ETC Ledare: En dag kommer tornet att rasa

publicerad 21 januari 2014
- av Henrik G

johanstaendeKlippt från ETC Ledare

“Om man är ung och regerad av en äldre generation, vars ledande krafter inte tycks klara av att bry sig om planetens – det vill säga deras – framtid, utan fortsätter att mässa om konsumtion och tillväxt och inte tar några avgörande beslut för deras framtida existens på denna jord, samtidigt som så många vuxna hänsynslöst överkonsumerar, så är det nog svårt att se dem som pålitliga auktoriteter att efterlikna eller lyda eller ta råd från.”

“Det är inte de unga som format denna groteska livsåskådning; de är födda in i den. Och sen har utbildningsminister Jan Björklund och andra experter mage att säga åt dem att ”de måste skärpa sig – och plugga” inte för sin egen skull, utan för att Sverige inte ska fortsätta att göra bort sig i PISA-tävlandet eller för att de måste utbilda sig till vad näringslivet behöver. Vilken livsidé! Vilken alltigenom tragisk/kapitalistisk människosyn och ideologi.”

Läs hela ledaren på ETC