Nato stoppar Nordiskt samarbete

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 februari 2014
- NewsVoice redaktion

Gripen

Ett nordiskt försvarssamarbete i formen av en gemensam incidentberedskap betraktas allt oftare som ett sätt att lösa svenska försvarets problem. Men när svenska Gripenplan lyfter från Island visar det sig att Nato (USA) stoppar ett sådant nordiskt samarbete, skriver SvD.

Foto: Msgt. Billy Johnston, Wikimedia Commons

“I Nato krävs enighet och därmed stoppas nordisk övervakning och patrullering. Norge tillåts visserligen under sitt pass på Island 2014 att träna med partnerländerna Sverige och Finland. Men det måste vara separat från Natos ledningssystem och utan vapen.”

Läs mer


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: GripenNATO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *