Nato stoppar Nordiskt samarbete

0
341

Gripen

Ett nordiskt försvarssamarbete i formen av en gemensam incidentberedskap betraktas allt oftare som ett sätt att lösa svenska försvarets problem. Men när svenska Gripenplan lyfter från Island visar det sig att Nato (USA) stoppar ett sådant nordiskt samarbete, skriver SvD.

Foto: Msgt. Billy Johnston, Wikimedia Commons

“I Nato krävs enighet och därmed stoppas nordisk övervakning och patrullering. Norge tillåts visserligen under sitt pass på Island 2014 att träna med partnerländerna Sverige och Finland. Men det måste vara separat från Natos ledningssystem och utan vapen.”

Läs merLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer