Samsungs Smart-TV spelar in privatsamtal och sänder till tredje part

publicerad 6 november 2014
- K. Reporter
samsung voice smart TV

Smart-TV-2014---Orwell-1984

Om du trodde att det var du som var smart när du skaffade en Smart TV bör du tänka om, åtminstone om du inte vill att den nya TV:n ska vara ett redskap för avlyssning av dina privata samtal och studera vad du gör framför TV:n.

Elektronikjätten Samsung skriver uttryckligen i ett policyblad som följer med varje såld “smart” TV att röstidentifieringsteknik används och att inspelade samtal kan komma att bli överförd till tredje part.

“Please be aware that if your spoken words include personal or other sensitive information, that information will be among the data captured and transmitted to a third party through your use of Voice Recognition.” (Samsung.com/uk/info/privacy-SmartTV)

Den nya smarta TV:n har också inbyggd kamera för ansiktsidentifiering och använder teknik för att upptäcka när du har tittat på visst innehåll eller vissa e-postmeddelanden.

Före detta CIA chefen David Petraeus hyllade år 2012 den nya smarta tekniken som en boom för hemlig övervakning rapporterar Wired i artikeln: “CIA Chief: We’ll Spy on You Through Your Dishwasher”.

Du har buggat dig själv och ditt hem

Microsofts X-Box lanserad 2010 har en videokamera och en mikrofon som spelar in samtal. Microsoft informerar sina användare att något privatliv kan man inte förvänta sig när man använder produkten samt att Microsoft även:

“…may access or disclose information about you, including the content of your communications.”

Det är numera enklare än någonsin att övervaka befolkningen eftersom snart alla tekniska apparater som människor använder är uppkopplade mot internet. Många hem i Sverige har försetts med “smarta elmätare” och i stort sett alla har en smart mobil med appar som kan spionera fritt. Spioner behöver inte smyga in och installera buggar i hemmen längre eftersom övervakningstekniken följer med vanliga konsumentprodukter. Du betalar själv för den nya övervakningstekniken och bär själv hem den för privat övervakning.

Så vem är den nya ”smarta” tekniken smart för?

Kanske är den bara verkligt smart för de som säljer den och därmed tjänar pengar såväl på varje försåld vara samt vidareförsäljning till tredje part av insamlad information som tidigare var privat. Den är verkligt smart för de som vill kontrollera och övervaka allt och alla precis som i Orwells roman “1984”.

Text: K. Reporter | Källa: InfoWars


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *