Vad gör egentligen Richard Branson på Necker Island?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Richard Branson 2008 - Foto: Richard Burdett, Wikimedia Commons

Virgins grundare Richard Branson skriver att många undrar vad han gör på sin ö Necker Island i ögruppen Virgin Islands i Karibien. Det visar sig att han kombinerar sport- och hälsoaktiviteter med företagsutveckling tillsammans med sitt team.

“People often ask how I spend my time on Necker Island – here’s a film that gives you a glimpse into a day on Necker. From playing tennis to working from home, seeing the lemurs to kitesurfing, join us for a taste of island life.”

Richard Branson vaknar ofta redan kl 5 på morgonen och han börjar dagen med att gå igenom eposten sittandes i sängen med en surfplatta. Därefter är det dags för en briefing från sina organisationer och projekt ute i världen. Sedan tar Branson en promenad, alternativt en löprunda eller en tur till gymet. Innan frukost brukar han även hinna med en tennismatch med en av sina tränings-coacher. Trots att Richard Branson 2014 fyllde 63 år håller han sig i form med mer än joggig, gym och tennis. Han älskar kite-surfing.

Vid sidan av alla sport- och hälsoaktiviteter arbetar han med sina projekt och företag. Branson var 2008 hel- eller delägare i över 300 Virgin-företag, inom Virgin Group, med ett sammanlagt värde av 34 miljarder kronor enligt Forbes.

Branson köpte hela Necker Island 1979. Turism är öns enda inkomstkälla. Vem som helst kan hyra ön och en rad kända personer har semestrat på Necker Island. Karta över Necker Island. Besök även öns hemsida Neckerisland.virgin.com och Bransons hemsida.

Text: Torbjörn Sassersson

Necker Island, Foto: Virgin.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *