Politiskt uppvaknande: Utdraget massavhopp från Kinesiska kommunistpartiet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2014
- NewsVoice redaktion

200px-Danghui.svgRedaktören på den kinesiska exiltidningen Epoch Times (svenska upplagan) skriver att det sker ett utdraget och pågående massavhopp från det kinesiska kommunistpartiet i Kina som en följd av en informationskampanj riktad till partiets medlemmar. Sedan 2004 och fram till 4 juni 2014 uppges att över 167 miljoner kineser hoppat av.

Redaktören på Epoch Times: “Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnat det Kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en sajt knuten till den kinesiska upplagan av Epoch Times, Dajiyuan. Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas “Tuidang” på kinesiska, startade i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat “Nio kommentarer om kommunistpartiet”, en serie ledarartiklar som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Kineser vänder kommunistpartiet ryggen, och väljer samvete framför bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.”

Läs mer: ”Vi har förts bakom ljuset hela våra liv”Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nyligen fick jag info från en person som följer Kinesiska medier. Man visade en amerikansk undercoveroperation inne i Kina. Den engelskspråkiga versionen av kinas webtv är mer utslätad och ointressant och visar av någon anledning inte den sortens info. Häromdagen kom kanske förklaringen. Flera anställda vid den engelskspråkiga delen visade sig vara mutade. Andra exempel som redovisats i den kinesiska versionen handlade om att amerikaner mutade tjänstemän i kommunistpartiet och därefter utpressade dem att bli Usas agenter med hjälp av utdrag från motsvarande banktransaktioner.
  Såna händelser är orsaken till att ordförande Xi hävdade att korruption kommer att leda till kommunistpartiets och folkrepublikens undergång. Nu är kampen mot korruptionen av större omfattning än någonsin.
  En bok som redogör för västmedias bluff beträffande den påstådda massakern på himmelska fridens torg, som i verkligheten aldrig inträffade finns på amazon. Sök på författarnamnet Wei Ling Chua, Tiananmen square “massacre”…
  Man kan vara säker på att det inte var en massaker på studenter eftersom västjournalister 9 år senare erkände att de visste att det var lögn. Och därför att de klippte ner videos som visade att studenterna fördes bort oskadda. Bbc visade inte en enda bild på döda studenter utan lät bara journalister påstå saker.
  Det förekom däremot att betalda bråkmakare mördade militärer som då försvarade sig. Det skedde inte på den plats där massakern påstods ha inträffat.
  Flera exempel på västmedias lögnpropaganda om Kina finns på länken nedan.
  Det har blivit rutin för västmedia att visa falska bilder från proteströrelser.
  Bla visar man bilder från Indien och ger tittarna intrycket att det är från Kina.
  http://www.globalresearch.ca/western-media-fabrications-regarding-the-tibet-riots/8697

 • epochtimes är tydligen din huvudsakliga källa?
  Inte något att fästa tilltro till.
  Det du påstår om västs påverkan är alltför långtgående. Det avslöjar att du är dåligt insatt och egentligen är du inte värd att bemöta eftersom du bär på ett frätande hat som jag tar avstånd från. Men det kan finnas andra läsare som du lyckas vilseleda. Visst låg väst bakom krigen och bolshevikrevolutionen. Men i fallet Kina lät de bli att ge Chiang Kai Chek det stöd han ville ha och det var Englands inflytande över Usa som orsakade det. England hjälpte även Kina med info under Koreakriget inte därför att England gillar kommunism eller unnar Kina något utan därför att ett kapitalistiskt Kina starkt kopplat till Usa inte passade ihop med Englands splittringspolitik. De sk cambridgespionernas agerande kan förstås ur den synvinkeln utan att man behöver tro på att de behövde vara äkta kommunister. Snarare kan man misstänka att de var dubbelagenter/trippelagenter.
  Chiang Kai Chek var nog en rutten figur och normalt brukar inte Usa låta sig hindras av det. Hur som helst Kina förhindrades att snabbt bli en enormt profitproducerande kapitalistisk Usakoloni redan på 50-talet. När de Gaulle på 60- talet synade amerikanernas bluff-finanssystem och verkligen begärde att växla in dollar mot guld kollapsade Usas korthus och nu var de beroende av billig arbetskraft. Det passade väl ihop med Kinas mer pragmatiska senare ledargarnityr. Sen dess har Kina starkt återhämtat sig men helt utan värde har nog inte den mer jämlikhetsinriktade perioden varit. Korruption finns överallt. Skillnaden är att i Kina straffas de lite oftare.
  Kuba Nicaragua mfl stater i latinamerika genomgick sannerligen inte socialistiska maktövertagande mha väst. Där har du låtit dig luras av propaganda. Jag har sett dokument på nätet som påstår det och citerar amerikanska piloter som vittnat om vapenleveranser till Castro. Men när jag sökte upp källan visade det sig att det var frågan om vapenleveranser till diktatorn Batista.
  Däremot var Karl Marx inte oberoende av kapitalisterna. Han var anställd under den Engelske utrikesministern även om han inte formellt sett hade några begränsningar om vad han fick skriva. Han uppmuntrades av dem att utveckla revolutionära tankar. Detta för att England ville styra över vilka länder som drabbades. Man styrde framförallt för att kunna störta Ryssland i fördärvet. Marx var en intellektuellt högtstående individ men som många av hans sort inte ‘street smart’ dvs det gick att lura honom. Bla lurades Marx att tro att Englands omstörtande versamhet runtom i Europa i själva verket var iscensatt av tsarryssland. Och för att förklara den synbara inblandningen av England lyckades de även åtminstone periodvis intala honom att Englands utrikesminister den notoriske Lord Palmerston var rysk agent.
  Marx var en betydande tänkare men inte fri att ta itu med den verkliga makteliten bankkartellen med dess enorma privilegier som gör krig lönsamma.
  I st har Marx ideer fått till konsekvens en splittring mellan medelklass och proletariat trots att båda förtrycks av bankkartellerna för den rika majoritetens räkning. Marx tvingades skjuta upp analysen av denna verkliga makt och blev aldrig färdig.
  Att locka kineserna att lämna kommunistpartiet utan att de säkert vet att det kommer något bättre i stället leder bara till att väst kommer att underminera dem. Demokrati gillas av väst därför att den är så lätt att korrumpera. Sammanhållning är mycket värt.
  Nyligen läste jag om den sk massakern på den himmelska fridens torg 1989. Det visar sig att det var bluff vilket västjournalister har erkänt senare att de visste hela tiden men aldrig rapporterade sanningen.
  I Stalins Sovjet påstods miljoner Ukrainare ha drivits ut i svält avsiktligt. Det visar sig till stor del ha varit västpropaganda med falska tidningsartiklar av den fascistiske amerikanske tidningsmogulen Randolph Hearst, som spred lögner och överdrifter för att avskräcka amerikaner från socialism under depressionen.
  Båda dessa exempel på propagandalögner sprids fortfarande av västetablissemanget.

 • 1,5 miljoner – jämfört med 170 miljoner som lämnat kkp och dess grenar:

  Maffiagrupper och andra kriminella organisationer såsom kkp, kan öka medlemsantalet, eller skriva att de gör det – de har olika möjligheter.

  Can New “Membership Development Guidelines” Save the Chinese Communist Party from Its Demise?

  … inspired by Nine Commentaries on Communist Party published in November 2004 by the Epoch Times. Its website received the first renouncement request on December 3 of the same year.

  The number reached 10 million one and a half years later, and has grown to nearly 170 million as of June 18, 2014.

  http://en.minghui.org/html/articles/2014/6/28/1823.html

  Inside the Power Cult of the Chinese Communist Party

  But who are these people, these cadres, and how is the Party’s training of them connected to its creating beasts of men? (Recalling Johnson’s adage—”He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man”—this seems a particularly useful formulation for describing the process of self-destruction and reconstitution that the Communist Party ostensibly requires of its cadres.)

  The cadres’ purpose is to serve the Party within the framework the Party erects for them to do so. They pay the price of their conscience and the sovereignty of their minds. They are rewarded by being part of the power cult.

  http://www.theepochtimes.com/n3/379160-inside-the-power-cult-of-the-chinese-communist-party/

  ———–

  Det Peter kallar för “parasiter” är just de som satt in kommunismen i Kina, och kidnappat folket i världens folkrikaste land. KKP är från början en maffia från väst, och ägs av de han ondgör sig över.

  P skriver: “nationell självständighet” – det ödelade ju elitens införda västkommunism. Nu spelar det ingen roll vad systemet kallar sig, utan man ser bara till vad de velat göra och gjort, ser på det enorma lidande de tillfogat det oskyldiga kinesiska folket. Rasering pågår här och överallt, i namn med olika politiska etiketter. Miljöparti… liberal… osv. Det är ETT PARTI, ovan för en schimär uppspaltning för bättre sceneffekt. “De” ströp samtidigt alla pengar och lån till Chiang Kai Shek som flydde till Taiwan. Nationell och etnisk självständighet har de också väldigt brutalt förstört för tibetanerna. Nu är de överallt i Afrika, de får extra pass av regimer där, så de har dubbla medborgarskap. I något land begärde kineserna 50000 pass, sedan bygger de presidentpalats, bygger vägar genom nationalparker, bygger kraftdammar i de sista stora otroliga vattenfallen – där alla i väst, inklusive världsbanken, sagt definitivt nej till att låna ut pengar. Kineserna är bara glada då de får betvinga naturen – och allt naturligt och mänskligt.

  Här ser man i de första fem sekunderna vad som angriper mänskligheten:

  https://www.youtube.com/watch?v=s8oaUepvc70

  Varför fick då inte Kina ha sin egen väg, ett “folkets väg” utefter sina traditioner, utan blev kidnappat av samma krafter från Väst som som ligger bakom både ryska revolutionen, WW2, och att Kuba ser ut som det gör? Jag tror inte Peter känner till sann historia. I Kina skaffar många dubbla pass och skickar de stulna pengarna utomlands.

  När man landar i Nairobi och åker in mot stan, tror man att man är på väg in mot Peking. Motorvägen är byggd av Kina liksom propandaskyltarna och en hel del av industrierna.

  Hälften av medlemmarna i Kinas folkkongress har utländska pass

  http://www.epochtimes.se/articles/2012/05/10/23298.html

 • Peter, jag tyckte det var ett underligt inlägg du skrev. När du skriver: “Och kineser och andra asiater har nog mycket visdom att ösa ur sitt förflutna.” – så glömmer du nog, eller vad det nu kan vara… att det kinesiska kommunistpartiet har gått som en bärsärk mot det kinesiska folkets förflutna. Man kan kanske säga att dess hela syfte är just att förstöra det som ÄR VISDOM och folks andliga traditioner och tråd bakåt, för att på så sätt förstöra folks framtid. Om man anser att att det är viktigt, och kanske är omistliga värden, det som var en del av det kinesiska livet, konfucianism, buddism, taoism, Mencius, osv. – så är det bra att ta reda på vad KKP gjort och står för, i relation till traditionell tro, moral och för ett folk och samhälle sanna goda värden och principer – innan man börjar att kommentera för mycket. För har man fel utgångspunkt, då blir slutledningen till sist väldigt långt från fakta, även om det låter bra. KKP har förstört allt som är andligt eller positivt, och skapar varianter som inte har kvar sin genuitet, utan är kontrollinstanser för partiet. I Sverige har den röda partidraksdemonen tex Konfuciusinstitut på våra institutioner. Det är en skam det som pågår.

  Du skriver något som till en del är inom politisk retorik, och hör till bakvänd historiebeskrivning – med ord som “medlöpare”, proletariatet, osv? Marx är inte så viktig i sammanhanget. Han var bara en part eller del, i något som folk bakom kulisserna länge hade arbetat fram, och han fick som “stå för det” utåt. Då har det ingen betydelse vad han själv hade för teorier om finanselit.

  Du skriver:

  “Det viktiga är att alla vägrar att låta sig luras en gång till av förrädiska angloamerikaner eller deras mellanhänder.”

  Det är just angloamerikaner som såg till att det kinesiska folket kidnappades utifrån, och att den traditionella kinesiska kulturen förstördes – genom att skicka dit kommunismen, via Wall Streets bankirer och andra revolutionärer mot folks kulturella integritet och härkomst.

  Jag har flera gånger läst igenom texten och sett videoversionen av vad som nämns i artikeln: “Nio kommentarer om kommunistpartiet”:

  http://www.epochtimes.se/channel/Nio-kommentarer-om-kommunistpartiet-ch78p1.html
  Video: http://www.youtube.com/watch?v=hqsGUFPrq_I

  Läs gärna den och kom till klarhet i att KKP är en kraft som gjort allt för att förstöra traditionell andlighet, vishet och tro och platser för tillbedjan, såsom tempel. Partiet ska vara den högste guden.

  Del sex av de nio kommentarerna tar speciellt upp om:

  Om det kinesiska kommunistpartiet förstörelse av traditionell kultur

  http://www.epochtimes.se/Sjaette-kommentaren—Om-det-kinesiska-kommunistpartiet-foerstoerelse-av-traditionell-kultur-a11438.html

  • Dagens Kina är något annat än det som rådde under kulturrevolutionen och deras gamla konfutsianska visdom har inte raderats ut. Det enda jag vet om exilkineser är om den dåren som fick fredspriset och som anser att felet med Kina är att det inte varit koloniserat på hundra år.
   Jag litar inte på exilorganisationer eftersom Usa vill underkuva Kina och stödjer 10000tals falska NGOer. Hur vet man att de nämnda exilorganisationerna inte är bara ytterligare en femtekolonn? Eller bara lurade som mängder av andra tidigare offer för angloamerikanska ränksmiderier. Misstänksamhet är att rekommendera.
   Mitt resonemang är inte alls konstigt och jag ogillar din insinuanta ton.
   Och tillika ogillar jag det mörka hatet som du ger uttryck för även om jag själv aldrig har varit anhängare av kommunism.
   Det jag menar med min tidigare kommentar är att man vet vad man har: ett inarbetat system- korrumperat precis som Usa och numer av liknande anledningar: att det finns rika privatpersoner som köper sig politiskt inflytande. Till skillnad från Usa tycks de åtminstone sporadiskt klämma åt dem. Usa sätter bara dit dem som lurar för många av de rika.
   Sannolikt irriterar det väst att det inte är enbart väst som kan korrumpera Kinas politiker vilket är Englands och Usas traditionella ‘diplomati’ och också orsaken till att dessa skurkstater hycklande pläderar för demokrati.
   Demokrati i Kina nu när Usa intensivt jobbar för att underminera Kina överallt skulle bara göra dem ännu mer sårbara för korruption utifrån. Skall man ändra på ett inarbetat system måste man försäkra sig om att det nya verkligen är en förbättring och inte öppnar farliga blottor för deras nemesis Usa.
   Skälet till att människor ofta blir konservativa med åren är att om man har något som fungerar någotsånär så är de flesta förändringar till det sämre.
   Nationell självständighet är den första prioriteten för alla de regimer som de angloamerikanska parasiterna vill få oss att hata. Frigörelse från att slava under Usas finansprivilegier är målet för Brics. Allt som destabiliserar dessa länder internt kan utnyttjas av deras fiender angloamerikanerna.

 • rh-sthlm
  Så du liksom tystnar just före den första smileyn för att inte undanröja dylika tvivel…

 • Underbart att läsa. Kanske man inte dock ska kalla det för “Politiskt uppvaknande”. Det kanske skrivs för man själv inte släpper politiskt tänk riktigt? Att bli från den hjärnvätt det kinesiska folket utstått och få veta om allt lidande, den verkliga historien – blir att förstå hur ruttet, främmande och ondskefullt det kinesiska kommunistpartiet är. Det är säkert ett “uppvaknande”, men mer en slags förståelse kring ont och gott, fel. Ett spöke går runt Europa/världen – kommunismens spöke”, skrev Marx. Spöket kom från Väst, sattes in från Väst, en slags invasion, för att förstöra det kinesiska folkets omistliga värden av traditionell tro, andlighet och vishet.

  Dessa kineser vakna mer upp till sin goda mänskliga sida. Blivit medvetna (genom Nio kommentarer…) om vad det kinesiska kommunistpartiet har ödelagt av landet fantastiska och gamla kultur, deras egna familjers lidanden genom de otaliga kampanjerna, och annat.

  Peter – vad var det där… 😉

  Abraham Lincoln:
  “Det är bättre att tiga och bli misstänkt för att vara idiot än att öppna munnen och röja alla tvivel” – med glimten i ögat 😉

 • Eftersom det är en exilkälla undrar jag utan att veta något om detta är ett i den långa raden av psykkrigstrix från väst.
  När någon utanför Kina säger att folk fredligt o utan att se till bekvämlighet går ur en organisation som sedan länge utgör ett enormt irritationsmoment för angloeliternas världserövrarplaner bör man var försiktig med hurraropen. Det avgörande för mänsklighetens framtida möjligheter att leva i fred o frihet är att så många länder som möjligt motverkar angloamerikanernas möjligheter att infiltrera och underminera. Det spelar mindre roll om organisationsformen på den vägen är rester av kommunism eller islam eller ortodox kristendom eller värdekonservatism a la Ungern eller det system Vitryssland har anammat som tycks fungera betydligt bättre än för IMFs offer. Det viktiga är att alla vägrar att låta sig luras en gång till av förrädiska angloamerikaner eller deras mellanhänder. Alla regimer som angloamerikanerna försöker demonisera kan man utgå ifrån är betydligt bättre än angloamerikanerna och deras enfaldiga medlöpare försöker inbilla oss.
  Och kineser och andra asiater har nog mycket visdom att ösa ur sitt förflutna.
  Vidare kan man i förbigående notera att Karl Marx som ju är central för kommunismen, framställde sina teorier under det att han befann sig i en mycket påtaglig beroendeställning i relation till Englands mäktigaste män. Han uppmuntrades av dem och fick frihet att utveckla revolutionsteorier. Men han gjorde aldrig klar den delen av analysen som handlade om finanseliten även om det inte råder något tvivel om att han var starkt kritisk mot dem.
  Den viktigaste konsekvensen av detta är att han genom den uteblivna analysen i st kommit att skapa motsättningar mellan medelklassen och proletariatet medan den verkliga makten sluppit undan. Vänsterfolk är vanligtvis också okunniga och ointresserade av den absurda uppbyggnaden hos bankväsendet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *