USA:s största vårdföretag uppmanar läkare att rekommendera växtbaserad kost till alla patienter – Studie

17

David StenholtzUSA:s största vårdföretag uppmanar sina läkare att rekommendera växtbaserad kost till alla sina patienter. Det meddelar David Stenholtz som är specialistläkare inom onkologi och ordförande i “Läkare för Framtiden” i denna video där han även redovisar forskningsresultat.

Alla som varit på ett svenskt sjukhus vet att kosten är helt bortglömd eller anses vara av ringa betydelse för läkning och tillfrisknande. Kosten som erbjuds är ofta snabbmat som värms i en mikrovågsugn. Ute i sjukhuskorridorerna står automater med läsk och mazariner. Inom seriös medicinsk vetenskap är det däremot sedan länge känt att kosten är en mycket viktig faktor för läkning. Ofta anses kosten till och med vara en medicin i sig.

Hur har svensk sjukvård kunna “gömma” kopplingen mellan kost och tillfrisknande?

Det är därför intressant att USA:s största vårdföretag aktivt uppmanar sina läkare att rekommendera växtbaserad kost till alla sina patienter dvs att de bör äta vegetarisk mat. Föreningen “Läkare för Framtiden” är inne på samma linje.

Slutsatsen i forskningsrapporten“Nutritional Update for Physicians: Plant-Based Diets” konstaterar att läkare alltför oftare ignorerar fördelarna med att äta nyttig mat vid sjukdom och istället kvickt skriver ut [kemiska] läkemedel.

Rapporten slår fast att framtidens vård kommer att involvera ett nytt paradigm där förebyggande friskvård och behandling av sjukdomar (prevention and treatment of disease) inte längre är centrerad runt piller och kirurgi utan istället runt frukt och grönsaker.

Conclusion
Too often, physicians ignore the potential benefits of good nutrition and quickly prescribe medications instead of giving patients a chance to correct their disease through healthy eating and active living. If we are to slow down the obesity epidemic and reduce the complications of chronic disease, we must consider changing our culture’s mind-set from “live to eat” to “eat to live.” The future of health care will involve an evolution toward a paradigm where the prevention and treatment of disease is centered, not on a pill or surgical procedure, but on another serving of fruits and vegetables. / NCBI/PubMed

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

NCBI/PubMed: Plant-Based Diets Are Not Nutritionally Deficient

Läkare för Framtidens hemsida

Läkare för Framtidens YouTube-kanal

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Carina
Carina
Gäst
17 december 2014 kl 01:00

Människor har väl ätit vad de har fått tag på, genom historien.
Weston Prices upptäckter tycker jag också är mycket intressanta.Finns en hemsida i hans anda: http://www.westonaprice.org
Sedan finns det andra aspekter som Allan Savory tar upp , som hur vi skall hindra ökenspridning och dess konsekvenser , se för all del hans TedTalk eller änny hellre någon av det lite längre föreläsningarna, så kanske du förstår att vi behöver boskap för att hålla jordmån levande.
https://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI
https://www.youtube.com/watch?v=aFAEq6mCtL4

Sylthammar-rh-22
Sylthammar-rh-22
Gäst
14 november 2014 kl 00:05

Precis Martin…, å andra sidan hade de inte homeoptai heller, vilket du ju utifrån din box av “vetenskaplig” tro… skriver att det är inget vetenskapligt, att det fungerar inte… utan fås effekt så är det på grund av placebo.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
13 november 2014 kl 23:42

Inga LCHF-rekommendationer precis…

Viveca Lammers
Gäst
10 november 2014 kl 23:25

Det är väl “bara” att tänka sig vad det är som man kan hitta, ta, äta, fånga i en naturlig skog (man kan ju tänka sig en sådan skog, även om den inte finns). Det som nästan alltid finns (fanns) är blad, smådjur, fisk och vatten. Och kanske frukt.
Men någon säd kan man inte mumsa i mängd (hur lätt är det att äta gräsfrön i naturen?) och det blir då ingen olja heller. (Så det blir inget vansinnesöverskott av omega-6-fetter.)
Fisk fanns ju även på vintern. Att äta större djur kanske kan vara en slags nödlösning på vintern när det inte finns så mycket växter. Nomader levde nog ofta i symbios med djur, så de kunde få skinn och mjölk och de kanske gjorde ost. Man kunde väl också göra syrade grönsaker som gick att spara. Och sur mjölk, typ yoghurt. Höns och ägg.

En, som skrev bok om naturfolkens kost skrev att det gemensamma för dem var att de åt en väldigt ensidig kost. EX så fanns det en stam som bara åt apor och honung.
Det betyder nog att kroppen gillar att veta vad den har att vänta, att enzymerna får en chans att anpassa sig.
Men… Vad finns i en skog? Det behöver man nog ingen bok för att förstå. Jag tror att det är fel att läsa sig till vad man ska äta. Jag har försökt, men det slutar med att jag drunknar i teorier om proteiner, mineraler och dieter av alla slag…. det tar aldrig slut.

Köp hem allt naturligt, ekologiskt du hittar i affären. Lägg fram allt på bordet och ät vad du vill när du vill. Då tror jag att kroppen själv säger vad den vill ha. Barn skulle nog också gilla att äta på det sättet. (Vitsen är att det inte ska finnas något annat att välja på!)

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Viveca Lammers
11 november 2014 kl 00:45

Ungefär så lever jag – äter vad jag vill, när jag vill… och ekologiskt!
Det blir oftast 2 måltider per dag – är inte hungrig mellan målen trots oregelbundna tider och trivs bra med denna ‘icke-rutin’.
Dock kan detta ställa till det lite med det sociala, eftersom de flesta äter frukost, lunch, middag och ofta ett par mellanmål på det – och dessutom på regelbundna tider! 😉

zecharia
zecharia
Gäst
10 november 2014 kl 23:18

Den som har brytt sig om att studera vårt genetiska arv – Homo Erectus, förstår att vi i grunden är byggda för vegetabilisk kost. Dessa levde på grenar, blad gräs mm. Inte djurkött i någon form. Studera även övergången från Homo Erectus till Homo Sapiens så klarnar det varifrån köttbruket kommit. Tro bör inte tillämpas, utan faktisk kunskap. Har ätit vegetabilisk föda dvs, inget kött i någon form, under mer än 40 år och har en utmärkt hälsa. Min fru undrar ibland hur jag kan må så bra när jag inte motionerar, bara “sitter framför datorn och jobbar”. Ofta 10-12 tim/dag. Har hållit vikten inom +/-3kg under dessa år med undantag för några få år när jag överdoserade kakor och bullar samt godis. men med hjälp av en enkel utrustning som jag byggde själv blev jag av med godissuget och då mådde kroppen genast bättre. Candida gillar inte svag elström i pulsform…
Det finns mycket att lära om kroppen. Börja med att studera enligt ovan.

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  zecharia
11 november 2014 kl 00:37

Betr. “..Candida gillar inte svag elström i pulsform…”
I stil med Dr Hulda Clarks zapper menar du? Har en sådan i en låda ‘nånstans’ – bör kanske leta upp den igen.

Jag har också en nyare grej, en MagnaTech ‘device’ (Dulich Health, London) som ska motverka ‘ovälkomna gäster’ i kroppen (t ex candida) – balanserar också kroppens immunförsvar, är avslappnande och hjälper vid smärta i muskler etc. Rekommenderad att användas ca 10min/dag.

Helge Andersson
Helge Andersson
Gäst
10 november 2014 kl 20:02

Tror nog även vildfångad fisk, naturbeteskött, vilt, inälvor och frigående höns kan vara väl så nyttiga. Kraftfoderuppfödda fiskar och djur däremot är ju själva sjuka. Hur kan sjukt kött vara hälsosamt?

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Helge Andersson
11 november 2014 kl 00:07

Betr. “..Kraftfoderuppfödda fiskar och djur däremot är ju själva sjuka. Hur kan sjukt kött vara hälsosamt?..”

Just det! ..snarare o-hälsosamt – och lika illa är det med ‘kraftfoder’-odlade grödor!!
Det finns praktiskt taget ingenting kvar som är hälsosamt att förtära i dagens samhälle.
Såvida inte produkterna är ekologiska vill säga!!

I mitt hushåll är allting ekologiskt sedan ett bra tag – även hår/kroppsvårds-produkter, rengöringsmedel och kläder i möjligaste mån etc. Detta har gjort en stor skillnad i hur vi mår – speciellt för mig som lever med SLE.
Eftersom maten är så full av nyttigheter räcker produkterna längre – man äter mindre och håller sig mätt längre. Tycker inte det är speciellt stor skillnad i kostnad ..’at the end of the day’..

Jag tycker det är en mänsklig rättighet -för både friska och sjuka- att ha tillgång till mat och dryck utan gifter och annat syntetiskt elände!!

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
10 november 2014 kl 19:06

Läs gärna boken “Välfärdens Ohälsa” av Lars Wilsson. Han ger en klar bild av vad som är artegen föda för människor. Särskilt forskningen av Weston A. Price är mycket intressant. Han reste runt hela världen på 1930-talet och studerade kost och hälsa hos då levande naturfolk. Vi måste lära oss vad evolutionen fört med sig och vi måste acceptera den föda som är naturlig för människor ur ett evolutions perspektiv.

Annelie Fagerlund
Annelie Fagerlund
Gäst
10 november 2014 kl 17:42

Plötsligt händer det !! Frågan är när Svensk sjukvård ska följa efter . Saknar även jag ett holistiskt tänkande för allt hänger ihop kropp, själ, tanke och kost ..

anders
anders
Gäst
10 november 2014 kl 15:51

Precis. Jämför olika medicinska traditioner i kliniska studier. Kinesisk, västerländsk, indisk osv. Det borde vara en outsinlig källa för lärande.

chrisnewland
Gäst
10 november 2014 kl 15:49

BRA! Saknar bara holistisk medicinsk forskning. Det hade varit ännu bättre.

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  chrisnewland
10 november 2014 kl 18:42

Det viktiga med kost är att den är den är fri från gifter, att den är ekologisk, oavsett om den är plantbaserad eller ej.

Jag befarar att detta varken handlar om holistisk medicin, eller hälsa ..snarare tvärtom – och det skulle inte förvåna mig det minsta om läkar-organisationen har ‘connections’ med ett eller flera GMO-företag! 🙁

Viveca Lammers
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
10 november 2014 kl 22:39

Japp!
Först lät det bra och sedan började gmo-majs, canolaolja och glyfosatsallad att ramla in i hjärnan.
Ja, nästa steg i tanken blir ju då en koalition mellan läkemedelsbolagen och Monsanto.

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Viveca Lammers
10 november 2014 kl 23:50

Betr. “..nästa steg i tanken blir ju då en koalition mellan läkemedelsbolagen och Monsanto..”
Precis min tanke!

Kenneth
Kenneth
Gäst
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
12 november 2014 kl 22:40

Det är nog ett tankefel från er som misstänker GMO-företagen, det går ju åt bortåt 10 ggr så mycket växter för att göra kött så de tjänar ju inte på att fler äter vegetarisk! (åt sista köttbiten 1976 och mår oförskämt bra!)