Le Pen anser att ebolaviruset kan reducera invandringsproblemet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 maj 2014
- NewsVoice redaktion

Jean-Marie Le PenDN. Jean-Marie Le Pen (87) som grundade den franska extremhögerpartiet Front National, tycker att det dödliga ebolaviruset gott kan lösa den globala befolkningsexplosionen och i förlängningen även Europas invandringsproblem.

Jean-Marie Le Pen menar att  ”Herr Ebola” skulle kunna lösa ”den demografiska explosionen” på tre månader.

“Denna massiva invandring riskerar att producera ett veritabelt utbyte av populationer, om inte makten går över i våra händer i tid för att vi ska kunna sätta stopp för denna dekadensens politik, som har pågått under decennier”, Jean-Marie Le Pen

Le Pen noterar att hans uttalande nu snurrar på nätet, men menar att frasen i fråga inte bär någon speciell betydelse.

I andra sammanhang har idén “snurrat” att AIDS haft samma funktion [red. anm].

Läs mer i DN | Foto: ManuelWikimedia Commons


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq