Lag & Avtal har förstått Baghfalekys situation på Skatteverket

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2014
- NewsVoice redaktion
Skatteverket Stockholm, Magnus Ladulåsgatan 67. Foto: Google Maps

Lag-och-Avtal-BBLag & Avtal som är Sveriges största tidning om arbetsrätt publicerade nyligen en artikeln om Bastian Baghfalekys erfarenheter från Skatteverket. NewsVoice har tidigare skrivit om fallet. Baghfaleky säger att: Lag & Avtal verkar ha förstått vad som egentligen hände på Skatteverket”

Lag & Avtal är därmed den fjärde tidningen som ser igenom Skatteverkets rökridåer, anser Baghfaleky. Tidigare har Realtid, Aftonbladet och Publikt korrekt redogjort för vad som hände före och efter att Baghfaleky blev anklagad för datasabotage på Skatteverket. Det som hände efteråt var att två av Baghfalekys chefer fälldes för mutbrott och en anställd på HP fälldes för bestickning (givande av mutor).

NewsVoice tidigare undersökning kunde bevisa att anklagelserna mot Baghfaleky stod på falsk grund. Enligt Baghfaleky handlade angreppet mot honom på Skatteverket att han råkade komma åt att chefer på myndigheten tog emot mutor.

Bastian Baghfaleky har fått rätt i efterskott, men han har inte fått tillbaka det han förlorade i pengar (300,000 kr) och sitt anseende. Skatteverket är helt enkelt: ”too big to fail”.

Läs mer i Lag & Avtal: ”Orättvis dom som förstörde mitt yrkesliv”

Läs mer om fallet Baghfaleky på NewsVoice

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq