Newsweek: Assange varnar världen för Googles makt och inflytande

3

Assange-NewsweekI denna artikel skriven av Julian Assange berättar Wikileaks-grundaren om ett möte 2011 med Eric Schmidt Googles ordförande. Efter en tids eftertanke efter mötet sammanfattar Assange sin uppfattning om Google och han vill varna hela världen. 

Whether it is being just a company or “more than just a company, ” Google’s geopolitical aspirations are firmly enmeshed within the foreign-policy agenda of the world’s largest superpower.

As Google’s search and Internet service monopoly grows, and as it enlarges its industrial surveillance cone to cover the majority of the world’s population, rapidly dominating the mobile phone market and racing to extend Internet access in the global south, Google is steadily becoming the Internet for many people.

Its influence on the choices and behavior of the totality of individual human beings translates to real power to influence the course of history.

If the future of the Internet is to be Google, that should be of serious concern to people all over the world—in Latin America, East and Southeast Asia, the Indian subcontinent, the Middle East, sub-Saharan Africa, the former Soviet Union and even in Europe—for whom the Internet embodies the promise of an alternative to U.S. cultural, economic, and strategic hegemony.

Läs mer:  Assange: Google Is Not What It Seems

Fakta

Eric Emerson Schmidt (1955-) is an American software engineer, businessman, and the executive chairman of Google. In 2013, Forbes ranked Schmidt as the 138th-richest person in the world, with an estimated wealth of $8.3 billion. / Wikipedia

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bernhsvege
Bernhsvege
Gäst
29 oktober 2014 kl 10:08

Försäkringsbolagen får bra hjälp av sjukvården. Tex. Vissa psykiatriska kliniker ser till att sätta fel diagnoser eller låta journaler försvinna för att deras patienter inte skall ha någon bevisning för de skador de uppvisar eller skadeverkningar de utsatts för. Allt för att förhindra att patienten får rätt mot försäkringsbolagen eller Försäkringskassan eller andra myndigheter. Det är nödvändigt med en korruptionsutredning när det gäller vilka vänskapsband som finns mellan cheferna på dessa maktfullkomliga bolag eller institutioner. Eller hur avtalen ser ut mellan arbetsgivare och de sjukvårdsinrättningar och psykiatriska kliniker arbetstagare hänvisas till om de insjuknar av skadeverkningar på arbetet.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
Reply to  Bernhsvege
29 oktober 2014 kl 23:03

Finns sådana belägg måste de presenteras för att det skall kunna bli en ändring. Dessutom måste Tjänstemanna-ansvaret med det snaraste återinföras.

Det finns alldeles för många tecken på att tjänstemän hos olika myndigheter och i kommuner myglar i det fördolda. Ibland blir sådana historier presenterade i korthet, för att sedan i tysthet försvinna bort från den uppföljning som borde blivit konsekvensen

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
29 oktober 2014 kl 08:06

Google, den mäktiga verksamhet, som tycks veta allt om alla vilka tanklöst skrivit debattartiklar på internet, meddelat vänner och bekanta allt av “gemensamt intresse”.

Hur kan man tryggt veta att inte andra verksamheter gör likadant? Överallt dyker denne “lede fiende” upp, som vill styra oss?

Vem formulerar myndigheternas paragrafer och regelverk? Vem har makt att i all elektronik “putta in” avlyssnare för att få fullständig kontroll?

Igår presenterade Vetenskapens värld hur med hjälp av statistik information på nytt sätt kan påvisa hur världen ser ut bakom kulisser av skilda slag!

I ett par böcker av Gunilla Ladberg (“Den mänskliga hjärnan – wn upptäcktsfärd” och “Hjärnan, flocken och ensamheten”) påvisas hur vi människor i stort funderar. Hon gör det på annat sätt än Kafka gjorde i “Processen”, eller Orwell i “1984”.

Trafikskadedrabbade hänvisas till “Trafikskadenämnden” för “oberoende” bedömning av konsekvenserna av ens olycka!

“Oberoende?” när alla svenska försäkringsbolagen bakom stängda dörrar “gör upp” om hur liten ersättning – om ens alls någon skall utbetalas”. Dit får varken drabbad – eller dennes advokat komma!

Försäkringsbolag granskar egna tabeller och reducerar ersättningarna till ett minimum. Under alla år har försäkringsdirektörer avgjort ersättningarna medicinskt okunniga domarna tror bygger på medicinsk kunskap – och dömer därefter.

S k “oberoende” försäkringsläkare träffar aldrig en skadad – utan tolkar journaler och intyg som “fan läser bibeln”.

I regeringskansliet finns ledande jurister, vilka även jobbar åt försäkringsbranschen och nog formulerar lagparagraferna medicinskt okunniga domare dömer efter!

Exempel finns överallt på att Storebror vill kontrollera medborgarna? Vi försöker inbilla oss att vi är “oberoende”,men det har alltid funnits en “storebror” som oroar sig för att någon annan “storebror” skall få styra utvecklingen (NSA, FRA, Google, riskkapitalisten).

Den mänskliga naturens oro att någon annan styr – ligger djupt inbyggd i vår hjärna!

Rekommenderade böcker informerar klokt, hur lika vi i grunden ändå fungerar! Läs dem!