Cochraneinstitutets nya studie: Influensavaccin har liten effekt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 november 2014
- NewsVoice redaktion

vill-ni-ha-nagot-att-sova-pa-eutanasiSVT.Nu är vi inne i influensatider och Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla över 65 år och gravida kvinnor att vaccinera sig. Men en ny studie från det högt ansedda Cochraneinstitutet visar att influensavaccin ofta är verkningslöst.

…Cochraneinstitutet har tidigare visat att forskningen kring vaccinens effekt på äldre är av så dålig kvalitet att man inte kan dra några slutsatser alls. Dessutom är forskningen ofta finansierad av läkemedelsbranschen.

Läs mer på SVT


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vaccin
  • Det är ofattbart att, trots alla bevis, så många människor ‘går på flunsavaccin-niten’ gång på gång. Jag känner så många kroniskt sjuka som inte vågar avstå – eftersom både deras läkare och specialist säger att de ‘måste’ ha vaccinet för att inte bli sjuka.
    Sedan är de riktigt ordentligt sjuka i veckovis efter varje gång – och de tror verkligen att influensan är värre!!! Logiken? ..suck

    Själv har jag alltid sagt Nej Tack till ‘sprutan’ och fortsätter på den banan. Och inte har jag haft minsta snuva heller – inte en endaste gång ..sedan jag upptäckte den förträffliga produkten KS (kolloidalt silver).

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *