Skatteverket förlorade mot Souheil ”Sosso” Bcheri – Måste betala 7,5 miljoner kr

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 december 2013
- Torbjörn Sassersson
Souheil "Sosso" Bcheri - privat foto

Souheil Sosso BcheriNär de flesta svenskar ger upp hoppet om rättvisa mot en svensk myndighet visar libanesen Souheil ”Sosso” Bcheri hur svärdet ska svingas mot en drake. I fredags kom domslutet. Skatteverket förlorade i Solna Tingsrätt mot en företagare som kunde bevisa att myndigheten gjort en olaglig upphandling.

Text: Torbjörn Sassersson

Det krävdes utlägg på 3 miljoner kronor till advokater för att vinna, ekonomiska muskler som ”Sosso” hade.

Skatteverket ska nu betala över 6 miljoner kronor plus ränta. Skatteverket ska  även betala Souheil Bcheris företag Eurodocs rättegångskostnader på 1 500 000 kronor.

Sosso-Domslut

Det började 2008

Skatteverket skulle utveckla ett nationellt ID-kort med E-legitimation och beställde tjänster värd 97 miljoner kronor. Skatteverket fuskade dock med upphandlingen. Souheil Bcheri begärde överprövning och fick rätt. Länsrätten slog fast att hade Skatteverket brutit mot LOU, Lagen om offentlig upphandling och ålade Skatteverket att göra om upphandlingen, skriver Hela Hälsingland som publicerat en artikelserie om Sossos kamp mot Goliat.

Men Skatteverket trotsade beslutet och förlängde det olagliga avtalet med tre år. En maktdemonstration mot både lagen och den enskilde personen som processade mot myndigheten enligt vissa bedömare.

Souheil Bcheri stämde då Skatteverket på 39 miljoner kronor för uteblivna inkomster och vann i Solna Tingsrätt i fredags.

Uppföljning: Souheil Bcheri vann mot Skatteverket – men myndigheten trotsar

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq