Ann Fernholm: “Varna för mättat fett är inte vetenskapligt”

publicerad 3 juni 2014
- av NewsVoice

Ann-Fernholm_3133-200x300SvD Opinion. På Brännpunkt 1/6 menar docent Rickard Landberg och professor Tommy Cederholm att de kostråd som gavs under andra halvan av förra seklet, som ledde till att Sveriges befolkning började äta mindre mättat fett, mer fleromättat fett och mer grönsaker, har varit bra för hjärthälsan. De två forskarna skriver: ”Denna förändring tillsammans med exempelvis minskad rökning och effektivare sjukvård har lett till en avsevärd minskning av hjärt- och kärlsjukdomar.”

Text: Ann Fernholm

Att grönsaker är nyttigt är okontroversiellt. Men att påstå att fleromättat fett är bättre än mättat fett går direkt emot den senaste vetenskapen på området.

Läs hela debattartikeln på SvD

Fernholms hemsida: Ettsotareblod.seSå här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *