Läkare använder Wikipedia som innehåller felaktiga “medicinska fakta”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 september 2014
- NewsVoice redaktion

WikipediaEn studie som Time skriver om i maj 2014 bekräftar att 90% av “medicinska fakta” på Wikipedia är felaktiga. Medicinsk information som presenteras i Wikipedia-artiklar motsägs bland annat av uppgifter från de senaste vetenskapliga tidskrifterna.

Hälften av de amerikanska läkarna erkänner att de har använt Wikipedia för att söka på en medicinsk diagnos. Det finns även ett “direkt samband mellan Wikipedia-besök och receptvolymer”, enligt en studie från IMS, Institute for Healthcare Informatics.

Det betyder att om 90% av Wikipedia-informationen är inkorrekt och 50% av läkarna använder den, kan det betyda att du löper en stor risk att den medicinska experten du just lyssnat på har helt fel om din sjukdom eller åkomma.

Text: Pia Hellertz

Källa: Don’t Trust Wikipedia When It Comes to Your Health, Study Says


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Wikipedia
  • Med andra ord 0,9 x 0,5= 0,45

    45 % av diagnoserna kan då befaras vara felaktiga.

    Kanske är det bättre att söka på nätet själv och UNDVIKA Wikipedia. för att därefter ställa diagnos. Hur förhåller det sig med alternativa metoder?

    Finns det en gemensam samling diagnoser med kurer av alternativ sort för den som vill använda andra metoder än modern medicin?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *