Svenskar vägrade sätta på sig bälten i flygplan för att rädda utvisningshotad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 april 2014
- NewsVoice redaktion

Malin Björk Foto: Kalle LarssonDen iranska mannen skulle utvisas till Iran och i morse flygas från Östersund till Arlanda. Han befarade för sitt liv. Då reste sig flera medpassagerare och vägrade att ta på sig sina bälten i protest. Planet lyfte, men utan den utvisningshotade mannen ombord, skriver Aftonbladet.

Foto: Kalle Larsson, jamtland.vansterpartiet.se

Vänsterpartiets första namn till EU-parlamentsvalet Malin Björk hamnade på samma flygplan som mannen. Hon blev innan resan informerad om fallet av partikollegor i Östersund som engagerat sig i mannens öde och protesterat mot utvisningsbeslutet.

Jag hade frågat de från “Ingen människa är illegal” om vad man kunde göra och de sa att det är piloten som bestämmer om planet ska lyfta och att man kan knäppa av sig säkerhetsbältet, säger Malin Björk till Aftonbladet.

Väl ombord ställde hon sig upp i planet och informerade medpassagerarna om det.

Jag sa att han har två barn i Sverige och att jag inte tycker att man ska ta honom ifrån sina barn. Det känner jag både som förälder och människa.

Läs mer i AftonbladetSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vi i Sverige har miljarder till invandringen och slott o herrgårdar köps upp för att bli asylmottagningar men inget till skolor, ungdomar, skötsamma bostadslösa etniska Svenskar, sjukvård, äldreboende -där de inte ens får tillagad mat utan måste laga den obefintliga maten själv pga dålig ekonomi.

  Så mycket bidrag får invandraren
  En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad:

  6 776 kr i etableringsersättning
  3 000 kr i etableringstillägg
  3 754 kr i barnbidrag
  3 819 kr i underhållsstöd
  4 900 kr i bostadsbidrag

  = 22 249 kr per månad skattefritt.

  Källa: Försäkringskassan

  Plus gratis lägenhet, Gratis glasögon, Gratis tandvård, Gratis dagis och förtur, Gratis körkort,

  Lika för alla? Mångfald? Enda vi fått är extremt ökad kriminalitet och våldtäkter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *