Kill the Messenger – Journalisten som avslöjade CIA:s kokainsmuggling till USA

publicerad 26 juli 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Jeremy Renner från “The Bourne Legacy” spelar den Pulitzer Prize-utnämnda journalisten Gary Webb (1955-2004) som avslöjade CIA:s inblandning i importen av kokain till USA för att finansiera USA:s stöd av The Contras i Nicaragua.

Gary Webb mordhotades för att han undersökte kopplingarna mellan Washington, kokainimport och Contras. Trots det publicerade han boken: “Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion” baserad på sin artikelserie. Webb hämtade även underlag från Robert Parrys undersökning om kopplingen Iran-Contras, en annan skandal.

InfoWars har samlat artiklar som för fram tesen att Gary Webb inte begick påstått självmord utan att han mördades med avsikten att förhindra att journalisten skulle publicera fler avslöjande reportage.

Planerad premiär i Sverige: 14 november 2014

Regi: Michael Cuesta
Manus: Peter Landesman
Skådespelare: Jeremy Renner, Rosemarie DeWitt, Ray Liotta, Tim Blake Nelson, Andy Garcia
Genre: Thriller

Kill The Messenger - Jeremy Renner

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Bra att detta kommer upp till ytan till slut. Gary Webb var lite ensam på sin tid att ta tag i CIA med samarbetspartners i Latinamerika. Idag finns det åtskilliga såsom http://www.madcowprod.com/ och http://narcosphere.narconews.com/
    Tyvärr så är ju inte amerikanska underrättelsetjänster de enda som handlar med dessa ”kontrollerade” transporter som då släpps igenom tullkontroller över hela världen, Sverige är inget undantag. Det är ju också så att de journalister och politiker som drar fram detta i ljuset ofta blir f.d. dito. Poliser världen över sväljer kameler och silar mygg i jakten på knarket då 90% av knarket distribueras över gränser utan åtgärd och deras uppgift i sista ändan i ett förhör med en gripen person går ut på att kolla upp vem som tillhandahållit drogerna. Statens tjänstemän tycker inte om konkurrens.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *