BBC: Seven steps to creating a brain implant

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 november 2014
- NewsVoice redaktion

BBC Future. “Scientists are starting to build implants they hope can cure blindness and help paralysed people walk. But how do they work?”

“The brain is one of the most delicate and complex objects in the universe, so tinkering with its activity may seem like a fool’s errand. Yet armed with a growing understanding of the way we process perceptions and memories, neuroscientists are starting to build implants they hope can treat a range of disorders – from blindness to paralysis. But how do these implants work, and what’s possible? Here’s our potted guide to the amazing world of creating brain implants.”

Read more | Photo: thinkstockphotos.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • 1980 hade Usa tillräckligt avancerad cybernetisk teknologi för att igångsätta ett praktiskt användbart system för reparation av färska förlamningsskador. Äldre skador skulle också gå att reparera utan att man vore beroende av de naturliga ‘ledningarna’. Men i det fallet skulle det ta längre tid att trimma in systemet.
  Men man prioriterade de hemliga användningarna och därför ville man inte ge för mycket uppmärksamhet angående de komponenter som existerar. Så alla som har fått tillbringa livet med rullstol eller som fått ännu mer omfattande funktionsnedsättning hade kunnat få hjälp med att återfå stora delar av sina förlorade funktioner under eller efter1980-talet.
  Dessutom hade det givit kommersiell utveckling med produkter och tjänster som hade varit positivt. Observera att maktlystnaden i detta fall var en starkare drivkaft än girigheten.
  Det Usa borde ha gjort var att dels avhemliga teknologin och utveckla ett praktiskt protokoll för hur sjukvården skulle gå tillväga på ett effektivt sätt så att alla berörda hade fått del av teknologin på ett betryggande sätt.
  I stället ökades hemlighetsmakeriet beträffande konstgjorda organ etc. Tidskrifter förgrenade sig i olika versioner, en öppen, en hemlig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *