SVT stoppade film om girighet pga valet – Se den förbjudna filmen på DVD

4
331

”Sveriges Television bör ompröva sitt beslut att inte visa Stefan Jarls senaste långfilm ”Godheten” förrän efter höstens riksdagsval. Det är just under ett valår som public service bör välkomna och underlätta en viktig ideologikritisk dimension i det offentliga samtalet”, skriver en grupp debattörer i en debattartikel i SvD.

Det började med att SVT för några veckor sedan meddelade att kanalen inte vill visa ”Godheten” förrän efter höstens riksdagsval med motivationen att den är: ”starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens”.

godhetenDokumentären ”Godheten” granskar samtidens girighet, egoism, pengadyrkan, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalism, privatisering, ojämlikhet, utslagning och våld.

Thommy Berggren spelar Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt de brittiska professorerna Richard Wilkinson och Kate Picket.

Godheten kommer att visades vid flera tillfällen i februari 2014 på Zita Folkets Bio i Stockholm.

Filmen finns nu på DVD: Köp på Disc Shop • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Inte konstigt att den visas efter valet, då det är retorik.

  Jag minns hellre Thommy Berggren i filmen från 1966 ”Här har du ditt liv”:

  http://www.youtube.com/watch?v=dChZtbqfNeM

  Jag var 12 år då, och såg den då. Jag minns fortfarande vissa scener i den.

  Från Jarls filmer kommer jag aldrig att minnas någonting. Skönt det.

 2. Bara palmetalet från 1975 visar hur långt från demokrati vi har kommit. Sverige är idag en diktatur med SVT som störste tillskyndare.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här