Solkraftverket Ivanpah i Nevada är störst i världen

1
671

Ivanpahsolar.com,   solkraftverk

Ivanpah Solar Electric Generating System i Nevada öppnades i början av 2014. Ivanpah är ett gigantiskt solkraftverk som samlar solenergi med 350 000 datorstyrda speglar som följer solens rörelse över himlen. Ljuset koncentreras till tre energiuppsamlartorn som upphettas till 550 grader Celcius. Fåglar som råkar flyga för nära bränns ihjäl.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: IvanpahSolar.com

140 000 hushåll förses med solenergi i formen av ren elektricitet som kommer från ångturbiner. Solens energi kokar vattnet som bildar ångan. Anläggningen som är världens största i sitt slag finansieras av energibolaget NRG, Google, Bechtel Corporation (USA:s största ingenjörs och byggföretag) och US Department of Energy. Projektet utvecklades genom ett joint venture mellan BrightSource Energy and Bechtel.

Hemsida: Ivanpahsolar.comLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
31 juli 2014 kl 06:30

Riley Bechtel, Chairman of the Board
http://mapper.nndb.com/start/?id=125313