CNN blandade ihop Obama med Osama – båda terrorister beroende på perspektiv

0
175

Någon på CNN som hade ansvar för undertexterna i direktsändning råkade skriva fel, medvetet eller omedvetet. Istället för att att skriva: ”Seal who killed Osama under attack”, bytte personen ut ”Osama” mot ”Obama”. Omvärlden skojar nu med CNN, men Mellanösterns folk skrattar inte. De anser generellt att Obama är en statsterrorist.

RT.com som når över 650 miljoner tittare la även ut missödet som en nyhet med rubriken: ”Oops, Mr President! CNN typo ’Navy SEAL killed Obama’ has Twitter in stitches”.

Missödet är förödande för opinionsbildningen om man är amerikansk president. Frågan är hur sannolikt det är att personen som skrev ”Obama” istället för ”Osama” slant på tangentbordet. Det är ungefär tre tangenter mellan ”S” och ”B”. Personen slant alltså knappast, men det kan ha varit omedvetet.

tangentbord

Från Twitter

— Mike Gleeson (@thegeneralisin) November
8, 2014

seal who killed Obama undefr attack


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här