Bygg ditt komplementhus i sommar

publicerad 27 maj 2014
- av NewsVoice

Komplementhus bild: Dreams and Coffee

Från och med 2 juli 2014 får alla tomtägare bygga ett komplementhus på 25 kvardatmeter för permanentboende utan bygglov. Komplementhuset kan du sedan låna ut till din tonåring eller valfri person och du kan ta ut hyra av.

Fördelarna är flera. Tonåringarna kan bo kvar hemma på tomten ett tag till om de har dålig ekonomi. Du kan hyra ut och få en extrainkomst. Komplementhuset innebär även en avlastning på bostadsmarknaden.

Komplementhuset får vara max 4 meter högt och du måste bygganmäla ditt bygge. Du bör även fråga din granne om du vill ha huset närmare än 4, 5 meter från dennes tomgräns.

Glöm inte att sätta solceller på taket, en solvärmefläktlåda på väggen som extra uppvärmning och dra ett separat avlopp för bad, tvätt- och diskvatten (BDT-vatten) så kan du vattna gräs och rabatter med det. Varför inte sätta in en liten kamin också?

Text: NewsVoice | Bild: Dreamsandcoffee.se


Relaterat

Byggahus.se: Inspireras av komplementhus

Byggahus.se: "Komplementhus blir som en ny bostadsform"

Regeringskansliet: Frågor och svar om förenklat byggande

Sommarnöjen.se: Så får du ett bygglovsfritt hus på 25 kvm redan i sommar