SVT.se: Visselblåsare på sjukhus avstängd

  2
  193

  Skånes-universitetssjukhus-akutenEn läkare på Skånes universitetssjukhus som också är facklig representant för Malmö läkarförening, som slog larm om missförhållanden på arbetsplatsen, har stängts av från sin tjänst.

  Foto: Wikimedia Commons

  En läkaren och flera av hennes kolleger kritiserade sin chef för att denne hade anställt en vän som konsult på avdelningen med en månadslön på 240,000 kr. Läkaren som fick sparken var den enda som öppet framträdde med sitt namn.

  Läs mer  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  2 KOMMENTARER

  1. Intressant. Ingen vågar lämnar kommentar till artikeln. Jag misstänker antingen läkaren är invandrare eller allmänheten kallar henne för dum för att hon bryr sig. Skandal. Fy på fega människor. Tystnaden är värre en döden.

  2. Pyramider och pyramidspel.. Huga! Tacka vet jag kooperativa lösningar där alla får vara med och bestämma + ta del av eventuella bonusar. För det är ju som dom säger, makt korrumperar och fullständig makt korrumperar fullständigt. I Sverige har vi ingen korruption eftersom vi inte har några lagar för det. Jättepraktiskt! Svängdörrs-principen mellan näringsliv och statsapparaten fortgår. Inte ens i imperialistiska länder som t.ex England/Frankrike tillåter man sådant idag efter otaliga skanadaler..

   Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Revolving_door_(politics)

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här