Washington Times: Påve Franciskus erbjuder dop även för “aliens”

publicerad 13 maj 2014
- av NewsVoice

Pope Francis"Om i morgon en expedition från Mars anländer och några av dem kommer till oss varav en ber att få bli döpt, vad skulle hända då", frågade påven under sin dagliga mässa i måndags. Han sa vidare att katolska kyrkan inte kan stänga dörren för någon, inte ens små gröna män.

Foto: Casarosada.giv.ar

Media plockade upp det oväntade uttalandet som ursprungligen verkar ha spridits av nyhetsbyrån AFP, som påpekade att påven skojar mycket. AFP meddelade att den första latinska påven skämtat ofta från allra första början sedan han titulerades påve. När det blev klart att han blivit vald till att bli världsledare för alla katoliker sa han offentligt:

"It seems that my brother cardinals have gone to the other end of the world to get one! But here we are."

Strax därefter sa han vid kardinalernas middag (enligt ABC News/AFP):

"God forgive you for what you've done!"

Påven vid namn Franciskus och född Jorge Mario Bergoglio i Argentina är Katolska kyrkans 266:e påve, biskop av Rom, professor i teologi och Vatikanstatens statschef. Han valdes till påve Benedictus XVI:s efterträdare år 2013. Franciskus är den förste påven från Jesuitorden.


Relaterat

ABC News: Pope Francis offers baptism to Martians, says everyone has right to be baptised

Washington Times: Pope Francis: Even Martians have a right to be baptized

L' Agence France-Presse eller AFP är världens tredje största nyhetsbyrå och har huvudsäte i Paris