Statsminister Özz Nûjen om den politiska makten i Sverige

7

Statsminister Özz Nûjen

Svensk standup-föreställning från 2014. Komikern Özz Nûjen bjuder på politisk humor och granskar den politiska makten och berättar hur han själv skulle agera och regera om han var statsminister.

Han väjer inte för känsliga ämnen och resultatet är engagerande, tänkvärt, aktuellt och ibland provocerande. Föreställningen är inspelad på Rival i Stockholm.?

Se video


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
bjornqvist
bjornqvist
Gäst
27 juli 2014 kl 23:45

Jag tror inte att den bakomliggande orsaken att ÖN ”vill” bli stadsminister beror på att han vill muslimifiera Sverige, vilka andra i den här tråden verkar oroa sig för. Det enda jag inte höll med ÖN om var önskan om ett medlemskap i NATO (av bekvämlighetsskäll ska sägas) – det tycker jag är en dålig idé.

Det många tycks ha missat med denna strävan är att det skapar obalans, vilket i sin tur leder till problem. Okej, om nu Putin lägger den ryska flaggan över Ukraina – då kan det vara läge att fundera på NATO annars tycker jag det är en farlig väg. Betänk att kubakrisen grundade sig i att Turkiet blev medlemmar i NATO.

Skulle Finland gå med i NATO är jag nästan säker på att vi har en konfliktsituation. Det är dumt att reta upp den ryska björnen – ge honom utrymme och respekt istället. Finland kom ju undan med blotta förskräckelsen i Karelen sist det krisade till sig. Det var inte speciellt bekvämt att genomlida denna händelse – fråga dem så får ni veta.

Claes
Claes
Gäst
26 juli 2014 kl 22:15

Tycker personligen att både Özz Nujen och Soran Ismael är högst mediokra komiker med en helt enorm medial uppmärksamet i radio och tv. I deras sits hade jag nog själv börjat undra om jag inte går någons ärende…

Xystos
Xystos
Gäst
26 juli 2014 kl 19:05

de hermetiska autochtoner möter nu bosättare utifrån,även de hermetiska
ett par hundra invandrar nationaliterer har ovetande bildat et nytt bosättar nationalitet,
må det förbli så alla grymtar i sina egna krubbor,det blir bra så !!!

Linda B
Linda B
Gäst
25 juli 2014 kl 23:59

Jag såg större delen av hans show på TV (råkade dyka rätt in i programmet en dag) och visst var det bra. Underfundigt och befriande ärligt. Rekommenderas! Det enda jag inte gillade var hans sätt att prata om prinsessan Madeleine och hennes man. De är faktiskt också människor.

bjornqvist
bjornqvist
Gäst
25 juli 2014 kl 20:54

För min del ser jag inga problem med om ÖN skulle beträda statsministerposten. Han skulle säkert styra Sverige på ett bra sett, värna om den svenska modellen, styra utifrån svensk mentalitet som då innefattar välskötta sociala strukturer vilket bidrar till hög stabilitet och därefter god tillväxt. Detta utan att inveckla sig i om vi ska rätta oss efter ett rött eller blått synsätt. Bara göra det som måste göras. ÖN skulle även säkert vilja nysta lite i vad som sker under borden – vad som egentligen händer inom FRA:s boningar, hemliga kontakter med utlandet, nyttan med kungahuset etc. M.a.o. allt skulle fungera perfekt.

zecharia
zecharia
Gäst
25 juli 2014 kl 18:20

på 1970-talet berättade ett medium att hon såg inbördeskrig i Sverige, nordbor mot invandrare. Gör vi inget nu blir det så. kanske måste det bli så? Innan allt kan vända.

anders
anders
Gäst
25 juli 2014 kl 13:42

Den officiella bilden skiljer sig mer och mer från den version man växte upp med. Numera är det mer än 50% invandrare i varje sändning i media. Och bara en gång av hundra tas glesbygdens situation upp.

Hela Sverige kommer inte att leva om 5 år, men det är inte städerna som kommer ut som vinnare. Få där vet ens var maten kommer ifrån, och ännu färre kan mer än att välja i ICA-butiken.

Grattis. Det är dags att vakna och ta ansvar för sin egen situation och därmed kunna hjälpa andra. Först måste man kunna ta hand om sig själv. Kan man inte detta så är det inte möjligt att hjälpa andra.

Sedan måste man också vara realist och inse att man måste hushålla med resurserna. Se till att ha egen mage fylld innan man kan ge till andra. Det gäller i alla situationer. Den egna energin måste vara tillräckligt fylld innan annat kan göras.