Sverige rasar i stor kunskapsmätning

41

Svenska skolan rasarSveriges skola har blivit generellt sämre på alla områden, enligt Pisa-undersökningen som offentliggörs på tisdagen. Inget annat land har försämrats mer sedan förra undersökningen 2009. ”Extremt allvarligt” enligt Lärarförbundet, skriver DN idag.

“Vi förlorar på alla fronter och befinner oss i ett mycket kritiskt läge. Sverige tappar ju både de elever som har det allra tuffast och de högpresterande. Resultaten sjunker som en sten i de här rapporterna, säger fackföreningens ordförande Eva-Lis Sirén.”

Läs mer i DN


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

41 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 21:48

Såg att Johan Björnsson lagt in en kommentar som nu syns vid 4 Dec, 2013 at 23:07. Johan, det har redan varit i hovrätten, men som jag skrev – som det visade sig – efter din kommentar, så ska det tydligen ända upp till HD; Högsta Domstolen.

Men jag vill också göra en “plug” för att inte låta den här väldigt fundamentalistiskt religiösa (maskerat som demokratiska) tid vi är i skrämma oss till tystnad. Till skillnad mot under tidigare mörka tidsåldrar så har vi i vår tid faktiskt en hel del verktyg för att komma framåt. I min kommentar 3 Dec, 2013 at 17:00 i “Vår planet – det största sinnessjukhuset i galaxen?” tråden skisserar jag lite kring den här revolutionens grundidé, den nya kunskapsdomän som innebär att lämna det gammeltestamentliga tänkande de flesta av oss inte förstått att vi ännu är fast i. Låt inte “prästerskapet” styra er genom rädsla!

Red
Red
Gäst
5 december 2013 kl 21:33

Jag tror det är dags att stänga kommentarsmöjligheten efter denna artikel eftersom vi lämnat ämnet.

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 20:53

Björnqvist, ja, och man vill naturligtvis helt kriminalisera ifrågasättande av religiösa dogmer som CO2 dogmen, 911 dogmen och andra teologiska principer.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
5 december 2013 kl 19:02

Tack, nu kom det. Hoppades på att få ett outgivet dokument av Edward Snowden…

Men jag förstår exakt vad du menar. Dryftade vi inte detta i gamla Soul Travel? Vi anade den nya maktordningens struktur och dess syfte redan då, fast det tål att upprepas. Folk i allmänhet är skrämda till tystnad, de vet konsekvenserna av att börja ifrågasätta systemet ute på nätet – och gör dom det riskerar de att rasera både jobb, ekonomi och anseende.

Håll käften och ställ in dig i ledet – punkt.

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 18:54

Har svarat.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
5 december 2013 kl 18:47

Jag har skickat ett mejl nu – kan du se det?

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 18:03

Björnqvist, för snart två timmar sedan postade jag ett kort PS som du kanske borde ha läst. Mejla mig – leif snabel lege punkt net – så skickar jag kopia. Fattar inte varför det inte går igenom spamfiltret, kan inte se något “känsligt” ord i det.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
5 december 2013 kl 17:15

Gerard Depardieu ville ju också till Ryssland i protest mot sossarnas skattesystem och fick även ryskt medborgarskap – men han ångrade sig visst tyckte jag mig höra. Provinsen Kalifornien är nog ett bättre ordval. Spanien säger jag (om jag hade stålarna men när man inte har dem så är det trots allt svea rike som gäller t.v.).

Hörru du Leif – alla partiledare för S har deltagit i bilderbergmötena.

Detta med ett fejkat styrt offentlig samtal kan mycket väl förekomma – alltså att stormedia styr medborgarnas vilja genom att publicera propagandistiskt material. Detta har ju faktiskt skett enligt P3 dokumentär, som avslöjade att CIA i stort sett tog över hela mediaapparaten och hjärntvättade oss medborgarna under 50, 60, 70 och 80-talet, så att en USA-vänlig samhällsatmosfär med tiden slog rot.

Tillvägagångssättet vid allmänna val är tack och lov ganska svårt att manipullera (i Sverige). Det handlar om att man ska lägga rätt valsedel i rätt kuvert. Många valarbetare i många små grupper med vitt skilda bakgrund deltar i räknandet.

Hur är det nu med invandringen? Vem är det nu som bestämmer?

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 16:03

Glömde nämna att styrelseledamoten i Investor AB (som driftar NASDAQ OMX) Jacob Wallenberg också var inbjuden.

Ang. syftet med att rigga så att det röda blocket ska vinna så byter man ibland galjonsfigur för att vidmakthålla tron på religionen demokrati, för hur annars ska man legitimera fåtalets makt över majoriteten, om man inte kunde utnyttja den ointresserade majoriteten som “demokratisk legitimitet”?
[email protected]:~/mail$ mv ~/tmp/sv ~/tmp/201312051505NV
[email protected]:~/mail$ cat ~/tmp/201312051505NV
Glömde nämna att styrelseledamoten i Investor AB (som driftar NASDAQ OMX) Jacob Wallenberg också var inbjuden.

Ang. syftet med att rigga så att det röda blocket ska vinna så byter man ibland galjonsfigur för att vidmakthålla tron på religionen demokrati, för hur annars ska man legitimera fåtalets makt över majoriteten, om man inte kunde utnyttja den ointresserade majoriteten som “demokratisk legitimitet”?

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 16:01

Glömde nämna att styrelseledamoten i Investor AB (som driftar NASDAQ OMX) Jacob Wallenberg också var inbjuden.

Ang. syftet med att rigga så att det röda blocket ska vinna så byter man ibland galjonsfigur för att vidmakthålla tron på religionen demokrati, för hur annars ska man legitimera fåtalets makt över majoriteten, om man inte kunde utnyttja den ointresserade majoriteten som “demokratisk legitimitet”?

Ivan Björn
5 december 2013 kl 15:25

Här finns något annorlunda på tema utbildning: “Ken Robinsson Skolor dödar kreativiteten!!!” Se länken: http://ivansbj.blogspot.se/2013/05/ken-robinsson-skolan-dodar-kreativitet.html

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 15:12

Björnqvist,

Baggis att rigga valen, det görs genom ett fejkat eller om man så säger styrt offentligt samtal.

Inte för att det har någon betydelse för valutgången men för att småpartier ska få mindre uppmärksamhet så är man också jättepetig med formalia på valsedlar så röster på dessa sällan blir giltiga.

Ang. att sossarna är planerade att vinna valet så tänkte jag på att Stefan Löfven, vän till Wallenbergarna, tillsammans VD för Investor AB som driftar NASDAQ OMX Börje Ekholm och VD för Bonnier AB Jonas Bonnier samt utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg enligt den information jag har var inbjudna till senaste Bilderberg mötet.

Red
Red
Gäst
5 december 2013 kl 14:06

Jag känner en ryss som lämnade Ryssland för att bo i Sverige. Han säger att det är rena paradiset här i Sverige. I Ryssland råder konstant huggsexa om resurserna och korruptionen är lag snarare än undantag, enligt honom.

Jag hörde för övrigt att golfaren Sven Tumba byggde en golfbana i Ryssland. Det slutade med att han fick åka hem utan ersättning för allt arbete. Ryssarna bara tog den. Så går det till, men det betyder inte att Sverige är bästa land att bo i.

Om jag skulle lämna Sverige skulle jag åka till “landet” Kalifornien, Kanada, Nya Zealand eller kanske Australien.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
5 december 2013 kl 11:42

Leif 🙂 Enligt nyheterna så är läget ungefär som det var dec 2009 och då vann alliansen. Nu tvivlar jag på att det går att rigga ett riksdagsval, men jag har svårt att se syftet med att rigga så att det röda blocket ska vinna – men jag kan ha missat något… Gällande invandringen; är det inte EU som bestämmer antalet invandrare eller styrs det av regeringen?

Thomas2
Thomas2
Gäst
5 december 2013 kl 08:29

Thomas: “Flytta till Ryssland”. Äh, Thomas. Är du verkligen ärlig? Tror du verkligen att den lilla människan lever fritt där? Kolla bara på korruptionsindex (om nu inte även detta är något NWO hittat på). I övrigt verkar det krylla av undergångsprofeter här i kommentarsfältet. Ni kanske skulle surfa in på sidan Goda Nyheter och upptäcka att allt inte är nattsvart.

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 02:02

Björnqvist, det är meningen att sossarna ska vinna denna gång. Hänger du inte med? 🙂

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
5 december 2013 kl 01:36

Om valen är riggade så bör alliansen vinna för tredje gången. Det blir nog dödsstöten för de arbetslösa, invandrande, sjuka, pensionärer, ungdommar m.fl. som redan i dagsläget lever på existensminimum – fyra år till ute i kylan fixar dom inte.

Thomas
Thomas
Gäst
5 december 2013 kl 00:20

Folk kollar helst på TV, valen är riggade, vi får inte tycka något, då blir vi dömda!
Sverige är förlorat och det är bara att inse det, när folk fattar är det försent!
Tips! Flytta härifrån, ni som kan!
Ryssland börjar jag snegla på, Putin verkar ha fattat!

Leif Erlingsson
Gäst
5 december 2013 kl 00:13

Bara en liten korrigering. Hovrättsdomen är inte prejudicerande. Men det ska även upp i HD; Högsta Domstolen. Så vad det nu blir för utfall där blir det.

Johan Björnsson
Gäst
4 december 2013 kl 23:07

Den domen var ju enbart på tingsrättsnivå. Den domen är inte definitiv ännu. Dvs hovrätten och ev HD ska säga sitt också i slutändan.

Jag hoppas att Sasserson är intellektuellt hederlig och släpper igenom denna kommentar.

Leif Erlingsson
Gäst
4 december 2013 kl 20:48

Jag har under dagen följt upp JB’s påståenden ang. forskning, men därvid även upptäckt en såvitt jag kan förstå prejudicerande hovrättsdom som straffbelägger offentliggörande av sådan forskning varför jag drar slutsatsen att en offentlig balanserad dialog i ämnet ej är möjlig i Sverige.

Något jag beklagar, då jag ser just balanserad dialog med hänsynstagande till tillgänglig kunskap som nödvändig för att komma tillrätta med fördomar åt alla håll. När offentlig fri dialog med hänsynstagande till alla kända fakta är olaglig leder det ofrånkomligen till att grupper känner sig förföljda. Det leder till splittring. Det leder till just det man med straffbeläggandet tycks mena sig begränsa.

Med beklagande.

Thomas
Thomas
Gäst
4 december 2013 kl 20:24

Ivan Björn, jag är inne på samma tänk, lycka till med att sätta en “bankman/VD” med “högt IQ” på savannen i Afrika…!
Sen tänkte jag på en annan sak, allmänbildning i vårt samhälle är felaktig referens också ä, det mesta vi lärt oss verkar numera komma fram allt oftare som ren lögn!
Allmänbildad i indoktrinering!
Finns ju fiskmåsar bland svenskar också så tror alla är lika “dumma” eller “smarta” om man så vill!
Förövrigt skrev jag någon kommentar tidigare i en annan artikel att det finns forum där människor och grupper hängs ut och diskuteras hårt, låt inte NewsVoice bli ytterligare ett sånt forum! Jag säger inte att någon har fel eller rätt, men det finns intressantare saker att diskutera, som tillexempel hur vi människor ska bli bättre på att se till olikheter och lära oss att börja älska igen! Hat föder hat, hat gör vi bäst i att ignorera då inget konstruktivt kommer ur det! Planeten är inte min och ingen annans, den är vår tillsammans och den behöver hjälp utav oss och det kan aldrig bli bra så länge vi tjaffsar med varandra om tex något så puckat dom påhittet IQ….IQ, kan räkna till hundra, IQ, kan ABC!

Ivan Björn
4 december 2013 kl 20:02

Jag vill också tillägga att jag håller med Torbjörn om att han inte vill ha kommentarer om IQ stämpling av grupp/nationaltillhörighet samtidigt tycker jag att det är sorgligt att man ska behöva utesluta åsikterna och människor med vissa åsikter.

Ivan Björn
4 december 2013 kl 19:45

Här kommer ett ganska rörig inlägg men jag fick den inte bättre skriven. hm… kanske min IQ 🙂 Jag har kollat upp J. B. påståenden om biologiskt betingat IQ och här håller jag med Torbjörn. Sådana påståenden om IQ kontra nationell eller kulturell tillhörighet är bara flum. Vad är IQ och hur mäter man den? Är det samma sak som att leva i ett komplicerat samhälle i Väst och kunna röra sig i den och förstå sig på teknik, byråkrati papper samtidigt som man i denna bekväma livstil äter manipulerad och förgiftad mat och suger ut fattiga länder på resurser? Placera en väst människa i Amazonas och se om hon överlever. 🙂 Eller o andra sidan är en IQ att kunna orientera sig i öknen eller regnskogen utan kompass och andra moderna bekvämligheter? Eller vara en mästare på att överleva? Den inre intelligensen finns närvarande i varje människa. Yttre omständigheter, och en ständigt kamp för överlevnad kan trycka tillbaka den naturliga intelligensen. Den konstgjorda intelligensen skulle jag kalla för artificiell livsstil som vi faktiskt lever i väst, lång borta från naturen. Vi släpper inte fram åsikter, har färdiga sanningar, dömer oliktänkande o.s.v. Är detta intelligens IQ? Att läsa om hur vi sakta och säkert avtrubbas med mediciner, vacciner, våldsamma spel, en tro på lögner om t.ex. 9/11, Jag funderar verkligen hur man mäter denna IQ. Nu läser jag en bok från Nils Uddenberg som heter Själens Schamaner. Där skriver han om läkekonst på följande sätt: En läkare som bara träder tillbaka och öppet erkänner att han eller hon inte har något att erbjuda sin patient får aldrig någon status.; den som vill vinna respekt för sig själv och sin kunskap måste ha något att komma med. (Detta är lika med hög IQ att ha något att komma med) Det kan t.o.m. vara en fördel om behandlingen framstår som dramatisk och obegriplig. I Alla tider och kulturer har medicinmännen omgivit sig med märkliga apparater, mystiska riter och uppseendeväckande åtbörder; det har stärkt både deras självkänsla och patientens tilltro till dem. Även om den moderna medicinen står på en mer stabil grund än tidigare former av läkekonst, utgör den inget undantag från denna regel. Vetenskap låter sig mycket väl användas för att skapa uttrycksfulla riter; det är bara en fördel om de magiska gesterna dessutom står på vetenskaplig grund. Är det denna oförmåga att ta hand om sig själv som kallas intelligens?… Read more »

Lidvall
Lidvall
Gäst
4 december 2013 kl 17:09

Bra och tydligt ställningstagande av redaktören.

Red
Red
Gäst
4 december 2013 kl 14:21

Jag utgår till 100% att Björnsson har fel. Det faller på sin orimlighet. Intelligenstester är kulturellt betingade. De missbrukas av politiska skäl. Inavelsstatistiken faller på samma grepp.

Björnsson har 100% frihet att diskutera sina IQ-teser på internet tack vare yttrandefriheten, men inte på NewsVoice. Det går emot min policy för vad som gäller här. I övrigt använder Björnsson NewsVoice mest som en inlänkningsplanka till sin egen blogg.

Andy
Andy
Gäst
4 december 2013 kl 12:55

Om det ligger stor sanning i Johan Björnssons utlåtande, är det då fortfarande oacceptabelt att uttrycka sig om detta på Newsvoice? Om sanningen är alldeles för ful för att tillåtas på denna plattform, ska den då tystas ner? För det framstår som att anledningen till att Johan Björnsson blivit tillfälligt avstängd från Newsvoice är baserat på att hans kommentar enligt redaktionen anses oacceptabel. Det gör att jag ställer mig fundersam till vad som klassas som oacceptabelt och varför.

Leif Erlingsson
Gäst
4 december 2013 kl 12:34

Red.. Jag har själv inte ännu satt mig in i de undersökningsresultat {den person vars namn du nyss refererat till} refererar till.
Men ponera att det skulle visa sig att det han skriver är faktamässigt korrekt, bara som ett hypotetiskt antagande alltså, då får vad jag förstår detta ändå inte tas med i NewsVoice diskussioner kring problemorsaker?

Leif Erlingsson
Gäst
4 december 2013 kl 12:30

Red.. Jag har själv inte ännu satt mig in i de undersökningsresultat Johan Björnsson refererar till.
Men ponera att det skulle visa sig att det han skriver är faktamässigt korrekt, bara som ett hypotetiskt antagande alltså, då får vad jag förstår detta ändå inte tas med i NewsVoice diskussioner kring problemorsaker?

Red
Red
Gäst
4 december 2013 kl 11:41

Meddelande från redaktören

Johan Björnsson jag anser att din kommentar ovan (03:54) är oacceptabel. Jag publicerar din kommentar för att motivera mitt beslut att stänga av dig från NewsVoice tills vidare.

Thomas
Thomas
Gäst
4 december 2013 kl 04:17

Glömde också att utöver vacciner nämna aspartam i alla dietläsker, som unga dricker i mängder, “energi”drycker, fluor i tandkräm, munskölj, tuggummin och även fluorsalt för barnen att ta med hem till föräldrarna till matlagningen, http://www.sydsvenskan.se/malmo/fluorsalt-ska-starka-elevernas-tander/
Sen utsätts de för föräldrars wifi och mobiler redan som spädbarn och andas in chemtrails från första dagen!

Så Ruben, även om du har svårt att se vad det betyder i längden, så kommer våra barn definitivt ALDRIG förstå vad som hände, de som mot förmodan gör det, KOMMER VARA SÅ BESVUKNA OCH FÖRBANNADE PÅ OSS VUXNA SOM LÄT DET PÅGÅ!

Thomas
Thomas
Gäst
4 december 2013 kl 04:04

Lundsberg och liknande går eliten, resten ska fördummas för att gagna de förstnämnda!
@Ruben! Garanterad undergång och början på NWO=Vi och dom!
Tur att jag inte har barn, vaccinerade, sockrade, splittrade, genuspåtvingade, bokstavs kategoriserade ADHD, får amfetamin på recept (rita lina), våld, våldtäkter, mobbing, wifi, surfplattor, förstörarmentalitet, tv-spel, 30 barn i samma klass med 10 olika nationaliteter, kulturer och viljor, 1 lärare som ska räcka till och utöver att lära även sköta det administrativa och får inte be baaarnen att ta av sig kepsen eller lägga undan mobilen utan att bli anklagad av rektorn för diskriminering, ingen undergång va? Det här är de som ska “ta över”!
Vet de ens vad en talgoxe är?

Vilja är ansvariga? De som röstat för en hundring mer i plånboken! Men, den andra sidan är lika agenda som den första, så det kvittar, Löfven var på Bilderberg, så det byts färg sep 2014 och då införs notan från föregående regerings “fest”!

Johan Björnsson
Gäst
4 december 2013 kl 03:54

Även om en viss orsak kan skönas i de senaste 20 årens flumskola från främst vänsterns håll (men högern inom sjuklövern är inte utan skuld de heller), så är den främsta orsaken nämligen att vi numera i Sverige har ca 25 procent invandrare (och deras andel är ca 40 procent numera i skolorna i o m deras oerhörda höga nativitetstal) från Afrika/Sydamerika/Mellanöstern samt sydvästra Asien (Bangladesh/Indien/Pakistan/afghanistan osv), som har ett genomsnittligt biologiskt betingat IQ på mellan 58 – 85 (100 är vad européer har i genomsnitt, och den medicinska gränsen för retardation i Väst går vid 70). Dessutom är hela 50 % (!) procent respektive 70 % (!!!) av araberna respektive pakistanierna, i världen, inavlade.

För statistik och källor i forskning rörande IQ respektive inavel, se min bloggs länklista på förstasidan. Se länk-kategorin “genetik”.

http://johanbjornsson.blogspot.com

Chris Johansson
Gäst
4 december 2013 kl 02:02

Om skolan skyndar sig och accepterar en smärre förändring snabbt, då kanske!

ruben
ruben
Gäst
3 december 2013 kl 22:05

Tror inte det är något som har en avgörande betydelse för en “undergång” av samhället, men det bör antagligen tas på allvar på något sätt i fortsättningen? Svårt att veta vad det betyder i längden.

Mayne Sundewall-Hopkins
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
3 december 2013 kl 21:36

I UK har ämnet duskuterats ett bra tag – men regeringen har inte velat lyssna (..har fullt upp med planeringen av att spara mer på alla fronter ..inklusive skolan!). Ett av problemen här är användningen av outbildade lärare utan erfarenhet men med (naturligtvis!) lägre löner! Ett annat problem är ett ökat antal friskolor, som ju (som bekant!) inte heller verkar fungera i längden – plus kostsamt ..utom för vissa!

tommy D
tommy D
Gäst
3 december 2013 kl 21:11
tommy D
tommy D
Gäst
3 december 2013 kl 21:05

Typiskt !!! Skrivit rätt !!! MEN GÅ TILL : Googla på Amerika Is Now DEAD LAST In Education ,,,,,,,SKRÄMMANDE !!!!! Sverige = 5,,,, US = 20.

tommy D
tommy D
Gäst
3 december 2013 kl 20:58

Hej ! Var god se : http://www.youtube.com/watch?=_Ih9uzNLkz4 ….. coming soon to a town near you ……

ruben
ruben
Gäst
3 december 2013 kl 20:44

Blir förvånad, när man inte hört speciella farhågor innan undersökningen. Var man i en fantasibubbla som sprack? Hur många visste det som ingen ville lyssna på? Sedan vet man inte hur mycket undersökningen omfattar. Kanske det finns saker som inte går att mäta, som trivsel i skolan och psykisk hälsa. Vet någon hur Svenska skolbarn ligger till där? Är det värre, lika illa eller bättre?

Mayne Sundewall-Hopkins
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
3 december 2013 kl 19:32

Det är lika illa i UK enligt BBC News idag. Skoleleverna i Storbritannien håller inte heller måttet längre, vilket inte är förvånande, eftersom sittande regering haft ‘det svenska skolsystemet’ som förebild sedan några år.
Det blir till att tänka om ..både här o’ där!!