Snowden avslöjar att han var spion för CIA, DIA och NSA – Nu pekas han ut som falsk whistleblower

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 maj 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Edward Snowden spy

DEBATT. Edward Snowden avslöjade i en intervju för amerikanska NBC att han tränats enligt traditionella metoder för att bli spion och att han arbetat i utlandet för CIA, NSA och DIA. Anledningen till Snowdens utspel var, enligt honom själv, för att stärka sin trovärdighet som oberoende och insatt whistleblower. Nu pekas han istället ut som visselbedragare.

Text: Torbjörn Sassersson

I was trained as a spy in sort of the traditional sense of the word — in that I lived and worked undercover, overseas, pretending to work in a job that I’m not — and even being assigned a name that was not mine,” sa Snowden under intervjun i Moskva för NBC

Snowden berättar att han bland annat arbetade som föredragshållare om spioneri på uppdrag av DIA.

I’ve worked for the National Security Agency, undercover, overseas. And I’ve worked for the Defense Intelligence Agency as a lecturer at the Joint Counterintelligence Training Academy, where I developed sources and methods for keeping our information and people secure in the most hostile and dangerous environments around the world.

Snowden pekas ut som visselbedragare som fortfarande arbetar för NSA, CIA, DIA

Men det finns en annan version av vem Snowden egentligen är, vilket skapat förvirring hos både de som anser att Snowden är en förrädare likväl hos de som anser att han är en hjälte. Dr. Steve Pieczenik sa till David KnightInfowars Nightly News att Snowden rektyterats för att skapa något som kallas “controlled dissent” dvs kontrollerad kritik. Pieczenik menar att Snowden spelar förrädare och whistleblower för att CIA etc vill kontrollera historien (control the narrative). Spionorganen i USA vill sprida den sorts information som de vill att allmänhet och politiker ska ha kännedom om, enligt Pieczenik.

Snowden is very typical of what we in the intelligence community would want to do, and that is to create an avatar or an image of a person who may be a traitor or a whistleblower, so that we allow the American public to play off either part of two figures the intelligence community creates. / Pieczenik

Edward Snowden spy
NBC visade i sin sändning en av Snowdens falska identitetshandlingar

Krafter i USA ingjuter osäkerhet kring Snowden

Problemet är att det blir svårt att avgöra vad som är sant och vem som är boven i dramat. Det kan även vara själva poängen. Allt hamnar i ett luddigt moln av spretiga åsikter som gör att inga beslut tas i någon riktning. Det betyder status quo för övervakningssamhällets utveckling dvs övervakningen kan fortsätta och utvecklas.

Det betyder till och med att Dr. Steve Pieczenik själv kan vara en rekryterad agent med uppdraget att skapa luddighet.

Steve Pieczenik, MD, PhD (1943-) är en amerikansk psykiatriker, före detta “United States Department of State official” och författare. Pieczenik var “deputy assistant secretary” under bla Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan and George H.W. Bush, Kissinger, Bush och James Baker. Steve Pieczeniks expertis inkluderar utrikespolitik, internationell krishantering, och psykologisk krigföring.

Med andra ord har Pieczenik alla förutsättningar för att hantera den internationella kris som Snowden åstadkommit och han har verktygen som behövs för att påverka opinionen med hjälp av sina kunskaper inom psykologisk krigsföring.

Eftersom vi vet att Steve Pieczenik hävdar att Snowden är en agent som spelar ett spel på uppdrag för amerikansk underrättelsetjänst är det rimligt att tro att det är tvärtom, alltså att Snowden är en äkta visslare.

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

RT.com: Why is Snowden in Russia? ‘Ask the State Department,’ he saysSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag har snart läst ut boken “Storebror ser dig Edward Snowden” författare Glenn Greenwald. Det är ingen tvekan om att Snowden är en hjälte. Av de trakasserier vi ser här i Sverige är bara en liten del av allt som skrivs om honom. NSA är enormt mäktiga.
  USA är i högsta grad en polisstat som har stora likheter med Kina. Den stora massan av folk ligger lågt för att inte bli trakasserade av något slag.

  Att bli övervakad i USA är av gammal tradition sedan minst 100 år tillbaka och mer.

  Några länder som har dragit öronen åt sig är Tyskland och Brasilien. De kommer att bygga upp en helt ny infrastruktur så att en stor del av världens nätverkstrafik inte passerar USA.

  IT bolagen Google och Facebook som passerar USA kommer på sikt att minska.

  Det jag egentligen inte förstår, hur kan USA lägga sådana enorma pengar på övervakning och det militära, sådant ger ju normalt inga inkomster om man inte stjäl i stor omfattning . De finns ju över hela världen. Andra länder är ju tvungna att försörja sig .

  Jag funderar vad USA egentligen lever av. Vardagsprodukterna importerar de från Kina med omnejd likaså bilarna. Sammalunda med oljan. Det är Asien alltihop.

  De flesta industrierna i USA är borta, de som är kvar är i monsterstorlek. För jätteföretag som blivit ensamma finns ingen anledning att hålla någon högre utvecklingstakt.

  Som Monsanto tex. de klarar inte av att sälja något som folk vill ha utan de måste tvinga dem att köpa dessa varor.

 • Haft en jobbig känsla runt honom hela tiden. Och när jag läste att han fått en massa priser från bl.a Sam Adams-stiftelsen som består av pensionerade f.d CIA-anställda, så blir jag inte förvånad av att läsa detta.
  http://www.vimänskor.se/2013/10/11/visselblasaren-edward-snowden-fick-pris-av-tidigare-kollegor/

  Han är nu nominerad till EUs fredspris http://martenssonsmeningar.se/2013/10/snowden-kan-fa-eus-frihetspris/

  Och så ska Stone göra en film på hans liv http://www.corren.se/kultur-noje/stone-gor-film-om-snowden-7027166.aspx

  Och varför pratar ingen om Manning och Assange längre? Och varför är inte de nominerade till Fredspriset som Snowden blev?

 • Saken är den att vi redan kännt till principerna för verksamheten länge redan innan Snowden. Tycker att Steve Pieczenik verkar mest trovärdig och håller med honom att mycket av den verksamhet som bedrivs med amerikanska skattebetalares medel skulle gynna deras land bättre genom ett helt annat fokus.

 • Man får inte glömma att NBC tillhör den korrupta medieapparaten.Om man är realistisk så har ju Snowdens avslöjande visat sig vara rätt. Det kan hända att han har några mer brisanta sanningar att komma med och detta måste åtgärdas innan, genom att misstänkliggör honom. En metod som inte heller är okänd i Sverige, för personer som har en politisk inkorrekt uppfattning.
  Psykologi är alltid tvärtom! Pieczenik har jobbat med alla som tillhör eller jobbar för eliten, varför skulle han upphöra med detta plötsligen?

 • @Nefus

  Precis! Massmedia brukar tiga ihjäl obekväma sanningar, inte annonsera ut dem på varenda förstasida jorden runt.

 • Citat ur artikel: “Men det finns en annan version av vem Snowden egentligen är, vilket skapat förvirring hos både de som anser att Snowden är en förrädare likväl hos de som anser att han är en hjälte.”

  Med min borttagna exempel ville jag bara visa att detta kallas fraktion i tankemönster. Det är samma sak som står i citat ovan att man ger flera versioner av en sak eller händelse så att människor inte vet vad de ska tro.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *