Solkraftverket Ivanpah i Nevada är störst i världen

publicerad 31 juli 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Ivanpahsolar.com,   solkraftverk

Ivanpah Solar Electric Generating System i Nevada öppnades i början av 2014. Ivanpah är ett gigantiskt solkraftverk som samlar solenergi med 350 000 datorstyrda speglar som följer solens rörelse över himlen. Ljuset koncentreras till tre energiuppsamlartorn som upphettas till 550 grader Celcius. Fåglar som råkar flyga för nära bränns ihjäl.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: IvanpahSolar.com

140 000 hushåll förses med solenergi i formen av ren elektricitet som kommer från ångturbiner. Solens energi kokar vattnet som bildar ångan. Anläggningen som är världens största i sitt slag finansieras av energibolaget NRG, Google, Bechtel Corporation (USA:s största ingenjörs och byggföretag) och US Department of Energy. Projektet utvecklades genom ett joint venture mellan BrightSource Energy and Bechtel.

Hemsida: Ivanpahsolar.com


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *