Mikaela Valtersson: Partiskt i Public Service inför valet 2014

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

SvD aug 2014SVT sänder inför valet serien ”Sveriges bästa skitskola”. Mikaela Valtersson som är ordförande i Friskolornas Riksförbund och vice VD i Kunskapsskolan tittade på programmet där SVT skulle granska friskolereformen och det fria skolvalet. Hon hoppades på ett inlägg i skoldebatten som skulle vara nyanserat och seriöst, men Valtersson blev besviken på den låga nivån av “Public Service” enligt sin debattartikel på SvD Opinion den 23 augusti 2014. 

UR levererade tendentiösa dock svar på sina egna frågor.

“Att enbart visa upp negativa aspekter, ägna sig åt personangrepp med urklippta huvuden på pinnar, undvika kända fakta som visar en annan bild och inte tillåta andra röster än dem som är kritiska, är häpnadsväckande. …

“Tar UR sitt uppdrag om opartiskhet på allvar då man sänder detta journalistiska haveri? Jag vill peka på några allvarliga brister med programmet.”

Läs mer i SvD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *