Washington Times: Påve Franciskus erbjuder dop även för “aliens”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 maj 2014
- NewsVoice redaktion

Pope Francis“Om i morgon en expedition från Mars anländer och några av dem kommer till oss varav en ber att få bli döpt, vad skulle hända då”, frågade påven under sin dagliga mässa i måndags. Han sa vidare att katolska kyrkan inte kan stänga dörren för någon, inte ens små gröna män.

Foto: Casarosada.giv.ar

Media plockade upp det oväntade uttalandet som ursprungligen verkar ha spridits av nyhetsbyrån AFP, som påpekade att påven skojar mycket. AFP meddelade att den första latinska påven skämtat ofta från allra första början sedan han titulerades påve. När det blev klart att han blivit vald till att bli världsledare för alla katoliker sa han offentligt:

“It seems that my brother cardinals have gone to the other end of the world to get one! But here we are.”

Strax därefter sa han vid kardinalernas middag (enligt ABC News/AFP):

“God forgive you for what you’ve done!”

Påven vid namn Franciskus och född Jorge Mario Bergoglio i Argentina är Katolska kyrkans 266:e påve, biskop av Rom, professor i teologi och Vatikanstatens statschef. Han valdes till påve Benedictus XVI:s efterträdare år 2013. Franciskus är den förste påven från Jesuitorden.


Relaterat

ABC News: Pope Francis offers baptism to Martians, says everyone has right to be baptised

Washington Times: Pope Francis: Even Martians have a right to be baptized

L’ Agence France-Presse eller AFP är världens tredje största nyhetsbyrå och har huvudsäte i ParisSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Påven
Stöd NewsVoice 2024
 • Elisabeth A skrev ‘..andra kategorier som länge varit nekade nattvarden av katolska kyrkan, tex frånskilda och omgifta, homosexuella och personer av annan tro..’

  Så tror jag också påven kan ha tänkt – och så tog han sin humor till hjälp och sa ngt i stil med “..till och med utomjordingar..” 😉

  I UK har vi en väldig mix av religioner och både media och människor i allmänhet visar stor respekt för andras syn på religion och den kraft många kallar Gud. Det gäller även de flesta som inte är ‘troende’ – man respekterar/accepterar och helt enkelt ‘..agrees to disagree’.

  Det leder ju ingenstans att ‘skriva folk på näsan’ med sin egen åsikt ..annat än till osämja – och då är det ju ‘well and truly’ kört…

  PS – Anders Ts ‘Ufotjänster’ fick mig att skratta ..finns kanske redan 😉

  • Vilken vettig o balanserad kommentar !! Om alla tankte sa och var sa toleranta skulle det vara mkt mindre brak pa var jord !! All fanatism ar skadlig, den ma vara religios eller politisk.

 • [Snusmumrik. Din kommentar publicerades inte eftersom den är för lång, max 300 ord. Din kommentar var på nästan 900 ord. Vänligen inkom med ditt riktiga namn och foto på dig så ska vi publicera din text som en debattartikel. Redaktioen har försökt maila dig texten så att du kan återkomma, men din epostadress fungerar inte.]

 • Jag ar inte själv katolik, men bor sedan 45 år i ett katolskt land. Påven Fransisco är en oerhört intelligent och bildad person och jag är säker på att han inte tror att det kommer att stå några utomjordingar och köa för att få nattvarden. Vad han menar med denna “liknelse” är med all säkerhet att kyrkan och nattvarden ska vara tillgängliga för alla, oavsett språk, utseende, sexuell inriktning, färg, ras eller social ställning.

  För en så öppen kyrka som den svenska och för den som vuxit upp i ett så tolerant land med ett så svagt religiöst intresse som Sverige, är frågeställningen kanske svår att förstå, men för dem som lever i katolska länder är Franciscos uttalande ännu ett steg på vägen för att försöka göra katolska kyrkan mer öppen och tolerant.

  Med all säkerhet syftar inte Francisco på några verkliga utomjordingar, utan på andra kategorier som länge varit nekade nattvarden av katolska kyrkan, tex frånskilda och omgifta, homosexuella och personer av annan tro.

  Katolska kyrkan kolliderar med mycket i det moderna samhället, men många katoliker vill ändå försöka följa dess bud. Då är det ju bra om buden är rimliga och inbjuder dem som söker någon form av religiositet att följa dem och att kyrkan inte stöter bort sina troende med olika förbud.

 • Ivan, det är fel new ageigt, ohumant och ogudaktigt att hävda att man fötts hit och fått en mänsklig kropp på grund av något annat än just ens skuld.

  Oavsett “skapargnista”… så bli ev. påföljande eld aldrig för evigt brinnande. Vad har du för speciella garantier för det du hävdar? Är det inte bara upprepning av ord som andra sagt?

 • Man tager sig för pannan. Tror verkligen påven att utomjordingar skulle ställa sig i kyrkan och be i en ritual skapad av dårar? Jag trodde jag hört det mesta, men det här tar onekligen priset i självförhärligande. Påven negligerar det självklara faktum att ALLA bär skapargnistan inom sig och därmed är garanterade evigt liv.

 • Jag ser kyrkans hållning snarare som en våldtäkt på både utomjordingar och människor. Frågar de överhuvudtaget om man vill bli frälst? Ska de döpa alla åt höger och vänster? Varför skulle man överhuvudtaget döpas? För att man är en ovärdig syndare och dopet löser en från synd? Är detta en human människosyn? Att prångla in i människor att de har fötts i skuld och att dopet kan lösa en människa från denna skuld?

  Är detta förberedelser på något som katolska kyrkan redan vet att utomjordingar finns och att de har kontakter med dessa? Massa frågor och få svar. 🙂 Jag har tre artiklar på min blog en handlar om utomjordingar: http://ivansbj.blogspot.se/2014/02/utomjordisk-bas-finns-inne-i-bucegi.html

  Nästa två länkar handlar om att katolska kyrkan har helt andra bekymmer än att prata om utomjordingar, bekymmer som handlar om brott mot mänskligheten begångna av denna institution:
  Länk 1: http://ivansbj.blogspot.se/2014/04/massiva-dodsfall-av-barn-i-kanada-ar.html
  Länk 2: http://ivansbj.blogspot.se/2014/03/offentlig-stamning-utfardat-till-pope.html

 • Följer Gudstron- Att sträva efter sannolika illusioner- som sannolikt aldrig kommer att inträffa. Ufos kan ju iofs finnas. till och med sannolikt med tanke på universums enorma storlek, men sannolikt för långt borta.

  Men det är ändå en verkligare inriktning än att tro på att en varelse skapad inne i huvudet ska poppa upp, typ Jesus, gud, demoner eller någon annan god eller elak “tomte”

  Så kyrkans/religionens utveckling kan vara att närma sig verkligheten, släppa tanken på Gud som “verklig” och hålla Ufotjänster istället för Gudstjänster…

  Bara en idé….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *