Rapport: USA:s myndigheter övervakar papperspost i större omfattning är tidigare känt

publicerad 28 oktober 2014
- av NewsVoice

USSRcoverKharkovUniversity

New York Times avslöjar att amerikanska myndigheter i en oväntat hög omfattning övervakar privatpost för olika utredningsändamål utan att särskilda tillstånd utfärdats. 2013 genomfördes 50000 förfrågningar som ledde till att mottagare, avsändare och andra data dokumenterades.

Text: NewsVoice | Foto: Wikimedia Commons

Uppgifterna kommer från det amerikanska postverket som kom ut med en revisionsrapport som inte fick någon medieuppmärksamhet när rapporten blev klar i maj 2014. Igår publicerade NY Times nyheten efter att ha begärt ut rapporten genom att tillämpa offentlighetsprincipen (FOIA).

The surveillance program, officially called mail covers, is more than a century old, but is still considered a powerful investigative tool. At the request of state or federal law enforcement agencies or the Postal Inspection Service, postal workers record names, return addresses and any other information from the outside of letters and packages before they are delivered to a person’s home.

Det framkom att det amerikanska postverket tillåtit att papperspost till privatpersoner övervakats utan att särskilda skäl angivits eller tillstånd krävts. Dessutom ska övervakningen av brev utförts på ett slarvigt sätt så att spårnummer tilldelats fel personer. Handlingen att även öppna brev till övervakade personer kräver dock särskilt tillstånd, så även den övervakningsaktiviteten är därmed bekräftad.

Läs mer:  Report Reveals Wider Tracking of Mail in U.S.

 


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Jag har länge tänkt att det är viktigt att återinförskaffa skrivmaskin och tippex, det kommer att bli svårt att hinna med att kolla alla medborgares brev. Att ha brevduvor är inte så illa heller. Antagligen kollas redan nu vissa Svenska medborgares korrespondens, dvs. de som är systemkritiker och aktiva på nätet, har systemkritiska webbsidor, samt de som publicerar systemkritiska böcker. Skrivmaskin blir viktigt att ha tillgång till när nätet kommer att stängas ner i ngn. false flagg operation längre fram. Jag har aldrig förstått vitsen med att flagga med sin bekantskapskrets och familj med bilder, orter etc. på Facebook Instagram och twitter tex. Ett riskbetende där även familj och riktiga vänner blir utsatta för onödiga faror. Enligt min mening så är dessa aggregat , tillika med mobilerna ett verktyg i den styrande globala elitens och dess hejdukars händer för att kartlägga och kunna hålla koll på subversiva element och deras rörelser, sommarstugor, semesterorter etc. etc.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *