GlaxoSmithKline (GSK) nästlar sig in i den nya regeringen

7

Agneta Karlsson GSKDetOpaverkadeSinnet.blogspot.se. Tänkte bara göra ett kortare inlägg här. Läste på Dr. Annika Dahlqvists blogg, att vår Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S), har fått en Statssekreterare. Och det är inte vilken sekreterare som helst.

Det är nämligen Agneta Karlsson från GlaxoSmithKline (GSK). I regeringens hemsida står hon inskriven som socialdemokrat. Så jag undrar hur djupa kopplingarna mellan GSK och Sossarna egentligen är.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
25 oktober 2014 kl 21:15

Har inte alltid ledande politiker haft kontakter med mäktiga företag, vilka alltid har behov att få “sitt ord med” i kommande beslut – direkt eller indirekt.
När tiden som ledande politiker är över, så kan det ju vara bra att ha något annat att gå till – fina avlönade “jobb” där man kan bli omhuldade med tanke på hur man hjälpt “mecenaterna” till olika former av konkurrensfördelar.

Exemplen är många, även när det gäller tjänstemän hos olika myndigheter! Antingen det rör sig om att vara Vetenskapliga Råd hos Socialstyrelsen, försäkringsmedicinska rådgivare (FMR) åt Försäkringskassan (FK) eller försäkringsbranschen.

Att FMR är utbildade till läkare, men i rollen som FMR är välbetalda tjänstemän borde väcka anstöt! Som läkare skall de följa Hippokrates mångtusenåriga bud att hjälpa, bota och lindra dem som är sjuka eller skadade!

Som anställd tjänsteman skall de minska kostnaderna för FK och försäkringsbolag – genom att omtolka drabbades besvär, förneka metoder vilka kan påvisa skador, samt de operationer vilka botar och läker.

Som läkare på universitetssjukhus kanske de genomför operationer, som de i rollen av FMR förnekar gör någon nytta. Man kan på en och samma dag byta roll, som “Jekyll and Hyde”, både en och två gånger – utan att behöva drabbas av att bli dragen inför svenska domstolar med tanke på möjligt jäv.

Lagstiftningen har troligen formulerats av jurister vilka tjänat både försäkringsbransch och regeringskansli – dels rådgivare åt Beatrice Ask , dels styrelseledamöter i branschens lobbyverksamhet (Försäkringsjuridiska Föreningen)! Inte behövde de underteckna några jävsdeklarationer!

Nu skall en högt meriterad tjänsteman hos GSK bli hjälpreda åt den nya socialministern! Vilka fördelar blir det kanske då för vaccin- och läkemedelsproducenten GSK?

Minns att Göran Hägglund var utbildad av och fungerat handläggare åt den bransch som använder sig av FMR! Viktiga exempel på samspelet mellan ekonomisk och politisk makt, samt att JÄV ”skiter” rättssamhället att bestraffa!

– Något för Europarådet att gräva vidare i?

Julius
Julius
Gäst
25 oktober 2014 kl 19:52

Perra,vad menar du – Regeringen, oavsett vilken, är tvungen att släppa in läkemedelsindustrin på ett eller annat sätt – menar du att de är så mäktiga att de ska in i regeringen oavsett om det är rätt eller fel ? Jag tycker ingen privat storföretag eller deras f.d. anställda ska komma in i regeringen eller andra politiska partier.Faran är att de kommer att torpedera den demokratiska jobbet inifrån på uppdrag av de mulltinationella företag.Läs efter hur EU politikerna håller på att sälja hela EU till USA med den TTP (eller vad det kallas) avtalet där de multinationella företag kommer att få MER MAKT ÄN SJÄLVA LÄNDERNAS REGERINGAR. Vad tror ni,hur kan en sådan ofördelaktig avtal skrivas under om inte många politiker antingen är idioter eller landsföredare som går dessa stora bolag till mötes.

Mayne Sndewall Hopkins
Gäst
25 oktober 2014 kl 18:27

Beklämmande! 🙁

Perra J
Gäst
25 oktober 2014 kl 14:41

Tja, Julius, hon kanske är ditplacerad av GSK, med ett speciellt uppdrag (vad det nu kan vara)?
De pengar som tvångsvaccinationen drar in kommer säkerligen henne till del. Även om det inte skyltas med utåt…
För övrigt: Jag befarar att det har inget att göra med “kopplingar till GSK”.
Regeringen, oavsett vilken, är tvungen att släppa in läkemedelsindustrin på ett eller annat sätt.
Undrar om det inte skrevs ett avtal om detta över våra huvuden? Jag har gärna fel här, så rätta mig om ni kan :-\

Julius
Julius
Gäst
25 oktober 2014 kl 10:17

Mycket märkligt,hon lämnar välbetalda jobb på GSK och den andra bolaget och tar istället en mycket sämre betald jobb.Jag undrar varför ???

anders
anders
Gäst
Reply to  Julius
25 oktober 2014 kl 13:20

Finns det kopplingar kvar till GSK? Avtal, muntliga eller skriftliga? Allianser eller lojaliteter?

Glöm inte Regeringsformen 12 kap.

Särskilda bestämmelser om statligt anställda :

5 § Arbetstagare vid förvaltningsmyndigheter som lyder under regeringen anställs av regeringen eller av den myndighet som regeringen bestämmer.

Vid beslut om statliga anställningar ska avseende fästas endast vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet. Lag (2010:1408).

Bengt
Bengt
Gäst
24 oktober 2014 kl 20:56

När vaccinet blir klart kan vi nog räkna med ett utbrott av ebola i Europa.