Sju sätt att superladda ditt immunförsvar

2
292

Gurkmeja-Turmeric-CurcuminEPOCH TIMES. Brukar du känna av årstidernas väderförändringar och behöva ta till receptfria mediciner? När vi är sjuka försöker vår kropp komma i balans igen och spola ur saker ur vårt system.

Text: Jenny Sansouci, Drfranklipman.com

Att ta medicin kan faktiskt dämpa immunförsvarets naturliga reaktion på sjukdom. Men det försvagar med tiden vår naturliga läkningsförmåga. Lyckligtvis finns det massor av mer naturliga sätt att bli av med förkylningen och stärka ditt immunförsvar, och du behöver inte gå längre än till ditt skafferi eller närmaste hälsokostaffär.

Gurkmeja

Gurkmeja är ett av de livsmedel som har mest antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, bekämpar virus, och är svampdödande och kan även skydda mot cancer. Inflammation är orsaken till många kroniska sjukdomar som orsakar hälsoproblem, så gurkmeja är din anti-inflammatoriska superhjälte. När du blandar gurkmeja med svartpeppar så ökar du kroppens upptag avsevärt.

Läs merLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Micke
Micke
Gäst
9 september 2014 kl 08:32

Pulvret i affären brukar vara behandlat och saknar ofta effekt. Köp hellre roten och gör det till pulver. Upp till 12 gram per dag i 3 mån har visat sig säkert i människor, så vida man inte äter blodförtunnande, magsyra minskande samt vissa diabetes mediciner. Värm gärna det tillsammans med lite fett, ej över 70 grader, så tas det upp bättre. Samt kolla gärna nanocurcumin, som är ännu effektivare.

Lars Andersen
Lars Andersen
Gäst
Reply to  Micke
13 september 2014 kl 18:28

Tack Micke för tipset…vet du var man får tag på det ?