Margarin – smörimitation med bensin

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 1 april 2014
- NewsVoice redaktion

Nyligen kom ett besked från den stora margarin­tillverkaren Unilever att man ger upp striden mot smöret. I stället börjar man blanda in smör i sina produkter, något som varit otänkbart för några år sedan.

Orsaken är att konsumenterna efter hand förstått att margarin är en syntetisk smörimitation som framställts med hjälp av en rad kemikalier och att talet om att margarinfetter är ”nyttigare” än smörfetter saknar grund.

Läs mer i Medicinsk Access


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: margarin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *