“Black Hole Sun” – Soundgarden cover with Chloe Boleti

5

Chloe Boleti: “A cover/rendition of “Black Hole Sun” by Soundgarden that I did along with Claudio Guarcello on piano, Alessandro La Barbera (of Retrospective For Love) on acoustic guitar/percussion (Guild) and Massimiliano Mechelli on electric guitar (Strat). A big thank you to Carra Bacon for videoing and Alessandro for mixing and mastering.”

Chloeboleti.com


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
27 maj 2017 kl 21:15

Greenmedinfo skriver att Chis Cornell, sångare i Soundgarden och upphovsman till låten Black hole sun, vilken avhandlas ovan, enligt anhöriga sannolikt tog livet av sig på grund av användning av psykofarmaka:

http://www.greenmedinfo.com/blog/violence-inducing-effects-psychiatric-medication

Här är Soundgardens egen version av Black hole sun:

https://www.youtube.com/watch?v=3mbBbFH9fAg

per
per
Gäst
28 augusti 2016 kl 16:47

Jag tycker att Black hole sun med Soundgarden är en av 90-talets bästa låtar, kanske till och med den allra bästa. Då det begav sig kunde jag inte hindra mig själv från att nästan utan avbrott gå runt och sjunga den på jobbet, vilket till sist väckte frustration hos kollegerna. Den kommer mig att tänka på en annan favorit från det decenniet, Eels-låten Novocaine for the soul, som visserligen skiljer sig mycket från Black hole sun rent produktionsmässigt, men samtidigt uppvisar en del intressanta harmoniska och melodiska likheter med denna. De båda låtarnas känslomässiga uttryck ligger därav ganska nära varandra. Novocaine for the soul kan mycket väl vara komponerad under inspiration från Black hole sun, då den släpptes två år efter denna, 1996. Eftersom detta är NewsVoice kan det också vara värt att nämna, att videon till Novocaine for the soul, i dubbelmoralens och skenhelighetens namn, är censurerad. I sticket sjunger Mark Oliver Everett in i övervakningskameran “Guess who’s living here with the great undead. This paint by numbers life is fucking with my head, once again”, men “fucking” är ersatt av brus. https://www.youtube.com/watch?v=V2yy141q8HQ

anders
anders
Gäst
1 augusti 2014 kl 13:51

Ser ut lite som en referens till atonisterna:
http://www.irishoriginsofcivilization.com/irishoriginsexcerpts/ch41.html

Red
Red
Gäst
1 augusti 2014 kl 11:55

Songwriters: CORNELL, CHRIS Se ackordens position i för hållande till texten bättre här Intro: E G D C#m C B Verse 1: E G In my eyes, indisposed, D C#m In disguises no one knows. C B Hides the face, lies the snake, E F The sun in my disgrace. E G Boiling heat, summer stench, D C#m Neath the black the sky looks dead. C B Call my name through the cream, E F And I’ll hear you scream again. Chorus: C Black hole sun, B Won’t you come, E D G And wash away the rain. C Black hole sun, B A B Won’t you come, won’t you come, won’t you come. Verse 2: E G Stuttering, cold and damp, D C#m Steal the warm wind tired friend. C B Times are gone for honest men, E F And sometimes far too long for snakes. E G In my shoes, a walking sleep, D C#m And my youth I pray to keep. C B Heaven sent hell away, E F No one sings like you anymore. Chorus: C Black hole sun, B Won’t you come, E D G And wash away the rain. C Black hole sun, B A B Won’t you come, won’t you come. C Black hole sun, B Won’t you come, E D G And wash away the rain. C Black hole sun, B Won’t you come, A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A Em B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A Em B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). Bridge: E G Hang my head, drown my fear, D C#m Till you all just disappear. Chorus: C Black hole sun, B Won’t you come, E D G And wash away the rain. C Black hole sun, B A B Won’t you come, won’t you come. C Black hole sun, B Won’t you come, E D G And wash away the rain. C Black hole sun, B Won’t you come, A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A G B Won’t you come (Black hole sun, Black hole sun). A G… Read more »

Red
Red
Gäst
1 augusti 2014 kl 10:26

Ytterligare en fantastisk cover av samma låt “Black Hole Sun”. Denna är gjord av Nouela och låten finns med i filmen “A Walk Among The Tombstones” med Liam Neeson, som har premiär under 2014.