Försvarsmakten: Den största skogsbranden i modern tid

publicerad 5 augusti 2014
- av NewsVoice

Försvarsmakten brandbekämpning 2014 – Foto: Marcus Åhlén.png

Forsvar brand insatsHÖGKVARTERET. I torsdags förra veckan började branden utanför Sala och tog snabbt fart. Försvarsmakten började agera redan klockan åtta på fredagen. Det som började med en lastbilschaufför är nu uppe i drygt hundra man som arbetar i ett rullande schema.

Text: Johan Lundgren – Försvarsmakten | Foto: Marcus Åhlén

Det är den största insats jag varit med om, säger Christer Larsson, som är chef för Västmanlands Hemvärnsbataljon och den som leder det militära arbetet på marken.

Hemvärnssoldaterna som stöttar räddningstjänsten i brandbekämpningen kommer från Upplands-, Södermanlands- och Västmanlands hemvärnsbataljoner. De hjälper till med släckningsarbetet och ansvarar för logistiken, det vill säga sköter transporter.

Läs mer på Forsvarsmakten.se