Ukrainakrisen – När ska européerna inse att Washington är en säkerhetsrisk för Europa?

13

mainstream mediaDet som är beklämmande för den äldre generationens seriösa journalister är tongivnande mediers ointresse för möjliga spår som kan underminera eller förstöra den officiella “storyn” om händelserna i Ukraina som nedskjutningen av Malaysian Airlines passagerarplan MH17.

Text: K. Reporter | Foto: Dcclothesline.com | Korrigerat* kl 09:35 den 16 aug 2014

Den officiella storyn är redan inristad i sten, vilket blir fallet när den upprepats tiotusentals gånger – trots att den inte är baserad på tillstymmelsen av bevis. I stället baseras rapporteringen ensidigt på propaganda som stötvis kablas ut från Washington.

Det är otivelaktigt så att propaganda kablas ut även från Moskva, men seriösa journalister vet att det finns metoder för att väga motsägelsefull propaganda och skärskåda hur mycket substans eller skitprat och lögner de innehåller.

Det vi vet är att Washington fortsätter att stödja det pågående dödandet i ett inbördeskrig som man var med och triggade fram. De är osannolikt att de amerikanska organisationer som, enligt officiella medgivande, spenderade mer än 5 miljarder dollar på politiska destabiliseringsåtgärder innan kriget inleddes plötsligt skulle försvunnit eller att de amerikanska militära rådgivarna och specialtrupperna bara passivt skulle suttit bredvid då Kievs militär drog upp riktlinjerna för inbördeskriget. Den nya Ukrainaledningen får trots allt finansiellt stöd från Washington, EU och IMF.

Den mest avgörande frågan är nu: Vad måste hända för att europeerna ska vakna upp till det faktum att Washington leker med elden och har slutat vara den beskyddare man tidigare räknade med utan i stället utgör en säkerhetsrisk?

Kommer det ett moment då det står klart att Ukrainakrisen i första hand handlar om att placera missiler för stjärnornas krig längs hela ryska gränsen vilket kommer att erbjuda Washington kapacitet att slå till först – för att använda kärnvapenstrategers sjuka vokabulär.

Den salvan mot västliga mediers rapportering om händelserna i Ukraina kommer från Karel van Wolferen en holländsk journalist och tidigare professor vid University of Amsterdam.Karel van Wolferen har publicerat över 20 böcker som har sålts i över en miljon exempelar över hela världen. Han var tidigare utrikeskorrespondent för en av Hollands största tidningar NRC Handelsblad. Hans artiklar har publicerats I The New York Times, The Washington Post, The New Republic, The National Interest , Le Monde etc.

Läs hela artikeln “The Ukraine, Corrupted Journalism, and the Atlanticist Faith” på UNZ.com skriven KAREL VAN WOLFEREN


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
1 september 2014 kl 15:48

I samband med “terrorattacker” har det var “säkerhetsövningar” och nu har vi en stor flottövning i Östersjön fram till den 11 sept.???? OBS detta datum.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
1 september 2014 kl 20:17

En flottövning på andra sidan jorden väcker betydligt mindre uppmärksamhet. Eller? http://elcomercio.pe/lima/ciudad/llegada-buque-guerra-us-america-fotos-noticia-1753700

Bengt
Bengt
Gäst
30 augusti 2014 kl 11:55

Det verkar som bilderna på ryska stridsfordon kommer från ett dataspel.
I så fall är det inte första gången.

Räkna inte med att MSM rapporterar något om detta.

http://www.thegatewaypundit.com/2014/08/russian-foreign-minister-those-satellite-images-of-russian-tanks-are-from-computer-games-video/

https://www.youtube.com/watch?v=p3ixCCfb7eU

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 augusti 2014 kl 06:41

Vad passligt det är att Sverige halkar in köksvägen in i NATO inför valet i S:t Petersburg.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 augusti 2014 kl 06:26

Konsten att förbereda en statskupp via NGO:s finns beskriven här:
http://www.globalresearch.ca/us-sponsored-color-revolution-in-russia-in-st-petersburg/5398132

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
16 augusti 2014 kl 12:21

Upplysande inlägg av Carl Norberg. Det där strategiska tänkandet är tyvärr för långt från sportsidorna och allsångsprogrammen i TV. Folk i allmänhet tycker nog att allt detta är för långt från den verklighet de upplever så de skänker den inte ens en tanke så länge den inte knackar på dörren. Det militärindustriella komplexet slår in en kil mellan EU och Ryssland för att destabilisera området och fragmentera motståndet genom balkanisering för att bilda ett nytt Khazarstan. Tyvärr så finns det köpta politiker och officiella personer som stödjer NATO-rollen i alla läger. Hela världen är i obalans just på grund av den massiva vapenkoncentrationen som styrs från Washington DC. Ju mera vapen man pumpar in för ett ”försvar” desto värre blir det.

Bengt
Bengt
Gäst
16 augusti 2014 kl 10:59

Malaysia har anklagat USA och Ukraina för nedskjutningen av planet men detta är naturligtvis inget som MSM skriver något om. Vem som kontrollerar MSM vet alla som inte är fullständigt korkade som en medlem i denna grupp uttryckte det.
http://www.ascertainthetruth.com/att/index.php/al-islam-a-terrorism/intl-qwar-on-terrorq/1170-breaking-news-malaysia-accuses-us-and-ukraine-for-mh17-shoot-down

Bengt
Bengt
Gäst
16 augusti 2014 kl 10:33

Destabilisering av Ryssland i samband med valen i september planeras tydligen.
https://www.youtube.com/watch?v=WNAPbuwLMHg

anders
anders
Gäst
16 augusti 2014 kl 10:17

En artikel om dagens situation med lite tillbaka blickar och även en sekvens med Nulands tal rörande USAs bidrag till Ukraina i form av finansiella tillskott.

http://carlnorberg.wordpress.com/2014/08/16/pokerspelarna-kanske-kan-allt-om-att-bluffa-men-schack-kraver-andra-dimensioner-av-strategiskt-tankande/

ulf8lager
Gäst
16 augusti 2014 kl 09:46

Mig veterligen har ingen undersökande journalist för svensk mainstream media
vågat sticka ut nacken och och gjort en objektiv rapportering om Ukrainakrisen-ännu.

Bengt Larsson
Bengt Larsson
Gäst
16 augusti 2014 kl 08:59

5 miljarder, inte 5 miljoner, har investerats av USA.

Danne
Gäst
Reply to  Bengt Larsson
16 augusti 2014 kl 15:31
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Danne
30 augusti 2014 kl 12:44

Det var en robot som läste upp ett mauskript. Ett så livlöst ta har jag aldrg hört förr.