Spädbarnshandel avslöjad i Kina av kinesisk polis

publicerad 26 februari 2014
- Hans Bengtsson
Barn som upplever mindfulness - Bild: Crestock.com

En ovanlig verksamhet stoppades nyligen av polisen i Kina, efter att män ertappats med att köpa oönskade barn från tonårsmödrar och sedan sälja dem till par som ville adoptera, ofta till en ansenlig vinst.

Text: Lu Chen, Epoch Times

Spädbarnshandlarna använde sig av ett system där de gjorde inlägg på nätet och utgav sig för att vilja adoptera, eller svarade på andra förfrågningar på internet från blivande mödrar som inte kunde behålla sina barn. Ett antal större webbplatser har haft sådana inlägg under de senaste åren, bland andra Baidu’s Paste Bar och Tianya Club.

Polisen i staden Dezhou i Shandongprovinsen i östra Kina hittade ett antal misstänkta som erkände att de sålt 10 nyfödda barn på det här sättet under de senaste tre åren, och sade att de hittat gravida kvinnor på internet. De hade tjänat motsvarande över en halv miljon kronor

Polisen sade att de har gripit 13 misstänkta, enligt statliga TV-kanalen Shandong Television.

Wang, en av de misstänkta, greps efter att han köpt och därefter sålt två nyfödda i Dezhou den 8 januari. Han berättade för polisen att mödrarna var tonåringar med oönskade graviditeter.

Priset för de nyfödda varierade från 30 000 till 60 000 yuan (ungefär lika mycket i kronor ) för dem som adopterade dem.

Han ska ha betalat en symbolisk summa till mödrarna, för att ”befria” dem från barnen.

Idén till systemet fick Wang efter att han sett inlägg på nätet från gravida flickor som ville bli av med sina barn, men hade inte råd med aborter.

Wang låtsades vara en adoptivförälder och erbjöd sig att betala för flickornas boende och sjukhusvistelse i Dezhou, tills barnen föddes.

Wang och hans
fru annonserade sedan ut barnen för adoption.

En sådan adoptivförälder, vid namn Ma, berättade för polisen att hans enda krav var att barnet skulle vara ”friskt och inte ha någon funktionsnedsättning”. Han sade att han betalade vad förlossningen kostade.

Tonåsmödrarna var inte medvetna om handeln. En ung mamma sade till polisen att hon fick 500 yuan från Wang för sitt barn.

Tre barn har hittats hittills, men polisen letar efter de andra, enligt kinesisk media.

Läs hela artikeln på Epoch Times


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq