Säkerhetstjänstveteraner i USA varnar Angela Merckel för Obamas falska budskap om Ukraina

0
214

Vladimir Putin and Angela MerckelÅtta veteraner från den amerikanska säkerhetstjänsten varnade i en skrivelse den 1 september 2014 tysklands förbundskansler Angela Merckel för Obama-administrationens planer gällande Ukraina. De skriver att Angela Merckel bör känna till att anklagelserna om en rysk invasiion i Ukraina inte har stöd från trovärdiga underrättelsekällor.

Text: K. Reporter | Foto: Presidential Press and Information Office

I stället verkar ”bevisen” vara av samma tveksamma kvalitet som de som låg till grund för USA:s angrepp på Irak 2003 och som senare skulle visa sig vara helt felaktig.

”Vi såg inga bevis för massförstörelsevapen i Irak då. Vi ser inga trovärdiga bevis för rysk invasion nu. För tolv år sedan vägrade den tyske förbundskanslern Gerhard Schroeder att ansluta sig till attacken på Irak, väl medveten om bristerna i bevisningen. Enligt vår uppfattning bör du vara lika misstänsam mot de uppgifter som kommer från USA-administrationen och NATO-tjänstemännen som påstår att det pågår en rysk invasion av Ukraina.”

Läs hela artikeln

Relaterat

ConsortiumNews.com: Warning Merkel on Russian ‘Invasion’ Intel


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här