PWC straffas av New Yorks Department of Financial Services

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

PWC London 2014 - Photo: Michael Blann,  Wikimedia CommonsNew Yorks Department of Financial Services (NYDFS) straffar PWC efter en utredning av PwC:s samarbete med den japanska banken “Bank of Tokyo-Mitsubishi”. PWC har mörkat transaktioner till svartlistade länder. NYDFS beslöt i måndags att PWC ska betala 25 miljoner dollar till delstaten.

Foto: PWC i London, 2011 – Michael Blann, Wikimedia Commons

Dessutom blockeras PWC att under två års tid utföra konsultuppdrag åt finansiella företag som står under delstatlig tillsyn, skriver Realtid.se. PWC ska även genomföra interna förändringar för att stärka sitt oberoende gentemot kunderna.

PricewaterhouseCoopers (PwC) räknas som en av de fyra största revisionsbyråerna i världen vid sidan av Deloitte, Ernst & Young and KPMG.

Läs mer i Realtid.seDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • April 2014. Telia Soneras revisionsbyrå bör granskas

  Finansmarknadsminister Peter Norman (M) är kritisk mot revisonsbyrån PWC:s roll i Telia Sonera-affären. Byrån har reviderat Telia Sonera i ett decennium och ministern uppger att han väntar sig svar från dem snarast.

  De första nio åren hade de ingen anmärkning överhuvudtaget, det var under den resan som Telia Sonera gjorde inbrytningen i Eurasien. Det tionde året säger man varken bu eller bä vad gäller ansvarsfrihet för vd Lars Nyberg. Då ställer man ägarna i en mycket märklig situation, säger Peter Norman till TT.

  http://omni.se/

 • April 2014. Telia Soneras revisionsbyrå bör granskas

  Finansmarknadsminister Peter Norman (M) är kritisk mot revisonsbyrån PWC:s roll i Telia Sonera-affären. Byrån har reviderat Telia Sonera i ett decennium och ministern uppger att han väntar sig svar från dem snarast.

  De första nio åren hade de ingen anmärkning överhuvudtaget, det var under den resan som Telia Sonera gjorde inbrytningen i Eurasien. Det tionde året säger man varken bu eller bä vad gäller ansvarsfrihet för vd Lars Nyberg. Då ställer man ägarna i en mycket märklig situation, säger Peter Norman till TT.

  http://omni.se/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *