Kill the Messenger – Journalisten som avslöjade CIA:s kokainsmuggling till USA

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 juli 2014
- Torbjörn Sassersson

Jeremy Renner från “The Bourne Legacy” spelar den Pulitzer Prize-utnämnda journalisten Gary Webb (1955-2004) som avslöjade CIA:s inblandning i importen av kokain till USA för att finansiera USA:s stöd av The Contras i Nicaragua.

Gary Webb mordhotades för att han undersökte kopplingarna mellan Washington, kokainimport och Contras. Trots det publicerade han boken: “Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion” baserad på sin artikelserie. Webb hämtade även underlag från Robert Parrys undersökning om kopplingen Iran-Contras, en annan skandal.

InfoWars har samlat artiklar som för fram tesen att Gary Webb inte begick påstått självmord utan att han mördades med avsikten att förhindra att journalisten skulle publicera fler avslöjande reportage.

Planerad premiär i Sverige: 14 november 2014

Regi: Michael Cuesta
Manus: Peter Landesman
Skådespelare: Jeremy Renner, Rosemarie DeWitt, Ray Liotta, Tim Blake Nelson, Andy Garcia
Genre: Thriller

Kill The Messenger - Jeremy Renner

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq