Lag & Avtal har förstått Baghfalekys situation på Skatteverket

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2014
- NewsVoice redaktion
Skatteverket Stockholm, Magnus Ladulåsgatan 67. Foto: Google Maps

Lag-och-Avtal-BBLag & Avtal som är Sveriges största tidning om arbetsrätt publicerade nyligen en artikeln om Bastian Baghfalekys erfarenheter från Skatteverket. NewsVoice har tidigare skrivit om fallet. Baghfaleky säger att: Lag & Avtal verkar ha förstått vad som egentligen hände på Skatteverket”

Lag & Avtal är därmed den fjärde tidningen som ser igenom Skatteverkets rökridåer, anser Baghfaleky. Tidigare har Realtid, Aftonbladet och Publikt korrekt redogjort för vad som hände före och efter att Baghfaleky blev anklagad för datasabotage på Skatteverket. Det som hände efteråt var att två av Baghfalekys chefer fälldes för mutbrott och en anställd på HP fälldes för bestickning (givande av mutor).

NewsVoice tidigare undersökning kunde bevisa att anklagelserna mot Baghfaleky stod på falsk grund. Enligt Baghfaleky handlade angreppet mot honom på Skatteverket att han råkade komma åt att chefer på myndigheten tog emot mutor.

Bastian Baghfaleky har fått rätt i efterskott, men han har inte fått tillbaka det han förlorade i pengar (300,000 kr) och sitt anseende. Skatteverket är helt enkelt: “too big to fail”.

Läs mer i Lag & Avtal: ”Orättvis dom som förstörde mitt yrkesliv”

Läs mer om fallet Baghfaleky på NewsVoice

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Baghfalekys fall är bara ett av många som visar att det behövs en lag som inte bara skyddar visslare Den bör var utformad så att staten automatiskt tillsätter en oberoende kommission som utreder och lagför de korrupta bovarna.

    Alltför många har fått betala med sin ekonomi ,sitt arbetsliv och sitt liv enbart för att de genom sin ärlighet råkat hota kriminella chefer. Det räcker att en visslare genom sin kompetens blir ett hot mot en korrupt chef för att denne skall starta en förtalskampanj och börja mobba. Offret får hela sitt liv förstört då det visat sig att chefer har all makt.

    Visslare bör med alla medel skyddas mot chefer eller andra korrupta som använder mutor, korruption eller svågerpolitik för att sko sig på andras bekostnad. Skall vi betala skatt måste vi alla hjälpas åt att bevaka så pengarna inte stjäls. Vi kan inte ha myndigheter som håller kriminella chefer under armarna på anställda och medborgarnas bekostnad.

    Ta bort Arbetsdomstolen. Det är rena lotteriet som pågår där och cheferna får tio gånger så många lotter som de underställda. Korruption eller likgiltighetsuppsåt?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *