Nato stoppar Nordiskt samarbete

0
283

Gripen

Ett nordiskt försvarssamarbete i formen av en gemensam incidentberedskap betraktas allt oftare som ett sätt att lösa svenska försvarets problem. Men när svenska Gripenplan lyfter från Island visar det sig att Nato (USA) stoppar ett sådant nordiskt samarbete, skriver SvD.


Foto: Msgt. Billy Johnston, Wikimedia Commons

“I Nato krävs enighet och därmed stoppas nordisk övervakning och patrullering. Norge tillåts visserligen under sitt pass på Island 2014 att träna med partnerländerna Sverige och Finland. Men det måste vara separat från Natos ledningssystem och utan vapen.”

Läs mer  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här