Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SVT stoppade film om girighet pga valet – Se den förbjudna filmen på DVD

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 mars 2014
- NewsVoice redaktion

“Sveriges Television bör ompröva sitt beslut att inte visa Stefan Jarls senaste långfilm ”Godheten” förrän efter höstens riksdagsval. Det är just under ett valår som public service bör välkomna och underlätta en viktig ideologikritisk dimension i det offentliga samtalet”, skriver en grupp debattörer i en debattartikel i SvD.

Det började med att SVT för några veckor sedan meddelade att kanalen inte vill visa ”Godheten” förrän efter höstens riksdagsval med motivationen att den är: “starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens”.

godhetenDokumentären “Godheten” granskar samtidens girighet, egoism, pengadyrkan, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalism, privatisering, ojämlikhet, utslagning och våld.

Thommy Berggren spelar Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt de brittiska professorerna Richard Wilkinson och Kate Picket.

Godheten kommer att visades vid flera tillfällen i februari 2014 på Zita Folkets Bio i Stockholm.

Filmen finns nu på DVD: Köp på Disc ShopDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq