Det giftiga svenska dricksvattnet – TV4 Kalla fakta 7 oktober kl 21:30

publicerad 7 oktober 2014
- av Henrik G

vatten

TV4. Hur rent och hälsosamt är egentligen det svenska dricksvattnet? Kalla fakta granskar.

"I Sverige ser vi det som självklart att vårt dricksvatten är rent och hälsosamt, men på flera håll har de boende gjort en helt annan erfarenhet. Det handlar om giftet PFOS som bland annat funnits i brandskum. Det är förbjudet sen 2007 men har använts på många håll i Sverige i över 30 år. I samband med att försvaret gjort brandövningar har giftet läckt ut i närliggande vattentäkter."

Uppdaterat: kl 12:15, 11 okt 2014

Inte bara i sverige är kranvattnet ofta smutsigt:

Public water supplies in 42 U.S. states are contaminated with 141 unregulated chemicals for which the U.S. Environmental Protection Agency has never established safety standards, according to an investigation by the Environmental Working Group (EWG). / Environment.about.com

Läs mer