Ukrainakrisen – När ska européerna inse att Washington är en säkerhetsrisk för Europa?

publicerad 16 augusti 2014
- av K. Reporter

mainstream mediaDet som är beklämmande för den äldre generationens seriösa journalister är tongivnande mediers ointresse för möjliga spår som kan underminera eller förstöra den officiella "storyn" om händelserna i Ukraina som nedskjutningen av Malaysian Airlines passagerarplan MH17.

Text: K. Reporter | Foto: Dcclothesline.com | Korrigerat* kl 09:35 den 16 aug 2014

Den officiella storyn är redan inristad i sten, vilket blir fallet när den upprepats tiotusentals gånger - trots att den inte är baserad på tillstymmelsen av bevis. I stället baseras rapporteringen ensidigt på propaganda som stötvis kablas ut från Washington.

Det är otivelaktigt så att propaganda kablas ut även från Moskva, men seriösa journalister vet att det finns metoder för att väga motsägelsefull propaganda och skärskåda hur mycket substans eller skitprat och lögner de innehåller.

Det vi vet är att Washington fortsätter att stödja det pågående dödandet i ett inbördeskrig som man var med och triggade fram. De är osannolikt att de amerikanska organisationer som, enligt officiella medgivande, spenderade mer än 5 miljarder dollar på politiska destabiliseringsåtgärder innan kriget inleddes plötsligt skulle försvunnit eller att de amerikanska militära rådgivarna och specialtrupperna bara passivt skulle suttit bredvid då Kievs militär drog upp riktlinjerna för inbördeskriget. Den nya Ukrainaledningen får trots allt finansiellt stöd från Washington, EU och IMF.

Den mest avgörande frågan är nu: Vad måste hända för att europeerna ska vakna upp till det faktum att Washington leker med elden och har slutat vara den beskyddare man tidigare räknade med utan i stället utgör en säkerhetsrisk?

Kommer det ett moment då det står klart att Ukrainakrisen i första hand handlar om att placera missiler för stjärnornas krig längs hela ryska gränsen vilket kommer att erbjuda Washington kapacitet att slå till först – för att använda kärnvapenstrategers sjuka vokabulär.

Den salvan mot västliga mediers rapportering om händelserna i Ukraina kommer från Karel van Wolferen en holländsk journalist och tidigare professor vid University of Amsterdam.Karel van Wolferen har publicerat över 20 böcker som har sålts i över en miljon exempelar över hela världen. Han var tidigare utrikeskorrespondent för en av Hollands största tidningar NRC Handelsblad. Hans artiklar har publicerats I The New York Times, The Washington Post, The New Republic, The National Interest , Le Monde etc.

Läs hela artikeln "The Ukraine, Corrupted Journalism, and the Atlanticist Faith" på UNZ.com skriven KAREL VAN WOLFEREN