ETC Ledare: En dag kommer tornet att rasa

publicerad 21 januari 2014
- Henrik G

johanstaendeKlippt från ETC Ledare

“Om man är ung och regerad av en äldre generation, vars ledande krafter inte tycks klara av att bry sig om planetens – det vill säga deras – framtid, utan fortsätter att mässa om konsumtion och tillväxt och inte tar några avgörande beslut för deras framtida existens på denna jord, samtidigt som så många vuxna hänsynslöst överkonsumerar, så är det nog svårt att se dem som pålitliga auktoriteter att efterlikna eller lyda eller ta råd från.”

“Det är inte de unga som format denna groteska livsåskådning; de är födda in i den. Och sen har utbildningsminister Jan Björklund och andra experter mage att säga åt dem att ”de måste skärpa sig – och plugga” inte för sin egen skull, utan för att Sverige inte ska fortsätta att göra bort sig i PISA-tävlandet eller för att de måste utbilda sig till vad näringslivet behöver. Vilken livsidé! Vilken alltigenom tragisk/kapitalistisk människosyn och ideologi.”

Läs hela ledaren på ETCSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: ETC
Stöd NewsVoice 2024
 • Debunking av – låt oss börja med en enkel lektion:
  1. du berättar med ett par korta meningar vad empati är
  2. du berättar likaså med ett part korta meningar vad rättvisa är
  Sedan kan vi fortsätta dialogen.
  MIN misstanke är att du enbart är ute efter att sabotera konstruktiva dialoger. jag har sett din typ på olika sajter. Förstöra, det är vad ni ägnar er åt. Destruktivitet. Jo, jag känner er typ…..

 • Debinking av – du har fel på alla punkter. Tyvärr. Jag har uppmanat till konstruktiov dialog men ingen vill ta den, inte du heller. Jag har föreslagit ett samhälle grundat i empati och full rättvisa. jag har bjudit in ALLA att vara med i den diskussionen. Men inte ens du tar plats. Du bara skäller. Antar en massa som inte är sant. jag är helt fristående och har inga som helst intressen i någon del av den här planetens s.k. civilisation. BLUNDA HÅRT, så slipper du se verkligheten. Jag har försökt under decennier att påverka i konstruktiv riktning, men det man stöter på är rå makt, en makt som gärna tar livet av en om de kan. Jo, jag har råkat ut för en del saker… Jag tackade nej till samarbete med Mossad, det skulle jag inte ha gjort. Hämnden blev rätt kännbar. Tydligen har jag träffat en öm punkt hos dig eftersom du skriver i en så affekterad anda.
  Visa konstruktivitet, ifrågasätt denna s.k. kultur. Visa på vad som kännetecknar en empatisk och rättvis civilisation!

 • Hör du till vaken.se Zecharia? Konstruktivitet enligt dom/han är att skicka INFO till de som inte har bett om det via mail och brev, som ska tala om för dom hur dåligt allting är, hur farligt det eller det är, hur dum eliten är, hur dumma bankirer är, att det är pengarnas fel, att chemtrails sprutas över deras barn osv osv osv. De verkar leva av att oroa andra… ska alltid grabba tag i andra – det är lite otäckt. Om du vill “göra något” så gör det, men kan du ta hand om dig själv? Jag gör något för mig, och tex mina groddar nu, jag ska skölja dom.

  Varför inte bara skriva ut det om du har någon idè? Jag vet inte varför du tror andra inte skulle vilja se framåt eller vara konstruktiva. Men andra kan ha annan bedömning om vad konstruktivitet egentligen innebär. De kanske lever sina liv genom sina egna ben. Jag gissar att vad du vill är att knyta Newsvoice till någon annans projekt/sajt av någon egogrej.

 • Tydligen är jag ensam om att vilja se framåt, att vara konstruktiv. Snacka går ju, men GÖRA nåt?
  Nä, det är för jobbigt.
  Vaeför vill ni som skriver inlägg bara vältra er i beklagande “analyser” i stället för att vara konstruktiva? Kom gärna med svar, för jag förstår inte det beteendet.

 • Jag tycker det är lite pajaskonst över det hela, att överhuvudtaget skriva om denna händelse. Gnällspikar till sura och missnöjda kommunister som bara kommer att få andra till att bli negativa i livet. De har det som livsluft. Eftersom de är det, så kommer det att ha med mycket “hen” och förvridna saker – alltså tvärtemot vad som kan sätta samhället och folket på rätt köl – Ehrenberg som kan heta Johan, eller i perioder Jenny – vad är det för “guidning” i ett samhälle. Jo över stupskanten, och det ska väl snabbas upp nu, så tack Newsvoice för bidraget… 😉 Men kommunismen är ju bara till för att förstöra, så vad ska man vänta sig. Om inte ens “alternativmedia” vet att sätta gränser, vart ska folk då vända sig?

  Igår var det föredrag här på kommunisthotellet, det var Schyman. Fullsatt. Ämnet var maktstrukturer… Tror någon att det var något rätt? “De” använder olika ord som fångar folk, men vad som sedan levereras är allt inom en stor bluff. Sådana där personer är egentligen bara ute efter att få en plattform för sina egna “konstigheter”, sjukdomar och symptom, sitt ego. De vill att det ska omvårdas och inte ges upp, för då är det det där med diskriminering, och de är kränkta, av maktstrukturerna… De använder politik och människors missnöje (med sig själva…) till att egga fram mer bitterhet och att minsann vilja “kämpa ned andra”, få fördelar över andra. De är maktens nyttiga idioter, eller de nyttigaste. För det är just den innersta makten som bara stärks genom att det alltid ska finnas missnöje, lagom fattigdom/skuldsättning – vilket de fört ut genom socialismen (är alla partier idag), Facket osv, till att skapa våra samhällen. ETC kommer att vara en del i röran, en röra som behövs för att alla ska fokusera fel, att man ska tro att det handlar om politik.

 • ETC, förvisso sant det som sägs. Sant att tornet håller på att rasa nu i närtid. Få vill se det för det är urjobbigt. Vad gör åt det? Det går inte. Det vi kan och BÖR göra är att skapa grunden för det som kommer när tornet har rasat. med kännedom om naturens och psykets mekanismer inses lätt att processen följer ett exponentiellt förlopp dvs, när man passerat en given punkt (derivata=1) då går det fort. Mycvket fortare än människor har en chans att hänga med i.
  Så, vilka av er är beredda att släppa till tid för att formulera grunden för ett empatiskt samhälle där produktionen är underställd människans överlevnadsbehov och istället tjänar oss och vår mänskliga utveckling?
  Eller är jag som vanligt ensam om att se framåt?

 • Ganska intressant inledning för ETC. Att ge dåligt samvete åt människor som konsumerar, det brukar man läsa i vanliga tidningar, eller så räcker det att lyssna på miljöpartiet. 🙂

  Betraktar man naturen så ser man överflöd överallt. En frö ger hundra gånge tillbaka. Vad är det för fel på oss människor för att vi inte förmår hämna naturen och skapa överflöd åt alla? Denna frågan är av yttersta vikt.

  Nästa frågan vad beträffar det konsumerande samhället är KARTELLER!!! Här tänker jag inte på priskarteller, men jag tänker på hållbarhets karteller! Dessa karteller har beslutad att saker och ting ska gå sönder i förväg! Det finns gamla glödlampor före dessa kartellbindningar som håller än idag och lyser fast dem var tillverkade innan 1940! Forna DDR gjorde glödlampor och kylskåp som höll i flera decennier.

  De första nylonstrumporna var oförstörbara!

  Karteller har sagt till duktiga ingenjörer att göra saker så att de går sönder efter en viss tid. En glödlampa ska inte lysa i 40 år eller mer, nej den ska gå sönder efter 1000 timmar!!!

  Så här skulle man kunna fortsätta…. Det går inte att bedöma en tidnings trovärdighet på en artikel, men detta har avrådd mig att köpa en prenumeration tyvärr. Samma gamla propaganda om konsumtions samhälle istället för att börja ställa sig dessa frågor i ett större perspektiv och rent av att sätta ihop dagens ohållbara sätt att leva med de dolda makthavare som har planerad allt detta i förväg och styr mänskligheten mot en avgrund.

 • Johan skriver i sista stycket;

  “Jag har mitt hemliga uppmuntrarvapen; en intervju med Jean-Paul Sartre i Le Nouvel Obeservateur från 1967. Där sa han att det var kört med den franska ungdomen, de brydde sig bara om konsumtion och utseende. Det var året som föregick 1968, då den största ungdomsrevolten dittills tog sin början. Men den vuxenvärld som nu regerar är faktiskt värre än den 1968, mer zombieaktig och egoistisk.”

  Socialisten och kommunisten Sartre som gjorde stor sak av att han minsann inte skulle ta emot det kapitalistiska Nobelpriset 1964.
  Och uteblev följaktligen från ceremoni mm.
  Han ville inte visa sig i frack för borgerligheten!
  Några år senare kom han krypande och ville ha priset i alla fall…………..
  Men, NIX det går inte att komma i efterhand.

  Men snacka kunde ju både han och Johan.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *