York)
UN. General Assembly (34th sess. : 1979-1980) — Agenda
Type of Material:
B01
Distribution:
GEN

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: UAP