Politiskt uppvaknande: Utdraget massavhopp från Kinesiska kommunistpartiet

publicerad 7 juni 2014
- av NewsVoice

200px-Danghui.svgRedaktören på den kinesiska exiltidningen Epoch Times (svenska upplagan) skriver att det sker ett utdraget och pågående massavhopp från det kinesiska kommunistpartiet i Kina som en följd av en informationskampanj riktad till partiets medlemmar. Sedan 2004 och fram till 4 juni 2014 uppges att över 167 miljoner kineser hoppat av.

Redaktören på Epoch Times: “Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnat det Kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en sajt knuten till den kinesiska upplagan av Epoch Times, Dajiyuan. Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas “Tuidang” på kinesiska, startade i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat “Nio kommentarer om kommunistpartiet”, en serie ledarartiklar som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Kineser vänder kommunistpartiet ryggen, och väljer samvete framför bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.”

Läs mer: ”Vi har förts bakom ljuset hela våra liv”