Karolinska (KI) ger Barbro Osher hederstiteln professor för insatser inom integrativ medicin

publicerad 2 oktober 2014
- av NewsVoice
Osher Centrum Leaks

KI som gav Barbro Osher titeln hedersdoktor fick i augusti 2014 även hederstiteln "Professors namn" efter beslut av regeringen. Hederstiteln belönar henne för hennes insatser inom integrativ medicin i Sverige.

I år har även regeringen givit titeln honorär generalkonsul till Barbro Osher vid Sveriges generalkonsulat i San Fransisco och år 2010 medicine hedersdoktor vid Karolinska Institutet.

Titlarna tilldelas Barbro Osher för att hon tillsammans med sin make Bernard Osher donerat pengar till Osher centrum för integrativ medicin vid Karolinska Institutet, där alternativa behandlingsmetoder utvärderas på ett vetenskapligt sätt, heter det i KI:s pressmeddelande.

När Barbro Osher och Bernard Osher år 2010 utsågs till medicine hedersdoktorer vid Karolinska Institutet löd motiveringen: "...för att uppmärksamma hennes engagemang och betydande insatser för att främja kultur och forskning".

NewsVoice, professor Johan Tyberg och tidningen 2000-talets Vetenskap har i omfattande studier av hur pengarna använts vid Osher Centrum dragit den gemensamma slutsatsen att pengarna och insatserna på intet sätt främjat integrativ medicin i Sverige.

Relaterat

NewsVoice undersöker Osher Centrum