Bob Lazar önskar han aldrig pratade om Area 51 för 25 år sedan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 maj 2014
- NewsVoice redaktion
Bob Lazar, 2015 - Foto: 8News

https://www.youtube.com/watch?v=vXRpB025GKM

1989 bröt Bob Lazar sekretessen när han berättade om vad han sett på den än topphemliga flygbasen Area 51. Han påstod att han sett underliga farkoster i en hangar och att farkosterna drevs fram av antigravitationsmotorer med ett bränsle bestående av grundämne 115, ett grundämne som 1989 inte ens var känt för vetenskapen. Idag 25 år senare ångrar han allt.

Historien nådde allmänheten via kanal 8 (KLAS) och den undersökande reportern George Knapp. Knapp fick journalistpriset ”Individual Achievement by a Journalist” utdelat av United Press International som en följd av reportaget om Lazar, enligt Wikipedia.

Efter 25 år var det dags för TV-kanalen och George Knapp att åter igen intervjua Bob Lazar (Bob Lazar Interview with George Knapp / Art Bell – Dark Matter). Han säger att han ångrar sig att han någonsin pratade. Hans historia om Area 51 skapade en mediahysteri likväl som ett kommersiellt jippo som fortsatt ända in i nutid. Mängder av böcker, artiklar, dokumentärer och spelfilmer har producerats över hela världen som en följd av spekulationer om Area 51.

Bob Lazar, May 2014. Foto: 8NewsNow.com
Bob Lazar, 2014. Foto: 8NewsNow.com

”Look, I’m not out there giving UFO lectures, producing tapes. This is not a business of mine. I am trying to run a scientific business, and if I’m the UFO guy, it makes it really difficult, it is to my benefit that people don’t believe the story”. – Bob Lazar, maj 2014

Bob Lazar är än idag en gåta. Flera av hans påståenden om utbildning och arbetsplatser har ifrågasatts. Utredare har kunnat fastställa att han arbetade på Los Alamos National Laboratory, men inte att han arbetat på Area 51 eller att Lazar skolats vid MIT.

Bob Lazar och hans fru leder ett företag som heter ”United Nuclear” som säljer tekniskt avancerad utrustning. År 2003 upptäcktes grundämne 115 Ununpentium. Ryska forskare lyckades syntetisera ämnet 2004. Svenska forskare från Lund Universitet lyckades 2013 bekräfta element 115 och samma år lyckades samma forskargrupp vid GSI syntetisera ämnet i Darmstadt, Tyskland.

Text: Torbjörn Sassersson

New Element Confirmed – Periodic Table of Videos

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq