Nya elbilstrenden behöver infrastruktur av elbilsmackar

publicerad 11 juli 2014
- Torbjörn Sassersson red.

tesla-Motors-super-charger-map

Bilverkstad.cc spanar vidare på den kommande elbilstrenden, den som redan har startat. Ett behov som nu måste uppfyllas i alla de länder som vill satsa på att bygga upp elbilsnationer är utbyggnaden av infrastrukturen bestående av batteriladdningsstationer. Tesla Motors som tagit initiativ att bygga marknaden visar vägen.

Redan idag finns 99 laddningsställen på strategiska avstånd i USA [se interaktiv karta]. Det låter inte som många, men eftersom Teslas maskiner har lång räckvidd per laddning behöver stationerna inte ligga så tätt, även om det är en fördel. Denna förtätning av nätet bestående av supercharger-stationer kommer dock att dubblas redan under 2104. På kartan ovan syns de laddstationer som ska stå klara under 2014. Det tar 20 minuter att ladda halva batteripacket med en supercharger. Det räcker för att du ska nå nästa laddningsstation i relation till det befintliga nätet, som alltså byggs ut hela tiden.

Tesla-SverigeI Sverige fins idag endast 2 laddningsstationer med supercharger, men vintern 2014-2015 ska det bli 11 stationer. I annat fall får du ladda bilen hemma över natten eller på jobbet över dagen. Om du inte har tid att vänta 20 minuter för att få en halvladdning kan du på använda Teslas swap-lösning. Hela batteriepacket byts på 90 sekunder. Det är i skrivande stund oklart om och när denna lösning finns tillgänglig på alla stationer.

Läs mer på Bilverkstad.cc  | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *