CNN blandade ihop Obama med Osama – båda terrorister beroende på perspektiv

publicerad 9 november 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Någon på CNN som hade ansvar för undertexterna i direktsändning råkade skriva fel, medvetet eller omedvetet. Istället för att att skriva: “Seal who killed Osama under attack”, bytte personen ut “Osama” mot “Obama”. Omvärlden skojar nu med CNN, men Mellanösterns folk skrattar inte. De anser generellt att Obama är en statsterrorist.

RT.com som når över 650 miljoner tittare la även ut missödet som en nyhet med rubriken: “Oops, Mr President! CNN typo ‘Navy SEAL killed Obama’ has Twitter in stitches”.

Missödet är förödande för opinionsbildningen om man är amerikansk president. Frågan är hur sannolikt det är att personen som skrev “Obama” istället för “Osama” slant på tangentbordet. Det är ungefär tre tangenter mellan “S” och “B”. Personen slant alltså knappast, men det kan ha varit omedvetet.

tangentbord

Från Twitter

— Mike Gleeson (@thegeneralisin) November
8, 2014

seal who killed Obama undefr attack

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice